Ispanai sunerimę laukia rungtynių su “Žalgiriu” 0

Rungtynės su “Žalgiriu” Malagos “Unicaja” krepšininkams yra ypač svarbios. Kaip euroleague.net tinklapiui teigė abiejų komandų treneriai, Antanas Sireika ir Sergio Scariolo, pralaimėję ketvirtas rungtynes iš eilės, ispanai vargu ar besugebėtų patekti į Top 16 varžybas žaisdami vadinamoje “mirtininkų grupėje”. Pergalė svečiuose pas varžovą, šiuo metu išgyvenantį krizę, labai pagerintų ir kauniečių perspektyvas kovoti dėl aukštų vietų Eurolygos varžybose.

Nenuostabu, kad rungtynėms Ispanijoje žiniasklaida skiria ypatingą dėmesį. Vos atvykusius į Malagą Arvydą Sabonį ir Tanoką Beardą atakavo dešimtys žurnalistų. Tarp kitų dalykų juos domino ir prieš porą dienų viename Malagos laikraštyje – pokalbio su A.Saboniu pagrindu – išspausdintas mūsų krepšininko teiginys, jog “jokio ten “Unicaja” oficialaus pasiūlymo nebuvo”. Mat, andalūziečiai iki šiol tebesvarsto įvairius mistinius varijantus, kodėl prieš pusantrų metų A.Sabonis atsisakęs jų klubo neva siūlyto milijono dolerių ar net dar didesnio kontrakto.

Paprastus Malagos sirgalius šiandien daugiau domina ne praeityje žlugusių rožinių svajonių peripetijos, bet tai, kaip seksis sustabdyti garsųjį lietuvių krepšininką aikštelėje šį ketvirtadienį. Sprendžiant iš vietinės spaudos pasisakymų, pagrindo optimizmui “Unicaja” turi mažai. Nors šiemet surinkta pajėgi ekipa, kol kas nėra rezultatų, nėra ir to žaidimo, kurį norėtų matyti Malagos klubo gerbėjai.

Keturios dienos prieš rungtynes su “Žalgiriu” Malagos krepšininkai namuose 64 – 76 pralaimėjo labai svarbias ACB čempionato rungtynes Madrido “Estudiantes” ekipai.
Pasak vietinės spaudos “Unicaja” išgyvena labai sunkų laikotarpį. Apie tai liudija ir žemiau mūsų pateikiamos ištraukos iš dienraščio“La Opinion” komentarų apie praėjusio sekmadienio rungtynes:
“Blogiau neįmanoma. Gėdinga. Ir blogiausia, kad horizonte nesimato jokios prošvaistės, problemų sprendimo.[…]. Keturiasdešimt kankinančių minučių, per kurias mūsų ekipa buvo lyg sulūžęs žaisliukas “Estudiantes” krepšininkų rankose. Kurie taip pat stebuklų nerodė – paprasčiausia, žaidė rimtai, racionaliai, bet ne daugiau.

Visuotinei mūsų nevilčiai, sezonas tęsiasi taip kaip jis prasidėjo. “Scariolo efekto” neužteko net trims savaitėms: trenerio ir amerikiečio (atėjo Lewis) pakeitimas tik pratęsė laike tą slogų įvaizdį, kuris lydi komandą šį sezoną. “Unicaja” žaidimas su “Estudiantes” buvo tikra katastrofa. Galima pralaimėti, bet ne taip. Reikia bent išlikti oriems. Gi čia buvo vaizdinga abuojumo demonstracija. Šiandieninės “Unicaja” rentgenograma kelia gailestį: jokios minties puolant, visiškas išglebimas ginantis, žaidėjai paprasčiausia vaikšto po aikštelę, iš toli niekas nesugeba įmesti, visi atšokę nuo krepšio kamuoliai atitenka varžovams… Tiesiog neveikia nė viena žaidimo grandis.

Stebint rungtynes dingsta bet kokia optimizmo prošvaistė. Pralaimėjimai komandai tapo liūdna kasdienybe – kitaip nepasakysi. Komanda yra “mirusi” ir liūdniausia, kad nėra jokių požymių, kad šitas košmaras galėtų baigtis.
Pagaliau ir “Carpena” (turimi omeny žiūrovai, stebintys “Unicaja” rungtynes Malagos “Jose Martin Carpena” sporto rūmuose – red.past.) suprato, kad jos gyventojas (“Unicaja” – red. past.) – terminalinis ligonis: per vakarykštes rungtynes tribūnos protestavo, švilpė, niršo tol kol dar galėjo iškęsti, o – likus daugiau kaip aštuonioms minutėms – žiūrovai pradėjo masiškai traukti link durų.

Blogybė ta, kad dar tik lapkritis, o jau norisi kuo greičiau užmiršti šį sezoną. Komanda nedalyvaus Karaliaus taurės varžybose, kadangi paprasčiausia to nenusipelnė. Ir kaltas čia ne Paco Alonso (buvęs treneris – red.past.). Ir ne Alexander. Ir ne Risacher. Ir ne Hermann. Ir ne… Tiesiog viskas čia sugriuvę. Nėra susižaidimo. Nėra “testikulino“ (“kiaušialino”). Nieko nėra. Absoliučiai nieko. Yra tik žaidėjų pavardės, beveik visi jie yra dabartiniai ar buvę rinktinių nariai, šiandien nesugebantys atrodyti kaip vienas kolektyvas.

Scariolo bejėgiškai stebėjo rungtynes nuo suolelio. Dešimties taškų skirtumas, buvęs po 20 minučių, trečią kėlinuką išaugo iki 22-jų. Vėliau įprastinis “kosmetinis makijažas” vaizdo pagerinimui iki galutinių 12 taškų – aidint sirenai ir švilpimui 5 tūkstančių, kurie dar liko tribūnose kad taptų eilinės katastrofos liudininkais.
Liūdna, bet šiandien “Unicaja” yra arčiau iškritimo į LEB lygą negu aukštų vietų Eurolygoje. Ji pasmerkta iš anksto pralaimėjimui kaskart kai žaidžia su kuriuo nors iš vadinamųjų “didžiųjų” klubų. Taip buvo su Tau, su Barsa, su Madridu, su “Pamesa”, su “Estudiantes”. Taip bus ir su “Žalgiriu”?”

Būtų gerai.

Komentarai