Š.Jasikevičius: „Žaisti su „Žalgiriu“ bus labai sunku“ 0

Šiandien, tuoj po vidurdienio, į Karmėlavos oro uostą atskrido viena iš Eurolygos favoričių Tel Avivo „Maccabi“ komanda. Rytoj Kauno „Žalgirio“ krepšininkai su „Maccabi“ žais TOP-16 varžybų antrojo turo rungtynes.
Tarp pasitinkančiųjų Izraelio komandą buvo ir šios ekipos gynėjo Šarūno Jasikevičiaus tėtis Linas Jasikevičius. Jis liko ištikimas savo principams ir sakė, kad sirgs, „kaip visada“. Krepšininko tėčio nuomone, šios grupės nugalėtojas spręsis ne Kaune, o per paskutiniąsias varžybas Tel Avive. „Be to, nereikia „nurašyti“ ir Valensijos „Pamesos“, – pridūrė jis.
Linas Jasikevičius sūnų trumpam nusivežė į namus. Pasiteiravus, ar šeima kaip nors paminės Šarūno ir jo mamos Ritos Jasikevičienės gimtadienius (Šarūnas gimė kovo 5 d., jo mama – kovo 8 d.), L.Jasikevičius atsakė: „Koks čia gali būti šventimas, juk rungtynės laukia. Be to, kitas sūnus Vilniuje šiandien laiko teises. Na, pažiūrėsime, gal ką nors ir sugalvosime“.
Šarūnas Jasikevičius į Lietuvą atvyko ne pačios geriausios nuotaikos. Tai jautėsi iš kai kurių jo atsakymų į žurnalistų klausimus. Į nepatikusį klausimą gynėjas atsakydavo dviem žodžiais: „Kitas klausimas“. Gal tam turėjo įtakos nesėkmingos „Maccabi“ rungtynės su Tel Avivo „Hapoel“ komanda, kuriai „Maccabi“ pralaimėjo net 25 taškų skirtumu – 71:96.
„Maccabi“ vyriausiasis treneris P.Gershonas dar prieš išvyką į Kauną sakė, kad „Žalgirį“ laiko svarbiausiu konkurentu kovojant dėl pirmosios vietos grupėje. Ar tokios pat nuomonės ir Š.Jasikevičius? „Sutinku su mūsų trenerio nuomone. „Žalgiris“ – labai gera komanda ir mums su ja žaisti bus labai sunku. Tiesą sakant, aš nenoriu vėl kovoti su tomis ekipomis, su kuriomis šį sezoną jau išbandėme jėgas. Kauniečiai mums pralaimėjo abejas rungtynes, todėl degs noru atsirevanšuoti. Aš tarp galimų konkurenčių dar paminėčiau ir „Pamesos“ ekipą“, – sakė „Maccabi“ gynėjas.
Pasiteiravus, kaip vertina „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Antano Sireikos žodžius, kad „trečias kartas nemeluoja“, Š.Jasikevičius atsakė: „Neduok, Dieve, kad jo žodžiai išsipildytų. Bet nereikia galvoti kelintą kartą žaisime – trečią ar ketvirtą. Reikia kovoti“.
Į klausimą, kokie dabar jo santykiai su „Maccabi“ strategu P.Gershonu, Šarūnas atkirto: „Jie visada buvo normalūs“.

Komentarai