Parklupdytas ir galingas Tel Avivo klubas 0

Kauno “Žalgiris” Eurolygos TOP-16 varžybų antrajame ture namie buvo pajėgesnis prieš Tel Avivo “Maccabi” komandą 78:70 (18:19, 24:15, 16:11, 20:25). E.Cota pelnė 14 taškų (5 rezultatyvūs perdavimai ir 4 perimti kamuoliai), G.Gustas – 13, D.Šalenga ir A.Sabonis (12 atkovotų kamuolių bei 4 rezultatyvūs perdavimai) – po 11, T.Beard – 8 (6 atkovoti kamuoliai), M.Timinskas – 7 (7 atkovoti kamuoliai), P.Jankūnas – 6, A.Javtokas ir A.Bagatskis – po 4. Varžovų gretose Š.Jasikevičius įmetė 20 taškų (7 prarasti kamuoliai), N.Vujčič – 15 (8 atkovoti kamuoliai), A.Parker – 14 (11 atkovotų kamuolių), D.Thomas – 7, M.Baston – 5, G.Shelef – 3, D.Sharp, B.Sundov ir D.Bluthenthal – po 2.
Prieš susitikimą Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu įteikė naudingiausio Eurolygos pirmojo etapo žaidėjo prizą Arvydui Saboniui.

“Maccabi” vyriausiasis treneris Pinhas Gershonas po rungtynių teigė, jog mačas jo auklėtiniams galėjo baigtis ir blogiau. “Kauniečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, ypač po mūsų krepšiu. Mes suklydome 16 kartų, žalgiriečiai tai nekart išnaudojo surengdami greitas atakas. Galime pasidžiaugti tik tuo, kad gynyboje žaidėme neblogai, neleidome “Žalgirio” žaidėjams taikliai mėtyti. Varžovai neblizgėjo ir mesdami baudų metimus. Turiu pripažinti, jog kauniečiai irgi puikiai gynėsi ir mes pelnėme 20 taškų mažiau negu vidutiniškai įmetame. Tai buvo viena pagrindinių mano komandos pralaimėjimo priežasčių”, – sakė P.Gershonas.
Pasak jo, Š.Jasikevičius žaidė gan rezultatyviai, tačiau suklydo net 7 kartus. Lietuvio klaidos atakos pradžioje nekart išmušė “Maccabi” žaidėjus iš vėžių.
“Maccabi” strategas taip pat pabrėžė, kad Valensijos “Pamesa” yra pajėgi komanda ir žydų klubas tik po labai atkaklios kovos iškovojo pergalę Ispanijoje.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika pasidžiaugė, jog išsipildė lietuvių patarlė apie nemeluojantį trečią kartą, bet liko nusivylęs pabaigoje sumažėjusiu skirtumu.”Pagal mūsų ir varžovų demonstruotą krepšinį šiandien mūsų persvara turėjo būti didesnė. Paskutinėmis minutėmis žaidėjai nevygdė duotų nurodymų, todėl žydams pavyko sumažinti skirtumą. Viena pagrindinių mūsų pergalės priežasčių – gera gynyba. “Maccabi” pelnė tik 70 taškų. Iškovojome svarbią pergalę, bet tikrai nesužaidėme geriausių rungtynių sezone. Mūsų žaidimas turėtų būti dar geresnis”, – kalbėjo A.Sireika.
Jo nuomone, neblogai sužaidė nuo atsarginių suolelio į žaidimą įsijungę žaidėjai. “Šįkart stengiausi išnaudoti daugiau krepšininkų, nes pirmojo etapo rungtynėse su “Maccabi” mums nepavyko išlaikyti persvaros dėl nuovargio”, – sakė “Žalgirio” vyriausiasis treneris.

Komentarai