“Žalgiris” išplėšė pergalę Vilniuje 0

Kauno “Žalgiris” Vilniuje po dramatiškos kovos paskutinėmis rungtynių minutėmis įveikė “Lietuvos rytą” 74:73 (19:13, 21:18, 18:27, 16:15).
T.Beard įmetė 18 taškų (7 atkovoti kamuoliai), A.Bagatskis – 16, A.Sabonis – 12 (22 atkovoti kamuoliai), D.Šalenga – 9, M.Timinskas – 8, A.Javtokas – 6, E.Cota – 5 (7 rezultatyvūs perdavimai).
Vilniaus komandai R.Šiškauskas pelnė 21 tašką (6 rezultatyvūs perdavimai), A.Lucas – 14 (7 atkovoti ir 5 prarasti kamuoliai), R.Javtokas – 10 (7 atkovoti kamuoliai), D.Simpkins (4 klaidos) ir S.Jasaitis – po 8, M.Goljovič – 6, P.Čiukinas – 3, A.Šležas – 2, S.Kuzminskas – 1.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika tikėjosi sunkios kovos. “Pradžioje puikiai žaidė mūsų aukštaūgiai, todėl ir buvome įgiję persvarą. Kiekvienos komandos žaidimas priklauso nuo įžaidėjo. Malonu, kad E.Cota pabaigoje sužaidė ramiai ir mes iškovojome pergalę. “, – rungtynes pakomentavo A.Sireika.
Paklaustas, ar žaidėjai nepervargo prieš Eurolygos rungtynes su CSKA, “Žalgirio” vyriausiasis treneris atsakė, jog kauniečiai žais tik ketvirtadienį ir pilnai užteks laiko atgauti jėgas.
Ainars Bagatskis po rungtynių teigė, jog kiekvienoje šalyje stipriausių komandų mačas kelia didelį susidomėjimą. “Tokie susitikimai vyksta atkakliai. Šiandieninės rungtynės irgi nebuvo išimtis. Pirmuosius du kėlinius laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, tad ir turėjome persvarą. Antroje pusėje vilniečiai pagerino žaidimą, pataikė ne vieną metimą iš sunkių padėčių ir pabaiga buvo nervinga. Džiaugiuosi, jog ir aš prisidėjau taikliu tritaškiu prie mūsų pergalės susitikimo pabaigoje”, – sakė A.Bagatskis.
A.Sabonis pritarė “Žalgirio” vyriausiajam treneriui, kad mačas buvo sunkus. “Tačiau pabaigoje mums nusišypsojo sėkmė, kai A.Lucas prarado kamuolį. Pirmuosius du kėlinius žaidėme neblogai, bet trečiajame papuolėme į duobę ir praradome turėtą iniciatyvą. Deja, ne pirmą kartą šiame sezone rungtyniaujame taip banguotai”, – žurnalistams teigė Sabas.

“Lietuvos ryto” vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros nuomone, susitikimas pavyko, nes visą laiką buvo intriga. “Pradžia mums klostėsi nekaip. Mes žaidėme per lėtai, klydome gynyboje, leisdami pelnyti taškus “Žalgiriui”. Antroje pusėje ištaisėme šias klaidas ir pavijome varžovus. Galėjome laimėti, tačiau pabaigoje vėl keliskart suklydome. Dar viena pralaimėjimo priežastis ta, kad prastai metėme baudas. Nepataikėme net 12 baudų metimų. Tačiau atidavėme visas jėgas ir mums niekas negali priekaištauti, kad nekovojome”, – kalbėjo K.Kemzūra.
Vilniaus komandos legionierius iš Serbijos Miljan Goljovič sakė, jog šios rungtynės buvo išties geros, nes žaidė dvi geriausios Lietuvos komandos. M.Goljovič nuomone, paskutinėmis trimis minutėmis Fortūna nuo vilniečių nusisuko.

Komentarai