Petar Skansi: ”Sabonis vaikų neryja…” 0

Novo Mesto “Krka” ekipos treneris, praeityje garsus krepšininkas bei pirmosios nepriklausomos Kroatijos rinktinės (Barselonos olimpinių žaidynių vicečempionės) treneris, Petar Skansi mūsų tinklalapiui teigė niekaip nesuvokiąs kaip per tiek jo sportinės karjeros metų likimas jo nė karto neatvedė į Kauno Sporto halę. Nors nei jam pačiam, nei jo treniruojamoms komandoms neteko rungtyniauti su “Žalgiriu”, P.Skansi puikiai pažįsta Lietuvos krepšinį. Jis domėjosi, ką be krepšinio veikia A.Sabonis, koks likimas ištiko Š.Marčiulionio puoselėtą NEBL, kuo užsiima “Kurta” (taip nuolat Liublijanoje jau senokai gyvenantis kroatų treneris vadina R.Kurtinaitį), V.Chomičius.

Kalbėdamas apie dabartinę savo komandą, P.Skansi teigė, jog tai jauna komanda, neturinti didesnių šansų Eurolygoje, tačiau norinti kartu su varžovais dalyvauti gražaus spektaklio žiūrovams pastatyme. Neperseniausiai atėjęs į komandą, P.Skansi ėmėsi ją pertvarkyti ir pirmiausia “išgrūdo” amerikietį įžaidėją Jasoną Gardnerį. “Jis absoliučiai niekuo nepadėjo komandai, tiesiog žlugdė žaidimą, – sakė treneris. – Amerikoje jis žaidė labai geroje Arizonos universiteto komandoje ir apskritai buvo laikomas labai perspektyviu, tas ir keista”. Nors J.Gardner’į komandoje pakeitė kitas juodaodis iš JAV – Clarence Gilbert, P.Skansi teigė jau tiek kartų nusivylęs NBA ir NCAA “žvaigždėmis”, kad dabar vietoj jų daug mieliau imtų vidutinį, patikimą serbą ar lietuvį. Beje, Novo Mesto klubas dar ieško krašto puolėjo ir P.Skansi sudomino kėdainiečio Budzinausko žaidimas.

Apie rytdienos rungtynes P.Skansi sakė, jog šansų laimėti prieš A.Sabonio komandą slovėnai turi labai mažai, bet žadėjo gražų žaidimą. “Sabonis mane nustebino, – teigė treneris, – aš nesitikėjau pamatyti jį tokį liekną ir vikrų. Kol kas aš matau, kad jis dar nėra geros formos, daro sau nebūdingų klaidų, tačiau pavasariop jis jau bus žvėris. Jis jau ir dabar baisus, mano jaunyliai jo bijo. Aš jiems sakau – nebijokite, jis vaikų neryja…”

Komentarai