V.Ginevičius grįžta į “Žalgirį” 0

25 metų 194 cm ūgio gynėjas Vidas Ginevičius, iki šiol šiame sezone atstovavęs Alytaus “Alitai”, grįžta į Kauno “Žalgirio” komandą ir joje rungtyniaus iki sezono pabaigos. V.Ginevičius Kauno klubo marškinėlius vilkės tik LKL rungtynėse, nes Eurolygoje šiandien baigiasi žaidėjų registracijos terminas.
1997-2000 m. gynėjas rungtyniavo Jonavos “Statybos-Žalgirio” gretose, 2000-2001 m. – Klaipėdos “Neptūne”. Prieš pereidamas į “Alitą” V.Ginevičius du sezonus žaidė pagrindinėje “Žalgirio” komandoje.
Šiame sezone V.Ginevičius FIBA Eurolygos varžybose vidutiniškai pelnydavo po 11.3 taško bei atlikdavo po 4.8 rezultatyvaus perdavimo. LKL čempionate krepšininkas per 27 sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnė po 10.6 taško bei atlikdavo po 4.4 rezultatyvaus perdavimo.

„Kauno klubo vadovų pasiūlymo salaukiau prieš keletą dienų. Tai buvo labai netikėta. Dėl prastos finansinės situacijos „Alitoje“ nuotaika buvo nekokia, bet ją pralinksmino šis pasiūlymas. Jei nebūtų pakvietęs „Žalgiris“, šį sezoną būčiau baigęs Alytuje. Nesinorėjo keliauti į kitas šalis dėl kelių mėnesių, likusių šiame sezone“, – mūsų tinklalapiui teigė V.Ginevičius.

– Kokio vaidmens tikiesi „Žalgiryje“?
– Na kol kas sunku pasakyti. Žalgiriečiai šiuo metu yra išvykę į Turkiją, tad dar nespėjau susitikti su komandos treneriais. Tikiuosi padėti „Žalgiriui“ LKL ketvirtajame rate ir atkrintamosiose varžybose, nes Eurolygai manęs jau nespėjo užregistruoti.

– Kaip vertini savo paties žaidimą FIBA Eurolygoje šiame sezone?
– Sunku vienareikšmiškai teigti. Kai kuriuose mačuose sužaidžiau gerai, kituose sekėsi prasčiau. Tačiau „Alita“ pasirodė nekaip, tad ir savo žaidimo negalėčiau vertinti teigiamai. Galėjome pasiekti geresnių rezultatų. Komandoje žaidžia daug jaunų krepšininkų, o klubo problemos prasidėjo jau sezono pradžioje. Tai paveikė juos psichologiškai ir jie nuleido rankas.

– Esi rungtyniavęs ULEB ir FIBA Eurolygose. Palygink abi šias skirtingų organizacijų rengiamas varžybas.
– Abi lygos yra panašios tik gana nebloga organizacija. Tačiau komandų lygis skiriasi kaip diena ir naktis. ULEB Eurolygoje rungtyniauja gerokai pajėgesnės ekipos. Tačiau aš labiau pavargdavau FIBA varžybose, nes aikštelėje praleisdavau keliskart daugiau laiko.

– „Žalgiryje“ žaisi iki sezono pabaigos. Gal jau turi kokių nors planų dėl ateinančio sezono?
– Aišku, norėčiau likti Kauno klube. Juk tai kiekvieno žaidėjo svajonė. Bei jei nesulauksiu „Žalgirio“ pasiūlymo, tai tikrai išvyksiu į užsienį. Tačiau ir ten reikia sėkmės, nes ne visos komandos laikosi duotų pažadų, laiku moka atlyginimus. Ne vienas lietuvis krepšininkas, ragaudamas legionieriaus duonos, nusvilo nagus ir grįžo namo.

Komentarai