„Žalgiriui“ trūko sėkmės ir agresyvumo gynyboje 0

Kauno „Žalgiris“ su Bolonijos „Skipper“ žaidė neblogai, bet kauniečiams pritrūko sėkmės ir agresyvumo gynyboje. Taip mano krepšinio treneriai, mūsų tinklalapiui komentavę Eurolygos rungtynes, kurias 117:107 laimėjo Italijos komanda.

Linas Šalkus, Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris: „Kartais komandoms būna tokių dienų, kai labai gerai pataiko. Vakar tokia diena pasitaikė Bolonijos „Skipper“ krepšininkams. „Žalgiris“ lyg ir neblogai gynėsi, bet varžovai įmesdavo iš toli, net iš 9 metrų. Nemanau, kad italams taip fantastiškai sektųsi, jei ekipos žaistų dar kartą.
Kauniečiai irgi neblogai puolė, bet aikštės šeimininkai – geriau. Iš žalgiriečių verti pagyrimo amerikiečiai Tanoka Beardas, Edas Cota. Jau kelintas rungtynes „Žalgiriui“ trūko Dainiaus Šalengos taškų. Jei jis žaistų sėkmingiau, gal rezultatas būtų kitoks.
Nesakau, kad žalgiriečiams pritrūko meistriškumo. Ko gero labiau trūko sėkmės. Nemėgstu komentuoti teisėjų darbo, bet man pasirodė, kad kartais arbitrai sušvilpdavo neobjektyviai, skirdavo kauniečiams pražangas už nieką. Vienas kitas toks švilpukas dažnai daug nulemia.
„Žalgiris“ realiai gali patekti į kitą etapą. Reikia iš likusių ketverių rungtynių laimėti trejas. Įsitikinęs, kad Malagos „Unicaja“ ir Novo Mesto „Krka“ kauniečiai įveiks. Savo aikštėje įmanoma nugalėti ir Maskvos CSKA komandą. Viskas žalgiriečių rankose“.

Rūtenis Paulauskas, Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris: „Tik pati komanda gali pasakyti, kodėl jai nepavyko apsiginti nuo varžovų. Manau, kad Kauno krepšininkai buvo pernelyg minkšti, gynyboje jiems trūko agresyvumo, kietumo.
„Skipper“ puikiai puolė. Svečiai atsakė tuo pačiu. Tokio rezultatyvaus žaidimo aš nemačiau jau penkerius metus. Vis laukėme, kada žalgiriečiai pradės gintis. Praėjo vienas kėlinukas, antras, trečias, bet taip ir nesulaukėme. Nesigynė abi komandos.
Kodėl mūsų vyrai neįmetė tiek, kiek „Skipper“ krepšininkai? Jautėsi, kad Italijos komanda rungtyniauja namie. Svetimoje aikštėje taip fantastiškai mėtyti kur kas sunkiau, todėl žalgiriečiai ir nusileido taiklumo varžybose. Mūsiškiai nesugebėjo pristabdyti rezultatyviausių Bolonijos ekipos krepšininkų M.Vujaničiaus ir G.Basile.
Vis dėlto rezultatyvus „Žalgirio“ žaidimas nuteikia optimistiškai. Komandos dar tikrai nereikia laidoti. Šį sezoną kauniečiai padovanojo daug gražių rungtynių, kovojo. Ir su „Skipper“ žalgiriečiai kovėsi iki galo, už tai juos reikia pagirti“.

Rimantas Endrijaitis, Joniškio „Žiemgalos-Šiaurės vilko“ vyriausiasis treneris: „Svarbiausia – apsiginti nuo pagrindinių varžovų ginklų. Galvojome, kad žalgiriečiams bus sunku po krepšiais, nes jie rungtyniavo be vidurio puolėjo Arvydo Sabonio. Buvo tikėtasi, jog po krepšiais šeimininkaus du „Skipper“ aukštaūgiai. Bet „Žalgirio“ legionierius Tanoka Beardas su jais puikiai susitvarkė.
Išėjo kitaip nei laukta. Rungtynių baigtį lėmė Italijos komandos snaiperiai, puikiai mėtę iš toli. Kai kurie jų metimai per kauniečių rankas buvo fantastiški, bet kartais mūsiškiai varžovus palikdavo laisvus. „Žalgirio“ gynėjai turėjo būti agresyvesni, labiau prižiūrėti „Skipper“ snaiperius. Pritrūko mūsų mažesnių žaidėjų aktyvesnės gynybos. Jei kauniečiai būtų apsigynę, viskas baigtųsi kur kas geriau. Apmaudu, bet žalgiriečiai vis dar neišvengia klaidų lygioje vietoje.
Po ketvirtojo iš eilės pralaimėjimo „Žalgirio“ padėtis susikomplikavo, darosi neramu. Bet galimybių patekti į kitą Eurolygos etapą dar yra. To labai norėčiau ir aš, ir visi Lietuvos krepšinio aistruoliai, norintys matyti aukšto lygio žaidimą“.

Komentarai