E.Atamanas: „Ulker“ tikslas – pademonstruoti gerą krepšinį“ 0

Šiandien į Lietuvą atskrido Kauno „Žalgirio“ varžovai Eurolygoje Stambulo „Ulker“ krepšininkai, G grupėje užimantys paskutinę vietą. Lėktuvas su Turkijos komanda nusileido ne Karmėlavos oro uoste, o Vilniuje. Į Kauną „Ulker“ atvyko apie 16 val. Stambulo ekipa apsistojo „Kauno“ viešbutyje.
Rytdienos „Žalgirio“ varžovai atvyko susilpnėjusios sudėties – be snaiperio, populiariausio Turkijos krepšininko Ibrahimo Kutluay ir vidurio puolėjo Efthimio Rentzio.

„I.Kutluay „pasigavo“ kažkokį virusą ir rimtai serga. Vakar krepšininkas lankėsi pas gydytojus, kurie jam neleido žaisti. Medikai Ibrahimui patarė bent savaitę pailsėti. E.Rentzias per paskutinę treniruotę patyrė traumą ir keletą dienų rungtyniauti negalės. Abu krepšininkai savaitgalį nežais ir Turkijos pirmenybių varžybų“, – „Kauno“ viešbutyje kalbėjo „Ulker“ vyriausiasis treneris Erginas Atamanas.
„Ulker“ jau neturi galimybių patekti į finalinį ketvertą. Kokia Stambulo komandos motyvacija? „Labai paprasta. Esame garsus klubas ir per likusias rungtynes norime pademonstruoti kuo geresnį žaidimą. Mūsų tikslas – geras krepšinis. „Ulker“ neslegia psichologinė įtampa, todėl mes į Kauną atsivežėme jaunesnių vaikinų, kurie turės progą pasireikšti“, – tvirtino E.Atamanas.
Paklaustas, kodėl jo komanda TOP-16 varžybose pralaimėjo visas trejas rungtynes, „Ulker“ strategas atsakė: „Yra keletas priežasčių. Aš perėmiau komandos vairą į savo rankas tik sezono viduryje, kai ji savo grupėje buvo paskutinė. Ekipos psichologinė būsena buvo labai prasta. Bet pirmajame etape padėtį dar pavyko ištaisyti ir patekti į TOP-16.
Antrajame etape laimėti sunkiau, nes nėra psichologinio nusiteikimo. Gal taip yra todėl, kad praradome vieną iš lyderių – Haluką Yildirimą. Jis „iškrito“ iki sezono pabaigos. H.Yildirimas buvo geriausiai besiginantis „Ulker“ žaidėjas. Be jo mums labai sunku. Kita vertus, tiek „Žalgiriui“, tiek Valensijos „Pamesai“ varžybas pralaimėjome kvailai – turėjome persvarą, kurią iššvaistėme“.
Pagrindinis „Ulker“ ginklas – tritaškiai? „Ko gero, taip. Ypač kovojant su „Žalgiriu“. Po krepšiais stovi Arvydas Sabonis, todėl baudos aikštelėje mes turime didelių problemų. Kas lieka? Mėtyti tritaškius. Nepaisant nuostolių, su Kauno komanda bus kam žaisti – turime 5 – 6 patyrusius krepšininkus. Jie gali kovoti su į finalo ketvertą pretenduojančiu „Žalgiriu“. Mums problemų gali kilti dėl „trumpo suoliuko“, – sakė E.Atamanas.

Komentarai