Baigėsi antrasis MEL čempionato turas 0

Lapkričio 28 d. rungtynėmis tarp Nemuno v.m. ir V.Kuprevičiaus v.m., kurias nesunkiai rezultatu 72:47 laimėjo Nemuno v.m., baigėsi antrasis MEL varžybų turas.
Šiame ture buvo sužaista 15 rungtynių iš 16 numatytų, kadangi rungtynės tarp Kalniečių v.m. ir Sargėnų v.m. buvo nukeltos dėl tą dieną vykusio bandomojo abitūros egzamino. Šios rungtynės įvyks gruodžio 10 d. 10.30 val. “Kaustos” sporto komplekso salėje.

Antrajame MEL ture rezultatyviausiai žaidė šie 5 krepšininkai:

M.Kalnietis (Rasos gim.) 57 tšk.
Š.Zablockis (J.Dobkevičiaus v.m.) 53 tšk.
K.Normantas (Milikonių v.m.) 42 tšk.
V.Lašas (S.Lozoraičio v.m.) 38 tšk.
E.Kunigonis (Radvilėnų v.m.) 36 tšk.

Vidutiniškai daugiausia taškų pelno:

M. .Kalnietis (Rasos gim.) 57 tšk. (žaidė vienas rungtynes)
Š. Zablockis (J.Dobkevičiaus v.m.) 46,5 tšk.
V. Lašas (S.Lozoraičio v.m.) 38 tšk. (žaidė vienas rungtynes)
K. Normantas (Milikonių v.m.) 33,5 tšk.
E.Kunigonis (Radvilėnų v.m.) 33,5 tšk.

Apibendrinant galima pasakyti, kad pagrindinė kova dėl kelialapių į atkrintamasias varžybas daugeliui komandų dar ateityje.

A grupėje ryškiai išsiskiria “Rasos” gim. ir “Petrašiūnų” v.m. komandos, kurios grupėje greičiausiai pasidalins 1 ir 2 vietas, tačiau 4 komandos – J.Jablonskio gim., J.Grušo v.m., S.Lozoraičio v.m. ir “Aukuro” v.m. – lygioje kovoje turės iškovoti teisę žaisti tarp 16 stipriausių MEL komandų. Tuo tarpu “Veršvų” v.m. ir J.Grušo v.m. komandos greičiausiai bus lengvų taškų dalintojos.

B grupėje favoritais laikomos irgi dvi komandos, kol kas žengiančios be pralaimėjimų. Tai S.Nėries ir “Eigulių” v.m. 3 ir 4 vietas dalinasi “Pilėnų” v.m. ir Rokų v.m., kurios savo sąskaitoje turi po vieną pergalę ir po vieną pralaimėjimą. Į šias vietas taip pat pretenduoja Sargėnų v.m. ir M.Šalčiaus v.m., kuri nors pralaimėjo abejas rungtynes, tačiau nusileido favoritams. Reikia manyti, kad R.Kurtinaičio sūnus Giedrius kartu su bendramoksliais lengvai nepasiduos kitose rungtynėse. “Kalniečių” v.m. taip pat gali nustebinti, nes apie jų tikrąjį pajėgumą kol kas sunku spręsti, nes ši komanda žaidė tik vienas rungtynes. Kol kas aiškus grupės autsaideris yra A.Timinskio v.m. krepšinio komanda.

C grupėje be pralaimėjimų žengia “Vyturio” v.m., “Dainavos” v.m. ir “Nemuno” v.m. komandos. Jos greičiausiai ir pasidalins pirmąsias tris vietas. Realiausiais pretendentais užimti 4 vietą galime laikyti taip pat tris komandas. Tai “Saulės” gim., “Varpo” gim. ir “Jėzuitų” gim. Nors “Varpo” gimnazija pralaimėjo “Saulės” gim. po pratęsimo šiame ture, tačiau šiai komandai dar ne vėlu mobilizuotis ir patekti į kitą etapą. V.Kuprevičiaus v.m. bei S.Dariaus ir S.Girėno v.m. kol nepatyrė pergalės džiaugsmo.

D grupėje aiškus tik lyderis. “Milikonių” mokyklos krepšininkai kol sėkmingai triuškina savo varžovus. J.Dobkevičiaus, “Šilainių” ir “Purienų” vidurinių mokyklų komandos yra panašaus pajėgumo ir pretenduoja į 2-4 vietas. Šioms komandoms konkurenciją gali sudaryti “Ąžuolo” v.m. ir “Radvilėnų” v.m. Realiausi pretendentai nepatekti į kitą etapą yra Kovo 11 – osios v.m. ir “Julijanavos” v.m. krepšininkai.

Tačiau visa tai tik prognozės. Pergalės laimimos aikštelėje, todėl MEL’e visa intriga bus ateityje.

Komentarai