Džiaugtis galima tik pergale 0

Kauno „Žalgiris“ išvykoje 72:65 įveikė Novo Mesto „Krka“ komandą ir turi labai dideles galimybes patekti į kitą Eurolygos turnyro etapą. Tačiau mūsų tinklalapio kalbinti treneriai teigė, kad džiaugtis galima tik žalgiriečių pergale, bet ne žaidimu.

Ramūnas Butautas, Šiaulių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris: „Kauniečių žaidimas tikrai nenudžiugino. Nors „Žalgirio“ treneriai prieš mačą su „Krka“ perspėjo auklėtinius, kad jie nesitikėtų lengvų rungtynių ir stengėsi juos nuteikti rimtai kovai, panašu, jog krepšininkai galvojo kitaip. Tikriausiai žalgiriečiai nebuvo pasirengę atkakliai kovai. Kauno komandai nesėkmingai susiklostė varžybų pradžia, žaidėjai nepataikė iš dėkingų padėčių. Aikštės šeimininkai tai pastebėjo, įsidrąsino ir pradėjo žaisti kaip ant sparnų.
„Žalgiriui“ trūksta tikro lengvo puolėjo, kuris veržtųsi po krepšiu, pataikytų iš toliau. Dainius Šalenga yra Europos čempionas ir turėtų rungtyniauti kur kas geriau. Vakar mūsų komandai buvo „juoda“ diena. Vyrai dažnai neįmesdavo net būdami laisvi. Nepataikė ne tik Giedrius Gustas, bet kelis kartus visai laisvas prametė pripažintas snaiperis Ainaras Bagatskis.
„Žalgirio“ žaidime yra spragų. Antanas Sireika – patyręs treneris, jis viską išanalizuos ir pasistengs spragas užlopyti. Manau, kad po savaitės „Žalgiris“ demonstruos visai kitokį krepšinį, nes kovai su Maskvos CSKA žaidėjų nuteikinėti nereikės“.

Rimantas Endrijaitis, Joniškio „Žiemgalos-Šiaurės vilko“ vyriausiasis treneris: „Novo Mesto „Krka“ krepšininkai labai drausmingai puolė, mažai improvizavo, stengėsi lėtinti žaidimo tempą, nes suprato, kad „Žalgiris“ yra stipresnė, greitesnė, techniškesnė komanda.
Aikštės šeimininkai sugebėjo primesti mūsiškiams savo žaidimo stilių, todėl ir kauniečiai pradėjo rungtyniauti lėtai, tiesiog vaikščioti. Žinoma, „Žalgirio“ vyrus veikė psichologinė įtampa, nes jiems būtinai reikėjo laimėti. Gal todėl kauniečiai dažnokai klydo. Slovėnai rungtynių pradžioje gerai kovojo po krepšiais, neblogai pataikė Slavko Duščakas. „Krka“ buvo neblogai išanalizavusi svečių derinius.
LKL čempionų komandos žaidime daug gyvumo įnešė Edas Cota. Jis pradėjo improvizuoti ir tai darė sėkmingai. Iš po krepšio įmesdavo Arvydas Sabonis, gerai kovojo Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas. Džiugu, kad D.Šalenga atrodė atsigavęs, nes jis jau buvo praradęs pasitikėjimą savo jėgomis. Giedrius Gustas šį sezoną yra padaręs pažangą, tačiau Slovėnijoje jį neigiamai paveikė įtampa, gynėjas nesusitvarkė su ja, atrodė sutrikęs. Vis dėlto Giedrius dar jaunas.
„Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Antano Sireikos vadovavimą ekipai vertinu teigiamai. Jis gerai manipuliavo sudėtimi“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Rustedos“ vyriausiasis treneris: „Žalgiriečiai Slovėnijoje žaidė ne blankiai, bet labai blogai. Rungtynių eiga neparodė, kad krepšininkai būtų nusiteikę labai kovingai. Kauniečiams trūko ugnelės, azarto. Komanda nepademonstravo derinių. Galima sakyti, kad mūsiškiai jau buvo pralaimėję, bet „Krka“ krepšininkai tarsi išsigando, kad gali laimėti ir varžybų pabaigoje žalgiriečiams „padovanodavo“ kamuolius.
„Žalgiris“ ne to kalibro ekipa, kad jai turėtų atsiliepti psichologinė įtampa. Manau, kad stipriausia Lietuvos komanda neturėtų taip rungtyniauti. Kodėl krepšininkai žaidė taip prastai, kas jiems atsitiko? Į šiuos klausimus gali atsakyti tik patys žalgiriečiai. Kur kas geriau nei ankstesnėse rungtynėse kovojo Dainius Šalenga. Bet prasčiau žaisti jis jau negalėjo.
Nors žaidimas buvo negražus, tačiau pergalė lieka pergale. Reikia pasveikinti žalgiriečius. Aš tikiu, kad po savaitės Sporto halėje LKL čempionai pademonstruos visai kitokį krepšinį. Po varžybų su Maskvos CSKA galėsime daryti išvadas – „Žalgirio“ problemos laikinos ar reikia ieškoti gilesnių priežasčių“.

Komentarai