Pergalė pakels „Žalgirio“ dvasią 0

Kauno „Žalgiris“ vakar nutraukė nesėkmių Eurolygoje seriją. Žalgiriečiai, kuriems jau atstovavo pasveikęs Arvydas Sabonis, 89:81 įveikė Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ir iškovojo penktąją pergalę.
Po varžybų į „Žalgirio“ drabužinę užsuko Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas ir Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius, kurie pasveikino nugalėtojus.

Per rungtynes su Ispanijos krepšininkais žalgiriečius į pergalę vedė Arvydas Sabonis. „Mums verkiant reikėjo laimėti, nes buvome įkritę į psichologinę duobę. Prieš tai vykusiose varžybose lyg ir kovojome, bet pritrūkdavo laimės. Varžovai tai tritaškius geriau mėtydavo, tai Fortūna nuo mūsų nusisukdavo“, – sakė A.Sabonis. Anot jo, ši pergalė pakels komandos dvasią.
Paklaustas, iš kur surado tiek jėgų mačo pabaigoje, kai pataikė tritaškį, puolime atkovojo kamuolį, Arvydas atsakė: „Nepasakyčiau, kad tų jėgų buvo labai daug. Bet mes kito kelio neturėjome, reikėjo eiti į priekį. Kiek galima pralaimėti. Ir aš atbėgiojau iki galo“.
Pastebėjus, kad aikštėje jis atrodė įsiutęs, A.Sabonis atšovė: „Jau gana atrodyti ramiu. Reikia būti įsiutusiam, juk reikia laimėti“.

„Žalgirio“ legionieriui Ainarui Bagatskiui, iš kurio tikimasi snaiperiškų metimų, šį kartą nekrito. „Puikiai prisiminsiu šį mačą, nes man Eurolygoje tai buvo pirmoji pergalė. Man nesisekė, bet aš patenkintas, nes „Žalgiris“ laimėjo. Kur kas svarbiau, kai laimi komanda, o ne kai pats įmeti daug taškų“, – tvirtino A.Bagatskis.
Kodėl Ainarui nesisekė? „Gal „perdegiau“. Sportas yra sportas, negali nuolat sektis. Vieną kartą sužaidi geriau, kitą – blogiau“, – aiškino latvis. Jis džiaugėsi, kad pagaliau ir Fortūna buvo kauniečių pusėje.
„Žalgiriečiai pademonstravo gerą krepšinį, atsilaikė, kai buvo labai sunku. Ispanai didesnį dėmesį skyrė keliems žalgiriečiams, kurie rezultatyviai rungtyniavo prieš tai vykusiose varžybose. Todėl šį kartą galėjo daugiau taškų pelnyti kiti kauniečiai. Po šios pergalės mūsų galimybės patekti į kitą Eurolygos etapą yra didelės“, – teigė A.Bagatskis.
Paklaustas, ar komandos neslėgė tai, kad būtinai reikėjo laimėti, jei ji nori patekti į kitą etapą, A.Bagatskis atsakė: „Jautėme tokį spaudimą. Bet mūsų ekipa su viskuo susitvarkė ir lemiamais momentais žaidė gerai. „Unicaja“ – gera komanda, o su „Žalgiriu“ ispanai sužaidė bene geriausias sezono varžybas. Tačiau LKL čempionai rungtyniavo dar geriau. Ir ateityje stengsimės džiuginti pergalėmis“.
„Mačas vyko lygiai. Jo baigtį nulėmė Arvydas Sabonis, puikiai sužaidęs, tiesiog sužibėjęs varžybų pabaigoje.

Man su „Žalgiriu“ sekėsi žaisti, nes komandos draugai sudarė progas mesti laisvam, todėl aš ir pataikiau. Stengiausi, nes nekrito mūsų lyderiams. Rungtynių pabaigoje pataikiau svarbų tritaškį, bet A.Sabonis atsakė dar geresniu metimu. Kas buvo toliau, patys matėte“, – sakė rezultatyviausiai žaidęs „Unicaja“ krepšininkas Berni Rodriguezas. „Mūsų komanda neįstengė sustabdyti „Žalgirio“ lyderio Arvydo Sabonio. Lemiamais momentais jis puikiai kovojo po krepšiais, nuostabiai perdavinėjo kamuolį komandos draugams. Sabas – didis žaidėjas.
Žaidėme neblogai, todėl apmaudu, kad pralaimėjome. Tai buvo lemiamos rungtynės kovojant dėl kelialapio į kitą etapą. Dabar mums galimybių nebeliko“, – neslėpdamas apmaudo aiškino „Unicaja“ žaidėjas Stephane Risacheras.

Komentarai