Prasidėjo MEL taurės varžybos 0

Šiandien prasidėjo MEL taurės varžybos. Šiose varžybose gali dalyvauti tik grupių nugalėtojai. Jos vykdomos tam, kad išaiškinti keturias Kauno miesto ir apskrities komandas, kurios dalyvaus respublikiniame “Karūnos” vidurinių mokyklų čempionate ir atstovaus Kauno miestą ir apskritį. Šiais metais Kauno miesto vaikinų grupėse nugalėjo Petrašiūnų v.m., S.Nėries v.m., Vyturio v.m. ir Milikonių v.m. Tarp apskrities vaikinų stipriausios buvo Kėdainių “Ryto” ir Domeikavos v.m. Merginų tarpe Kauno mieste kol kas yra stipriausios Saulės gim. ir S.Nėries v.m. krepšininkės, o apskrities grupėje dėl MEL taurės kovos Noreikiškių v.m. ir Prienų “Žiburio” gim. rinktinės. Finalai įvyks vasario 18 d., trečiadienį. “Kaustos” sporto komplekse vaikinai išsiaiškins, kas labiau vertas MEL taurės, o merginos kovos dėl trofėjaus A.Sabonio KM.

Šiandien vyko pusfinalio kovos. Pirmieji į aikštelę išbėgo Petrašiūnų v.m. ir S.Nėries v.m. krepšininkai. Pastarieji tik po vakar dienos sunkių rungtynių su Eigulių v.m. iškovojo teisę dalyvauti MEL taurės varžybose. Petrašiūnų v.m. komandoje vėl žaidžia iš JAV grįžęs E.Dimša.
Varžybos prasidėjo be jokio žvalgybos ir rezultatyviai. Po pirmo kėlinio rezultatu 20:17 pirmavo Petrašiūnų v.m. Antrą kėlinį geriau pradeda Petrašiūnai, jie pirmauja 24:17. Antrojo kėlinio viduryje abi komandos daro daug klaidų. 6-8 taškais visą laiką pirmauja Petrašiūnų v.m. Antras kėlinys baigiasi rezultatu 32:24. Po pertraukos S.Nėries krepšininkai stengiasi pasivyti savo priešininkus, tačiau vis dar daug klysta ir daug energijos eikvoja ginčams su teisėjais, ko pasekoje neįstengia pakreipti rungtynių eigos sau palankia kryptim, o priešininkai ir toliau žaidžia lėtą, pozicinį krepšinį. Trečias kėlinys baigiasi švieslentei rodant rezultatą 45:34.
Lemiamas kėlinys prasidėjo ryžtingu S.Nėries krepšininku žaidimu, tačiau jiems niekaip nesiseka įmesti, o Petrašiūnų krepšininkai žaidžia ramiau bei tiksliau. Po M.Linkevičiaus tritaškio rezultatas tampa 50:34. S.Nėries komandos treneris prašo minutės pertraukėles, po jos jo vadovaujami žaidėjai atkarpą laimi 4:0, seka Petrašiūnų v.m. minutės pertraukėlė, bet S.Nėries krepšininkai “atlošia” dar 4 taškus. Tačiau šis spurtas truputį pavėluotas, tuo metu iki rungtynių pabaigos buvo likę tik 1:30 ir S.Nėries krepšininkai savo varžovus stabdo greitomis pražangomis. Pirmą kartą ši taktika pasiteisina, nes Petrašiūnų žaidėjas S.Urbonas prameta abu baudos metimus, o S.Nėries v.m. krepšininkas E.Babušis atsako tritaškiu. Tačiau vėliau jau Petrašiūnų krepšininkai taikliai meta baudas ir pelnytai nugali rezultatu 61:55.
Rezultatyviausiai žaidė: Petrašiūnų v.m.: G.Jeršovas – 22 tšk., S.Urbonas – 12, M.Linkevičius – 11. S.Nėries v.m.: R.Ringys ir E. Babušis – abu po 13.

Po šios dvikovos į aikštelę išbėgo Vyturio v.m. ir Milikonių v.m. komandos. Čia favoritais buvo laikoma Vyturio v.m. komanda. Ši komanda iš karto ėmė pirmauti ir iniciatyvos iš savo rankų nepaleido iki pat rungtynių pabaigos. Milikonių komandai sunkiai sekėsi stabdyti ypač gerai žaidusį P.Abromavičių. Vyturio v.m. nugalėjo rezultatu 98:85 ir finale susitiks su Petrašiūnų v.m. komanda.
Rezultatyviausiai žaidė: Vyturio v.m.: P.Abromavičius – 44 tšk. (9 tritaškiai), K.Rainys – 19, P.Gasiūnas – 16. Milikonių v.m.: K.Normantas – 26, M.Šidlauskas – 25, A.Lideika – 14.

Komentarai