“Žalgirio” žaidimas teikia vilčių 0

Vakar Kauno “Žalgiris” pirmose Eurolygos rungtynėse šiame sezone namie įveikė Atėnų “Panathinaikos” 80:74.
Kėdainių “Nevėžio” vyr. treneris Rūtenis Paulauskas teigė, kad “Žalgirio” žaidimas teikia vilčių, jog šiame sezone galime tikėtis gero komandos pasirodymo. “Aišku, tobulėti visada yra kur, tačiau jau vakar kauniečiai rungtyniavo neblogai. Man patiko komandos taktika, žaidėjų pasiruošimas, taip pat individualus Dainiaus Šalengos ir Pauliaus Jankūno žaidimas. “Panathinaikos” yra viena stipriausių ekipų Europoje. Žalgiriečiai kartais gynyboje ne visada sustabdydavo varžovus, todėl “Žalgirio” žaidimas buvo šiek tiek banguotas”, – kalbėjo R.Paulauskas. Pasak jo, Graikijos komandos treneris Željko Obradovič nemėgsta pralaimėti, tad jam visada reikia surasti pralaimėjimo priežastis. Šįkart jis išsiliejo ant varžybų arbitrų.

Krepšinio ekspertą Algį Gedminą nustebino tai, jog kauniečių treneris Antanas Sireika drąsiai keitė žaidėjus bei žaidimo taktiką. “Ž.Obradovič žinojo “Žalgirio” stipriąją pusę, A.Sabonio žaidimo stilių. Tad netikėti keitimai varžovus versdavo ieškoti kitų kelių į sėkmę. Mane taip pat labai nustebino jaunasis P.Jankūnas. Tikrai nesitikėjau tokio žaidimo iš Eurolygos debiutanto. Pagaliau atsiskleidė Miroslav Berič. “Žalgiris” atrodė gerokai stipriau negu mače su Vilniaus “Lietuvos rytu”, – mūsų tinklalapiui susitikimą komentavo A.Gedminas. Jo nuomone, nuo teisėjų sprendimų labiau nukentėjo Kauno komanda, nors arbitrų veiksmai nebuvo šališki. Tiesiog yra įprasta Eurolygos varžybose matyti aukštesnio lygio teisėjus.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas taip pat mano, jog “Žalgiris” atrodė gerokai geriau negu rungtynėse su Vilniaus klubu. “Žaidimas labai pasikeitė į teigiamą pusę. “Panathinaikos” yra galinga ekipa, tad pergalė prieš ją yra garbinga. Susitikimo pradžioje nepavyko uždengti Jaka Lakovič, tačiau vėliau viskas susitvarkė. Žalgiriečiai sėkmingai atakavo iš trijų taškų zonos, todėl kauniečių aukštaūgiams atsirado laisvės po krepšiu. P.Jankūnas yra labai perspektyvus krepšininkas. Jis išėjo į aikštelę svarbiu momentu ir žaidė labai užtikrintai”, – kalbėjo M.Paulauskas.

Komentarai