Drabužinėse – skirtingos nuotaikos 0

Po „Žalgirio“ pergale pasibaigusių Eurolygos rungtynių komandų nuotaikos buvo skirtingos. Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai drabužinėje sėdėjo tylūs ir labai nusiminę. Kai kurie jų žiūrėjo į vieną tašką. Žalgiriečiai braukė prakaitą, tačiau šypsojosi.

„Nežinau, kodėl pirmoje rungtynių pusėje nesisekė. Gal jaudinausi“, – sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis. Jis teigė, kad komanda gerai gynėsi. „Gynyba mus ir „ištraukė“, – tvirtino Arvydas. Aukštaūgiui gerą įspūdį paliko jaunojo Pauliaus Jankūno žaidimas.
Paklaustas, kada pajuto, kad komanda laimės, legendinis krepšininkas atsakė: „Kada jūs pajutote, tada ir aš“. A.Sabonis teisėjų veiksmų nenorėjo komentuoti, tik numojo ranka. Atsakęs į žurnalistų klausimus, Arvydas šmaikštavo: „Tai ką, dabar filmuosite kaip persirenginėju?“

Puikiai Eurolygoje debiutavęs devyniolikametis „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas švytėjo: „Nesitikėjau tiek daug žaisti. Galvojau, kad treneriai leis rungtyniauti tik kelias minutes. Mane padrąsino komandos draugai. Tai labai padėjo. Susitvarkiau su jauduliu, todėl taip ir sekėsi. Manau, kad debiutas pavyko“.

Vienas rezultatyviausių Kauno ekipos krepšininkų Dainius Šalenga teigė, kad šį sezoną iki mačo su „Panathinaikos“ žalgiriečiai turėjo tik vienerias rimtas rungtynes – su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Todėl jis nesiryžo sakyti, jog sužaidė geriausias sezono varžybas, bet pripažino, kad kovojo neblogai.
Trečiojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ pirmavo 16 taškų skirtumu. Kodėl leido varžovams pavojingai priartėti? „Tokiais momentais persvara išauga iki 25 taškų arba ištirpsta. Mes truputį atsipalaidavome, o šiuolaikiniame krepšinyje 16 taškų nieko nereiškia. Varžovai beveik pavijo, bet jiems pritrūko jėgų. Mes laiku susigriebėme“, – sakė D.Šalenga.

„Mačą pradėjome labai gerai, bet vėliau nesilaikėme numatyto žaidimo plano. Leidome žalgiriečiams atakuoti nedengiamiems, o jiems labai krito. Todėl varžovai atitrūko. Ketvirtajame kėlinyje, kai „Žalgirį“ beveik pavijome, nesugebėjome rezultatyviai užbaigti net keturių atakų iš eilės“, – aiškino mažiausias „Panathinaikos“ krepšininkas Jaka Lakovič.
Slovėnas gyrė „Žalgirį“. „Tai labai gera komanda. „Žalgirio“ žaidimas truputį nustebino, nors aš ir žinojau, kad kauniečiai turi snaiperių. Jie turi ir krepšininkų, puikiai kovojančių dėl kamuolių – Arvydą Sabonį, Tanoką Beardą. A.Sabonis – puikus žaidėjas“. J.Lakovič sutiko, kad pats rungtyniavo neblogai, tačiau pridūrė: „Ne taip gerai, kad laimėtų komanda“.

„Į Kauną atvykome tikėdamiesi laimėti, todėl nesu patenkintas nei žaidimu, nei rezultatu. Žalgiriečiai rungtyniavo pasitikėdami savo jėgomis. Jie pataikė tada, kai labiausiai reikėjo. Pirmąsias Eurolygos varžybas pralaimėjome, bet tikimės patekti į kitą etapą. Toks mūsų tikslas“, – sakė svečių ekipos gynėjas Arriel McDonald.

„Gerai rungtyniavo abi komandos, bet pasisekė vienai. Mes nepataikėme lemiamų metimų, o žalgiriečiai svarbiais momentais atakavo taikliai. Įsitikinęs, kad savo aikštėje atsirevanšuosime didesniu skirtumu“, – tvirtino vyriausias „Panathinaikos“ krepšininkas Darryl Middleton.

Komentarai