Rusų spauda „Žalgirio“ žvaigždei negailėjo šiltų žodžių 0

Kauno „Žalgiris“ Maskvoje 81:90 nusileido CSKA krepšininkams. Tačiau ir Rusijos sporto dienraščiai, ir CSKA interneto svetainė šiltai ir pagarbiai atsiliepia apie „Žalgirio“ vizitą, pagrindinį dėmesį skirdami Arvydui Saboniui.

„Savo 39-ojo gimtadienio išvakarėse gyvoji krepšinio legenda – lietuvių veteranas Arvydas Sabonis Rusijos krepšinio aistruoliams padarė tikrą dovaną. Nepaisydamas ligos, dėl kurios visą savaitę negalėjo treniruotis, A.Sabonis išbėgo į aikštę. Ir pirmą kartą šį sezoną sostinės publika varžovų komandos žaidėją sutiko stovėdama“, – rašo oficialus CSKA tinklapis. Jame pateikiamas ir CSKA vyriausiojo trenerio Dušano Ivkovičiaus komentaras: „Tai buvo geriausios mūsų komandos rungtynės šį sezoną. Rungtyniavo dvi labai geros ekipos, bet manau, jog mes nusipelnėme pergalės“.
Maskvos klubo svetainė, sveikindama A.Sabonį su gimtadieniu, pridėjo: „Ačiū už krepšinį“.

„Sovetskij sport“ korespondentas pastebėjo, kaip rungtynių išvakarėse patys brangiausi bilietai buvo perparduodami po 100 dolerių. Vienas iš pirkėjų, paklaustas, ar dėl krepšinio negaila skirtis su tokiais pinigais, atsakė: „Nejaugi paskutinė galimybė pamatyti aikštėje žaidžiantį Sabą verta mažesnių pinigų“? Žurnalistas rašinį pavadino „Dideli pinigai už lietuvį“.

„Pavėlavę į rungtynių pradžią, abiejų komandų gerbėjai turėjo sėsti ant laiptų. To per CSKA varžybas jau seniai nebuvo. Sunku prisiminti ir tokį faktą, kad patys ištikimiausi CSKA fanai su tokiu susižavėjimu sutiktų varžovų žaidėją. Juo labiau krepšininką, niekada nežaidusį CSKA komandoje. Kalbame, aišku, apie A.Sabonį“, – rašo „Sovetskij sport“.

Anot Rusijos dienraščio, lietuviai, atvykę į Rusijos sostinę, iš pradžių net nesuprato, kas vyksta. Bet nuaidėjus teisėjo švilpukui, viskas stojo į savo vietas. „Žalgirio“ gerbėjai garbingai kovojo su penkiatūkstantine CSKA aistruolių armija. „Lietuviškos dainos nenutrūko nė minutei. O po rungtynių prie metro stotelės „Dinamo“ upeliais liejosi alus. Alų rusai ir lietuviai gėrė kartu ir ką tik pasibaigusį mačą lygino su garsiaisiais šių komandų superfinalais“, – teigia „Sovetskij sport“ korespondentas.

„Viena CSKA sporto rūmų bufetininkė teigė, kad per rungtynes buvo parduota katastrofiškai mažai alaus. Tai dar kartą įrodė, kad sirgalius labiausiai domino pačios varžybos“, – daro išvadą dienraštis.

Kitas Rusijos sporto dienraštis straipsnį pavadino „Atleisk, Arvydai. Dovanos gimtadienio išvakarėse – blogas ženklas“.

„Vakar iš CSKA rūmų foje dingo visos kėdės ir kitokie daiktai, ant kurių galima sėdėti. Šio ažiotažo kaltininkas vienas – didis krepšininkas, labai mylimas Rusijoje – Arvydas Sabonis. Prieš rungtynes jį norėjo apkabinti ir asmeniškai pasveikinti daugybė senų pažįstamų ir draugų. Neliko nuošalyje ir Rusijos krepšinio federacija, įteikusi dėžutę su krištoline taure. Ant suvenyro išgraviruota: „Krepšinio genijui“.

Anot „Sport-ekspress“, pirmoje rungtynių pusėje A.Sabonis nepasižymėjo, o trečiajame kėlinuke atstiko tai, dėl ko susirinko minia žiūrovų – Arvydas įsižaidė. Bet ketvirtajame kėlinyje įsižaidė ir D.Tarlačas, kuris sugebėjo ne tik sulaikyti Sabą, bet ir pats sėkmingai atakuoti. CSKA atitrūko.

„Šiandien A.Saboniui sukanka 39 metai. Atleisk, Arvydai. Dovanos gimtadienio išvakarėse, kaip žinia, blogas ženklas“, – baigia rašinį „Sport-ekspress“.

Komentarai