„Žalgiriui“ trūko A.Sabonio pagalbos 0

Kauno „Žalgiris“ vakar Eurolygos turnyre patyrė penktąją nesėkmę, savo aikštėje po dramatiškos kovos 73:75 pralaimėjęs Sienos „Montepaschi“ (Italija) krepšininkams.

Po rungtynių iš abiejų komandų žaidėjų veidų buvo galima atspėti, kurie laimėjo, o kurie pripažino varžovų pranašumą. Ypač prislėgtas atrodė „Žalgirio“ puolėjas Dainius Šalenga. „Net nežinau, kas pasidarė. Kardinaliai pasikeitė mano žaidimas, 100 procentų, Tiesiog nežinau, ką pasakyti“, – kalbėjo D.Šalenga.

Mindaugas Timinskas apgailestavo, kad žalgiriečiai, išlipę iš „duobės“ ir išsiveržę į priekį, mačo pabaigoje nesugebėjo įmesti. „Turėjome galimybę laimėti, bet ja nepasinaudojome. Ir aš tritaškį pramečiau“, – aiškino jis.
Pačioje rungtynių pabaigoje, kai „Žalgiriui“ būtinai reikėjo tritaškio, Tanoka Beardas metė iš po krepšio. Kaip Mindaugas vertina tokį amerikiečio poelgį? „Tai buvo T.Beardo klaida, bet aukštaūgiui reikia atleisti, nes jis visą laiką taip žaidžia – atkovoja kamuolį ir meta iš po krepšio. Gal varžybų įkarštyje Tanoka nespėjo priimti kitokio sprendimo“, -sakė M.Timinskas.
Paklaustas, ar komandai labai trūko susirgusio Arvydo Sabonio, Mindaugas atsakė: „Žinoma. Be jo buvo sunku kovoti po krepšiais. Ypač sunku pasidarė, kai už keturias pražangas ant suolelio buvo pasodintas T.Beardas. Mes nepratę žaisti be A.Sabonio ir T.Beardo, todėl komandai trūko ir vieno, ir kito“.

„Žalgirio“ legionierius Tanoka Beardas piktinosi teisėjais. „Arbitrai man nepelnytai skyrė trečiąją pražangą. Ji labai atsiliepė mano žaidimui. Kadangi aš ilgokai negalėjau rungtyniauti, komandai trūko jėgos po krepšiais. „Žalgirio“ vaikinai stengėsi atlikti savo darbą kuo geriau, bet po krepšiais jiems trūko mano pagalbos“, – aiškino T.Beardas.

Su „Žalgiriu“ Eurolygoje debiutavęs latvis Ainaras Bagatskis teigė, kad rungtyniavo taip, kaip moka. „Aš atlikau savo darbą. Mano žaidimą tegul vertina kiti“, – sakė legionierius.
A.Bagatskis varžybas pradėjo įspūdingai – pataikė keturis pirmuosius tritaškius. Ar jis tikėjo, kad taip kris? „Kartą per treniruotę iš eilės esu pataikęs 35 tritaškius. Jei reikia, galiu įmesti. Į „Montepaschi“ krepšį iš pradžių įmesdavau, nes būdamas laisvas sulaukdavau perdavimo. Vėliau žalgiriečiai nerasdavo laisvo žaidėjo“, – tvirtino A.Bagatskis.
Naujasis „Žalgirio“ snaiperis mano, kad kauniečiai pralaimėjo apmaudžiai: „Negaliu teigti, kad Italijos komanda kuo nors nustebino. Jie gerai, agresyviai, gal net truputį nešvariai gynėsi. Rungtynių pabaigoje mums nepavyko atkovoti kamuolių, įmesti, o varžovai sėkmingai tai darė, todėl ir iškovojo pergalę“.

Puolėjas Paulius Jankūnas teigė, kad ekipai trūko Arvydo Sabonio. „Kai žaidžia Arvydas, varžovai didžiausią dėmesį skiria jam. Tada kiti žalgiriečiai gali jaustis laisviau. Kadangi A.Sabonio nebuvo, „Montepaschi“ krepšininkai didesnį dėmesį galėjo skirti kitiems žalgiriečiams“, — sakė P.Jankūnas.
Ar neapmaudu, kad „Žalgirį“ pražudė buvęs žalgirietis Mindaugas Žukauskas? „Apmaudu. Jis beveik visą laiką sėdėjo ant suolo, o rungtynių pabaigoje pataikė du labai svarbius metimus. Iš jo tokios kiaulystės nelaukėme“, – šyptelėjo Paulius.
Anot jo, pagrindinė pralaimėjimo priežastis – varžybų pabaigoje padarytos kelios esminės klaidos, prarasti kamuoliai.

„Taip tik atrodo, kad aš pražudžiau „Žalgirį“, nes mačo pabaigoje pavyko įmesti tritaškį, vėliau ir dvitaškį. Bet iki tol aš žaidžiau už „Žalgirį“, nes kamuolį perduodavau ne komandos draugams, o kažkur į užribį“, – juokavo „Montepaschi“ legionierius Mindaugas Žukauskas.
Puolėjas buvo patenkintas, kad su pergale ne jis turi sveikinti pirmąjį trenerį Antaną Sireiką, o šis savo buvusį auklėtinį. „Gal mačo pabaigoje mūsų komandai palankesnė buvo ir Fortūna“, – pergale džiaugėsi Mindaugas.

Komentarai