Įveikti Italijos čempionato lyderiai 0

Kauno “Žalgitis” trečiose Eurolygos B grupės rungtynėse iškovojo antrąją pergalę ir pakilo į trečiąją vietą. Kauniečiai namie 87:77 (22:17, 23:29, 23:20, 19:11) įveikė Bolonijos “Skipper” ekipą, kuri Italijos čempionate žengia be pralaimėjimų. “Žalgiriui” D.Šalenga pelnė 21 tašką (5 rezultatyvūs perdavimai), A.Sabonis – 18 (13 atkovotų kamuolių bei 4 blokuoti varžovų metimai), E.Cota – 16 (6 rezultatyvūs perdavimai), M.Beričius – 8, T.Beard (8 atkovoti kamuoliai) ir P.Jankūnas (7 atkovoti kamuoliai) – po 7, G.Gustas – 6, M.Timinskas – 4. Varžovų gretose suomis H.Mottola įmetė 21 tašką, M.Vujaničius – 18, M.Smodišas – 12, G.Pozzecco ir P.Prato – po 7, C.Delfino – 6 (9 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai), T.Van den Spiegel – 4, M.Mančinelli – 2.

Po rungtynių “Skipper” vyriausiasis treneris Jasmin Repeša pasveikino “Žalgirį” su pergale. “Ruošdamiesi šiam susitikimui kėlėme tikslą nepralaimėti kovos dėl atšokusių kamuolių po mūsų krepšiu. Pirmoje rungtynių pusėje mums tai pavyko, nes žalgiriečiai atkovojo tik keliais kamuoliais daugiau. Tačiau antroje pusėje “Žalgiris” dominavo po krepšiais ir dėl šios priežasties turėdavo galimybę mesti į mūsų krepšį po keliskart vienos atakos metu”, – gana lakoniškas buvo J.Repeša.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika pasidžiaugė, jog komanda iškovojo pergalę savo žaidimu. “Padėkojau savo žaidėjams, kad jie per daug neapeliavo į teisėjų veiksmus, kurie dažnokai buvo ginčytini. Mums dar trūksta susižaidimo, bet stengiamės tai ištaisyti treniruočių metu, – sakė A.Sireika. – Turiu pripažinti, jog varžovai žaidė gerai. Jų sudėtis yra pajėgi, nors galbūt komandoje nėra ryškių žvaigždžių. Gynėjai žaidžia greitą krepšinį, staigiai pereina į puolimą, tad kelis kartus nespėjome apsiginti. Penktoji A.Sabonio pražanga mačo pabaigoje mūsų neišmušė iš vėžių, nes turėjome nedidelę persvarą”.
A.Sireikos nuomone, T.Beardui keletą kartų nepasisekė, bet jis kovėsi visas rungtynes. G.Gustas neblogai sužaidė pirmoje susitikimo pusėje, tačiau antroje komanda neblogai žaidė, tad gynėjas aikštėje nebepasirodė.
Pasak “Žalgirio” krašto puolėjo D.Šalengos, žalgiriečiai tikėjosi sunkių rungtynių. “Varžovai yra Italijos čempionato lyderiai. “Skipper” žaidžia greitą krepšini, net ir aukštaūgiai gerai pataiko iš toli. Mačo eigą apsunkino M.Smodišo geras žaidimas, H.Mottola taiklūs metimai. Savo žaidimu esu patenkintas, bet galiu rungtyniauti dar geriau. Džiaugiuosi, jog pavyko laimėti”, – mūsų tinklalapiui teigė D.Šalenga.

Komentarai