„Žalgirio“ žaidimas sužavėjo krepšinio specialistus 0

Kauno „Žalgiris“ puikiai pradėjo Eurolygos turnyro antrąjį etapą. Pirmąja žalgiriečių auka tapo Stambulo „Ulker“ krepšininkai, kuriuos LKL čempionai nugalėjo 12 taškų persvara – 85:73.
Mūsų tinklapio kalbinti krepšinio specialistai sutartinai gyrė žalgiriečius. Jie pastebėjo, kad Kauno komanda žaidė kur kas geriau nei pirmajame Eurolygos turnyro etape ir vadino ją rimta pretendente į „Finalinį ketvertą“.

Vladas Garastas, buvęs ilgametis „Žalgirio“ ir šalies rinktinės treneris, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas: „Žalgiriečiai žaidė labai gražiai. Nuo trečiojo kėlinio jie pradėjo puikiai dengti „Ulker“ snaiperius Ibrahimą Kutluay ir Peterą Naumoskį, todėl šie krepšininkai nieko nebegalėjo padaryti. Iš kauniečių verta išskirti Arvydą Sabonį ir Giedrių Gustą. Jie tikrai puikiai rungtyniavo. G.Gustas nepriekaištingai gynėsi, A.Sabonis šauniai kovojo po krepšiais.
Jautėsi, kad „Žalgiris“ Palangoje atsikvėpė. Žaidėjai atrodė švieži, atsigavę. Mūsiškius pavadinčiau vienais iš pretendentų grupėje užimti pirmąją vietą.
Su Turkijos komanda žalgiriečiai rungtyniavo kur kas geriau nei žaidė pirmajame Eurolygos turnyro etape. Apie kauniečių žaidimą negalėčiau pasakyti blogo žodžio. Po savaitės „Žalgiris“ savo aikštėje turi realią galimybę įveikti Eurolygos favoritu laikomą Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Jei LKL čempionai varžovus prižiūrės taip, kaip dengė „Ulker“ krepšininkus, jie tikrai švęs pergalę. Šioje grupėje kova dėl pirmosios vietos vyks tarp „Maccabi“ ir „Žalgirio“. Mūsiškiai turi dideles galimybes patekti į „Finalinį ketvertą“, nes labai pagerino žaidimą“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Seniai neteko matyti tokių puikių „Žalgirio“ rungtynių. Fantastiškas buvo vidurio puolėjo Arvydo Sabonio startas. Tai, kad Arvydas praleido dvi treniruotes, jam išėjo į naudą – Sabas pailsėjo, todėl taikliau mėtė. Iš savo patirties žinau, kad veteranams, labai patyrusiems krepšininkams praleistos treniruotės kartais suvaidina teigiamą vaidmenį. Kas kita, jei jas praleistų nepatyręs žaidėjas.
A.Sabonis su Giedriumi Gustu – šaunuoliai. Jie Eurolygoje sužaidė savo geriausias rungtynes. Ir visa komanda varžyboms buvo puikiai pasirengusi, po stovyklos Palangoje žalgiriečiai atrodė gerokai šviežesni, veržlesni, mažiau nervinosi. Krepšininkai sugebėjo atsikratyti jaudulio.
Antrajame kėlinyje tarp Sabo ir Tanokos Beardo atsirado kontaktas. Tai geras ženklas. Logiška, kad „Žalgirio“ treneriai šį kartą panaudojo nedaug krepšininkų. Toks sprendimas visiškai pasiteisino.
„Ulker“ gan ilgai taikliai mėtė tritaškius. Tačiau visus keturis kėlinius taip taikliai atakuoti iš toli neįmanoma. Todėl „Žalgirio“ pergalė logiška, o žaidimas – labai gražus. Džiugina ir tai, kad kauniečiai Stambule pademonstravo tvirtą charakterį, atsilikdami sugebėjo rasti savyje jėgų pavyti ir aplenkti varžovus.
Kitas rungtynes LKL čempionai žais su Tel Avivo „Maccabi“ komanda. Tikiu, kad žalgiriečiai, išvykoje įveikę „Ulker“, savo aikštėje privers pasiduoti ir Izraelio ekipą“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Pirmoje rungtynių pusėje, kai aikštės šeimininkai fantastiškai pataikė tritaškius, buvau sunerimęs. Kažkaip net nejauku pasidarė. Bet ilgai taip tęstis negalėjo. Suprantu, kad galima pataikyti 40 – 50 proc. tritaškių, bet ne 70. O Turkijos komanda pagrindinį dėmesį skyrė tolimiems metimams. „Žalgiris“, turėdamas kur kas galingesnę priekinę liniją, stengėsi ją išnaudoti ir tai darė sėkmingai.
Mane maloniai nustebino gynėjas Giedrius Gustas. Jis – tikras atradimas. Puikiai gynėsi, taikliai atakavo. Giedrių pavadinčiau vienu iš mačo didvyrių. Reikėtų dar labiau juo pasitikėti.
Komandos kapitonas Mindaugas Timinskas dar kartą įrodė, kad yra kovingumo pavyzdys. Toks jo elgesys „užveda“ visą ekipą. Momentais neblogai žaidė Tanoka Beardas. Kai kuriems „Žalgirio“ krepšininkams gal ir nelabai sekėsi, bet visi įnešė savo indėlį. Malonu, kad žalgiriečiai retai klydo, atrodė pasitikintys savimi. Kauniečiai Palangoje laiko veltui neleido.
Prieš rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ mūsų žaidėjai turės psichologinę persvarą. „Žalgiris“ bus „ant bangos“. Jei įveiks „Maccabi“, bus „ant didelės bangos“. Manau, kad Izraelio ekipa įveikiama. LKL čempionai turi realias galimybes grupėje užimti pirmąją vietą. „Žalgiris“ – gerai sukomplektuota komanda ir ji turėjo pradėti demonstruoti atitinkamo lygio krepšinį. Tikiu, jog nuo mūsiškių nenusisuks ir sėkmė“.

Komentarai