CSKA treneris ir žaidėjai tikisi įnirtingos kovos 0

Trečiadienio popietę į Karmėlavos oro uostą atskrido Maskvos CSKA (Rusija) komanda, kuri rytoj žais Eurolygos rungtynes su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais.
Šios varžybos labai svarbios abiems ekipoms. „Žalgiriui“ reikia laimėti, kad be problemų patektų į kitą Eurolygos etapą, CSKA komandai pergalė reikalinga tam, kad ji taptų grupės nugalėtoja.
Mačas tarp kauniečių ir maskviečių – įdomiausias iš visų dvylikos šio turo Eurolygos rungtynių. Taip mano NBA TV kanalo prodiuseriai, nusprendę šias rungtynes transliuoti JAV žiūrovams. Pagal bendrą ULEB Eurolygos ir NBA TV projektą kas savaitę NBA TV Amerikos žiūrovams rodo įdomiausią turo mačą. Pirmosios rungtynes, kurias pamatė amerikiečiai, buvo tarp Vitorijos „Tau Ceramica“ ir Valensijos „Pamesa“ komandų.

zalgiris.lt pasidomėjo, ką apie artėjančią dvikovą galvoja CSKA treneris ir žaidėjai. Maskviečių vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius laukimo salėje pasirodė paskutinis, todėl skubėjo ir kalbėjo trumpai: „Žais dvi labai stiprios komandos, todėl laukia nepaprastai atkakli kova. Bet mes stengsimės laimėti“. Juokais paklaustas, ar CSKA nežada padėti „Žalgiriui“, kuriam pergalė labiau reikalinga, treneris atsakė rimtai: „Tai prieštarautų mano filosofijai. Aš noriu, kad komanda kovotų iš visų jėgų ir laimėtų“.

Vienas vyriausių CSKA krepšininkų Sergejus Panovas juokavo, kad būtų geriausia, jei mačas baigtųsi lygiosiomis. „Deja, taip būti negali. Todėl tikiuosi gero, gražaus žaidimo. Žinoma, norėtųsi pergalės, mes jos tikimės. Bet kaip bus iš tikrųjų, pamatysime. Aš Kaune viešiu tikrai ne pirmą kartą ir galiu patvirtinti, kad iš jūsų miesto išsivešdavome ne tik pergales. Pergalių ir pralaimėjimų patyriau per pusę“, – teigė S.Panovas.
CSKA puolėjas yra sakęs, kad Arvydas Sabonis jam skolingas 10 rublių. Pasiteiravus, ar prašys Arvydo Sabonio, kad šis jam grąžintų skolą, CSKA puolėjas pradėjo juoktis; „Jei A.Sabonis atiduos skolą, paimsiu. Jei rimtai, tai buvo tokia istorija. Tada aš dar lankiau mokyklą. Susilažinau, kad CSKA laimės SSRS čempionato finalą. Tačiau laimėjo „Žalgiris“. Aš pralaimėjau pinigus ir iki šiol man jų gaila“.

Maskvos klubo puolėjas Sergejus Monia tvirtino, kad laukia labai sunkių rungtynių. „Lietuvoje žaisti visada nelengva. „Žalgiris“ – stipri komanda, mums reikės labai stengtis. Kauno ekipa turi ne tik A.Sabonį, bet ir nemažai kitų pajėgių krepšininkų. Todėl mums laimėti bus labai sunku“, – sakė S.Monia ir pridūrė, kad trokšta pergalės, nes ji CSKA komandai leistų tapti grupės nugalėtoja.
S.Monia prisiminė, kad Maskvoje A.Sabonis rungtyniavo sirguliuodamas, tačiau gerai. „Tikriausiai jis šauniai kovos ir Sporto halėje, bet man labiau norėtųsi, kad jūsų milžinui nelabai sektųsi“, – teigė maskvietis. S.Monia sakė, kad D.Ivkovičius komandą nuteikinėja pergalei, pabrėždamas, kad rungtynes reikia būtinai laimėti. „Tačiau mes, žaidėjai,ir patys tą puikiai suprantame“, – tvirtino CSKA puolėjas.

CSKA vidurio puolėjas Aleksejus Savrasenka sakė, kad Kaune rungtyniaus trečią kartą. „Mačas su „Žalgiriu“ mums labai svarbus. Prieš savaitę pralaimėjome Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkams, todėl norint grupėje užimti pirmąją vietą, Kaune reikalinga pergalė“, – sakė aukštaūgis.
Paklaustas, ar nesibaimina A.Sabonio, A.Savrasenka atsakė: „Sabas – didis žaidėjas, krepšinio legenda. Jis yra „Žalgirio“ siela ir lyderis. Tačiau aš nebijau su juo kovoti. Mes atvykome kautis ir laimėti. Tačiau nesiryžtu prognozuoti, kuri komanda laimės. Tokių svarbių rungtynių aš niekada neprognozuoju“.

Komentarai