„Žalgirį“ pražudė klaidos 0

Kauno „Žalgiriui“ Atėnuose nepasisekė. Kauniečiai pralaimėjo jubiliejines ULEB Eurolygos rungtynes Atėnų „Panathinaikos“ komandai 80:91. Kokios nesėkmės priežastys? Tokį klausimą zalgiris.lt uždavė buvusiems „Žalgirio“ krepšininkams Sergejui Jovaišai, Jonui Jurkšaičiui, Alvydui Šidlauskui ir Algirdui Linkevičiui.

Sergejus Jovaiša: „Ir be akinių matyti, kad „Žalgirio“ žaidimas buvo prastas. Į akis krito ne tik krepšininkų klaidos, bet ir atsainus požiūris į darbą. Kauniečiai pernelyg pasitiki Arvydu Saboniu. Kiti žaidėjai turi daugiau imtis atsakomybės.
„Panathinaikos“ krepšininkai labai daug taškų pelnė būdami laisvi. Nepasiteisino „Žalgirio“ aikštės gynyba. Mano nuomone, abi komandos gynėsi nelabai gerai. Pagalvoju, gal „Žalgiris“ dar nėra ekipa, turinti nugalėtojo psichologiją.
Sunku laimėti darant tiek klaidų, neįmetant laisviems. „Žalgirio“ trenerių laukia daug darbo cementuojant kolektyvą. Šventinis periodas komandai padarė neigiamą įtaką. Ypač tai pasakytina apie E.Cota. Manau, kad klubas labai laiku nusprendė įlieti šviežių jėgų. Ainaras Bagatskis žalgiriečiams turėtų būti naudingas“.

Jonas Jurkšaitis: „Pagrindinė „Žalgirio“ pralaimėjimo priežastis – klaidos. Mūsiškiai suklydo 20 kartų. Tai labai daug.
„Žalgirio“ krepšininkai blogai gynėsi. Galima teigti, kad varžovai mėtė laisvi. Mane labai nuvylė Edas Cota. Amerikietis neįprastai dažnai klydo, neįmesdavo iš patogių padėčių. Nepatiko ir kito legionieriaus – Miroslavo Beričiaus žaidimas, nors jis ir pelnė nemažai taškų.
Nemoka žalgiriečiai perduoti kamuolį Arvydui Saboniui, nors jis ir atsidengia. Tai labai akivaizdžiai matosi. „Panathinaikos“ gerai gynėsi, užspaudė Kauno komandos gynėjus, atitvėrė juos nuo puolėjų. Iš aikštės šeimininkų ypač patiko Fragiskos Alvertis, kuris rungtyniavo labai protingai“.

Alvydas Šidlauskas: „Jubiliejinės ULEB Eurolygos rungtynės „Žalgiriui“ baigėsi liūdnai. Gynėjams daryti tiek klaidų – negalima. Labai dažnai klydo „Žalgirio“ įžaidėjas Edas Cota. O kiekviena klaida – taškai į mūsų krepšį. Net keista, kad svečiai suklydo keturis kartus daugiau už aikštės šeimininkus.
Kauno komanda neišnaudojo priekinės linijos – Arvydo Sabonio, Tanokos Beardo. A.Saboniui komandos draugai neperduodavo kamuolių. Niekas iš LKL čempionų ekipos neišmoko žaisti su A.Saboniu, nors sezonas jau įpusėjęs. Treneriai turėtų pasakyti, kad žaidėjai dažniau perduotų kamuolį Arvydui. Jei A.Sabonis negalės mesti, jis atmes kamuolį bet kuriam krepšininkui.
„Žalgiriui“ trūksta žaidėjo, galinčio įmesti iš toliau. Gerai, kad kauniečiai pakvietė snaiperį Ainarą Bagatskį. Bet latviui jau 36 metai, todėl A.Bagatskiui reikės atmesti kamuolį, kad jis galėtų pademonstruoti savo snaiperiškus sugebėjimus“.

Algirdas Linkevičius: „Kauno ekipos įžaidėjas Edas Cota buvo išleistas atostogų, daug laiko nesitreniravo su komanda. Kaip jis gali gerai rungtyniauti? Amerikietis siaubingai klydo ir nepataikė. „Žalgirio“ treneriai galėjo labiau panaudoti Giedrių Gustą. Nesuprantu, kodėl juo nepasitikėjo.
Jei E.Cota mačo pabaigoje nebūtų suklydęs, gal varžybos pasibaigtų kitaip. Manau, kad žaidėjas, per rungtynes padaręs 10 klaidų, yra joms visai nepasirengęs, išėjęs iš ritmo.
Per mažai išnaudojamas Arvydas Sabonis. Reikia priprasti prie Sabo, pajusti jį iš pusės žvilgsnio. Deja, „Žalgiryje“ nėra specialistų, mokančių atiduoti kamuolį A.Saboniui. To nesugeba nei Dainius Šalenga, nei Mindaugas Timinskas. Pastarasis nedemonstruoja net vidutiniško žaidimo. Pagirti galima A.Sabonį. Nepaisant solidaus amžiaus, jis kovoja. Arvydas atsidengia, bet negauna kamuolio. Ir Miroslavas Beričius sužaidė normaliai“.

Komentarai