Sėkminga antrojo etapo pradžia 0

Kauno “Žalgirio” krepšininkai pergale pradėjo Eurolygos TOP-16 varžybas. Kauniečiai Stambule 85:73 (26:25, 16:20, 16:15, 27:13) buvo pajėgesni prieš “Ulker” ekipą. Arvydas Sabonis pelnė 25 taškus (16 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai bei 8 uždirbtos pražangos), Tanoka Beard – 18 (7 atkovoti kamuoliai), Giedrius Gustas – 17, Ed Cota – 10 (4 rezultatyvūs perdavimai), Mindaugas Timinskas – 9 (6 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai), Dainius Šalenga – 6 (6 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai).
Turkų komandos gretose I.Kutluay ir P.Naumoski (tritaškiai 5/9) įmetė po 21 tašką, E.Rentzias – 15 (tritaškiai 5/8), J.Blair – 12 (12 atkovotų kamuolių), M.Booker ir K.Gonlum – po 2.
Po susitikimo "Žalgirio" krepšininkus rūbinėje su pergale pasveikino Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Pasak “Žalgirio” vyriausiojo trenerio asistento Gintaro Krapiko, labai svarbu yra pradėti TOP-16 varžybas pergale. “Mačo pradžioje mus šiek tiek iš vėžių išmušė varžovų tolimų metimų serija. Tačiau rungtyniavome ramiai, žaidėjai klausė nurodymų ir sėkmingai išnaudojo puikiai žaidusius A.Sabonį bei T.Beard. Turėjome persvarą po krepšiais, laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Tikėjome, kad turkai visas rungtynes nesugebės taip fantastiškai mėtyti iš toli. E.Cota gerai vadovavo komandos žaidimui”, – mūsų tinklalapiui sakė G.Krapikas.
Pasak jo, “Žalgirio” tikslas yra patekti į “Finalinio ketverto” varžybas. Tam reikia laimėti visas rungtynes namie, tad ir kitą ketvirtadienį rungtynėse su Tel Avivo “Maccabi” žalgiriečiai pasiryžę siekti tik pergalės.

Komentarai