„Montepaschi“ tikisi pergalės 0

Trečiadienį pavakare į Karmėlavos oro uostą atskrido Sienos „Montepaschi“ (Italija) komanda, kuri ketvirtadienį žais Eurolygos rungtynes su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais. Žalgiriečių varžovai apsistojo „Kauno“ viešbutyje.
Į viešbutį „Montepaschi“ krepšininkai įžengė linksmai nusiteikę. „Atvažiavome laimėti. Varžovams neleisime atsirevanšuoti“, – mūsų tinklapiui sakė Sienos ekipos puolėjas, buvęs žalgirietis Mindaugas Žukauskas.

Paklaustas, ar po rungtynių nenorėtų savo pirmojo trenerio Antano Sireikos pasveikinti su pergale, M.Žukauskas atsakė: „Man būtų kur kas maloniau, jei treneris mane pasveikintų, o ne aš jį“. Mindaugas teigė, kad visi jo komandos draugai sveiki ir pasiryžę siekti pergalės. „Jei per laiką, likusį iki rungtynių, mūsų karšto klimato mėgėjai nesušals, viskas bus gerai“, – šypsojosi „Montepaschi“ legionierius.

Ką prieš varžybas su „Žalgiriu“ Italijos ekipos krepšininkams sakė vyriausiasis treneris Carlo Recalcati? „Aš negaliu sakyti, ką jis mums patarė. Manau, kad mums daugiausia problemų kels „Žalgirio“ priekinė linija. Jei Kauno ekipos aukštaūgius sugebėsime sustabdyti, žengsime didelį žingsnį pergalės link“, – teigė M.Žukauskas.
Neseniai „Žalgiris“ įsigijo naują snaiperį – Ainarą Bagatskį. Ar Mindaugas nemano, kad latvis Sienos komandai gali pridaryti daug nemalonumų? „Kauno ekipa visada turėjo daug snaiperių. Nemanau, kad dar vieno snaiperio atėjimas galėtų turėti įtakos galutiniam ketvirtadienio mačo rezultatui. A.Bagatskis įneš šviežumo, bet didesnė komandos paspirtis jis tikriausiai bus vėliau“, – sakė M.Žukauskas.

„Montepaschi“ strategas Carlo Recalcati teigė, kad su „Žalgiriu“ žaisti visada labai sunku, ypač Kaune. Anot jo, lemiamą reikšmę turės gynyba. „Kuri komanda geriau ginsis, ta ir laimės. Nugalėtoją lems ne atskirų krepšininkų geras individualus žaidimas, o darnus komandinis žaidimas. Sienoje mes nugalėjome, nes gerai gynėmės. Norėčiau, kad vyrai taip rungtyniautų ir Kaune“, – aiškino C.Recalcati.
„Montepaschi“ vyriausiasis treneris pažymėjo, kad „Žalgirio“ priekinė linija stipresnė už jo komandos, nes Lietuvos klube rungtyniauja geriausias Eurolygos žaidėjas Arvydas Sabonis. „Šio krepšininko sustabdyti neįmanoma, reikės stabdyti visą komandinį varžovų žaidimą. Mums daug taškų turės pelnyti gynėjai. Tikiu, kad viskas bus gerai ir mes išsivešime pergalę“, – optimistiškai kalbėjo C.Recalcati.

Komentarai