A.Sabonis gyrė komandos draugus 0

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos TOP-16 varžybose iškovojo trečiąją pergalę. Žalgiriečiai savo aikštėje 95:72 (23:15, 24:22, 25:18, 23:17) sutriuškino Stambulo „Ulker“ krepšininkus ir tapo G grupės lyderiais.
Po rungtynių „Žalgirio“ drabužinėje vyravo pakili nuotaika. „Ulker“ krepšininkai irgi labai neliūdėjo, nes šios varžybos jiems nieko nelėmė – vilčių patekti į finalinį ketvertą turkai jau neturėjo.

„Ulker“ kapitonas Melvinas Bookeris gyrė LKL čempionus. „Kauno „Žalgiris“ – stipri komanda. Tiesą sakant, su Arvydu Saboniu kiekviena ekipa būtų stipri. Sabas atlieka didžiulį darbą tiek atakuodamas, tiek gindamasis, tiek perduodamas kamuolį“, – sakė amerikietis.
„Mes negalime teisintis, kad pralaimėjome todėl, jog rungtyniavome be lyderių. Net be Ibrahimo Kutluay ir Efthimios Rentzio pirmąją varžybų dalį sužaidėme gerai. Mus sužlugdė prastas žaidimas trečiojo kėlinuko pabaigoje ir ketvirtajame ketvirtyje. Žalgiriečiai turėjo daug progų pelnyti lengvų taškų“, – tvirtino M.Bookeris.
Pasiteiravus, koks dabar „Ulker“ tikslas Eurolygoje, Stambulo ekipos kapitonas atsakė: „Iš dviejų likusių varžybų laimėti nors vienerias“.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis teigė, kad svarbiausia, jog komanda laimėjo. „Kai laimi, malonu rungtyniauti. Man labai patiko Darjušo Lavrinovičiaus žaidimas, drąsiai kovojo Simonas Serapinas, nesutriko į aikštę įėjęs Andrius Lepinaitis“, – komandos draugus gyrė A.Sabonis. Anot jo, žaidimas nebuvo visiškai toks, kokio norėtųsi, nes pasitaikė klaidų gynyboje. „Tačiau laimėjome ir aš esu patenkintas“, – sakė A.Sabonis.
Ar per varžybas jautėsi, kad svečiai rungtyniavo be I.Kutluay ir E.Rentzio? „Žinoma, jautėsi, kad „Ulker“ ekipoje nebuvo lyderių. Kai varžovai žaidžia be lyderių, išeina įvairiai. Kartais į gerą pusę, o kai kada ir į blogą. Gerai, kad mes į aikštę išėjome susikaupę ir negalvojome, jog lengvai laimėsime“, – tvirtino Sabas.

Žalgirietis Dainius Šalenga po ilgesnės pertraukos vėl sužaidė sėkmingai. „Man savo aikštėje sekasi geriau nei išvykoje. Šį kartą gerai pradėjau varžybas. Iki trečiojo kėlinio vidurio buvo sunku, negalėjome atsipalaiduoti. Vėliau mums pavyko atitrūkti ir pasidarė lengviau“, – sakė D.Šalenga. Jis teigė, kad dėdamas į krepšį pasitempė ranką.

„Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius savo komandai pelnė daugiausia taškų. To jis pernelyg nesureikšmino. „Gavę tokius puikius perdavimus, visi įmestų. Džiaugiuosi, kad man sekėsi. Jau buvo nusibodę sėdėti ant atsarginių žaidėjų suolelio, labai norėjosi į aikštę. Nepasakyčiau, kad Eurolygos varžybos yra kažkas baisaus. Įsitikinęs, kad jose galiu žaisti“, – tvirtino D.Lavrinovičius.

„Mes negalvojome, kad bus lengvos rungtynės. Joms kruopščiai rengėmės. Manau, kad buvome gerai pasirengę“, – sakė „Žalgirio“ gynėjas Giedrius Gustas.
Neseniai komandos draugai G.Gustą praminė I.Kutluay. Šį kartą Ibrahimas į Kauną neatvyko. Ar Giedriui nebūtų įdomu, jei populiariausias Turkijos krepšininkas Kaune rungtyniautų, o žiūrovai galėtų juos palyginti? „Iš tikrųjų mes esame visiškai skirtingi. Truputį panašios tik mūsų šukuosenos. Nežinau, kas mane taip „pakrikštijo“, bet tą pravardę priėmiau normaliai“, – teigė G.Gustas.

Starto penkete rungtynes pradėjęs Simonas Serapinas tvirtino, kad įbėgti į aikštę mačo pradžioje lengviau nei joje pasirodyti varžybų viduryje. Ar jo nenustebino trenerio sprendimas leisti žaisti starto penkete? „Jau pirmadienį per treniruotę pajutau, kad taip gali atsitikti. Buvau pasirengęs žaisti. Kai sėdėdavau ant suolelio, galvodavau, kad ateis laikas, kai ir aš žaisiu Eurolygoje. Jis ir atėjo. Tik sezono pradžioje atrodė, kad rungtyniauti Eurolygoje baugu. Vėliau pamačiau, jog varžovai nėra baisūs“, – sakė S.Serapinas.

Komentarai