„Žalgiriui“ pritrūko taiklių tritaškių 0

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos TOP-16 varžybose patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Kauniečiai Valensijoje 76:85 turėjo pripažinti „Pamesos“ pranašumą. zalgiris.lt kalbinti krepšinio specialistai pastebėjo, kad Kauno komandai nekrito tritaškiai, trūko didesnio antrosios linijos žaidėjų indėlio.

Rūtenis Paulauskas, Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris: „Komandos žaidimas visą laiką negali tik gerėti. Valensijoje „Žalgiris“ rungtyniavo ganėtinai neblogai, bet didelę įtaką turėjo „namų sienų“ faktorius. Žaisti savo aikštėje ir svečiuose – skirtingi dalykai. „Pamesai“, svajojančiai apie vietą finaliniame ketverte, būtinai reikėjo laimėti. Todėl įvyko dėsningas dalykas.
Krepšinyje labai svarbu gynyba, bet reikalingi ir tritaškiai. „Žalgiriui“ trūko tolimų metimų. Tai ir buvo pagrindinė „Žalgirio“ pralaimėjimo priežastis. Kai iš toli pataiko Giedrius Gustas, kai sekasi Ainarui Bagatskiui, viskas būna gerai. Šį kartą LKL čempionams pritrūko trijų taiklių tritaškių. Dainius Šalenga vėl žaidė nesėkmingai. Aš jį pažįstu ir galiu pasakyti, kad jam nieko netrūksta. Dainius stiprus fiziškai, valingas, darbštus. Tačiau šiemet jam atsirado kažkoks kompleksas. Man sunku pasakyti, kas krepšininkui atsitiko. Manau, kad tai laikinos problemos, kurios bus išspręstos.
Iš žalgiriečių neabejotinai geriausiai rungtyniavo Tanoka Beardas. Arvydas Sabonis nebuvo rezultatyvus, bet jis gerai gynėsi, atkovojo daug kamuolių. Labai stengėsi puolėjas Artūras Javtokas, pirmają varžybų dalį neblogai žaidė Edas Cota.
Nors „Žalgiris“ ir pralaimėjo, tačiau kova dėl grupės nugalėtojo vardo nesibaigė. Viskas dar priešaky. Viską reikia vertinti objektyviai ir nereikalauti iš „Žalgirio“, kad jis laimėtų visas rungtynes. Paskutinį grupės mačą kauniečiai žais išvykoje su „Maccabi“. Žalgiriečių starto penketas tikrai nenusileidžia varžovams. Izraelio komanda nesigina taip gerai, kaip mūsiškiai. Manau, kad Kauno krepšininkai prieš „Maccabi“ turi daugiau privalumų nei varžovai prieš „Žalgirį“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Rustedos“ vyriausiasis treneris: „Reikėjo tikėtis, kad su „Pamesa“ nebus lengva žaisti. „Žalgiris“ pralaimėjo, nes prastokai puolė ir silpnai gynėsi, ypač per pirmąsias 10 minučių, kai varžovams leido įmesti net 29 taškus. Iš žalgiriečių, išskyrus Tanoką Beardą ir Arvydą Sabonį, nebuvo kam pelnyti taškų.
Sabas nemetė nė vienos baudos, nes stengėsi žaisti toliau nuo krepšio. Valensijos krepšininkai Arvydą gerai prižiūrėjo, prie jo prišokdavo dviese, todėl jis negaudavo kamuolių. Sabas liko neišnaudotas. Visi žino, koks jis pavojingas, kai po krepšiu gauna kamuolį.
Labai nerezultatyviai rungtyniavo Kauno komandos gynėjai. Trūko tritaškių. Didesnį indėlį turėtų įnešti patyręs Mindaugas Timinskas. Ainaras Bagatskis yra lėtokas, todėl žaisti Eurolygoje jam sudėtinga. Prastai rungtyniavo Dainius Šalenga. Nemanau, kad jis yra žemo meistriškumo krepšininkas. Per savo karjerą Dainius yra daug nuveikęs ir dar daug gali padaryti. Sėkmingai rungtyniauti jam trukdo ne technika, ne taktika, o psichologiniai dalykai. Gal jis „perdega“ iš didelio noro laimėti?
„Žalgirio“ žaidime buvo daug skubotumo, neparengtų atakų. Nemažai krepšininkų stengėsi pataikyti iš toli. Kauniečiai nesugebėjo prisiderinti prie greito „Pamesos“ žaidimo.
„Žalgiris“ šiemet jau įrodė, kad gali mobilizuotis, kai labai reikia. Norėdami tapti grupės nugalėtojais, žalgiriečiai vėl turės tai padaryti. Bet tokį pat tikslą turi ir Tel Avivo „Maccabi“. Abiejų komandų galimybes žaisti finaliniame ketverte vertinu vienodai. Na, gal vienu procentu didesni Izraelio komandos šansai. Kita vertus, nereikia pamiršti, kad „Žalgiris“ turi tokius puikius krepšininkus, kaip A.Sabonį ir T.Beardą“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Valensijos „Pamesa“ išsprendė Arvydo Sabonio problemą. Ispanijos komandai sekėsi žaisti greitai tada, kai aikštelėje buvo Sabas. „Pamesa“ demonstravo įvairiapusį žaidimą, o „Žalgiris“ nerungtyniavo taip, kaip gali. Per mačą A.Sabonis nemetė nė vienos baudos. Kodėl? Todėl, kad varžovai pasirūpino dviguba gynyba ir Arvydas negaudavo kamuolių. Ispanijos ekipos aukštaūgis Dejanas Tomaševičius kovojo gerai ir nuveikė didelį darbą.
Jau po pirmojo kėlinuko jaučiau, kad „Pamesa“ ryžtingai nusiteikusi laimėti. Tą aikštės šeimininkai demonstravo iki rungtynių pabaigos. Tuoj po pertraukos jie stengėsi žaisti taip, kad paskutinis ketvirtis būtų tik formalumas. „Pamesos“ gynyba nėra labai gera, bet su žalgiriečiais Valensijos krepšininkai gynėsi visai neblogai, o puolė gerai.
Dainius Šalenga nepelnė nė taško. Jei taip pasirodytų Antoine‘as Rigaudeau, sakyčiau, kad jam buvo nesėkminga diena. O iš D.Šalengos mes pernelyg daug laukiame. Reikia realiai įvertinti jo meistriškumą. Ginasi jis neblogai, tačiau puolime meistriškumo Dainiui aiškiai trūksta. Ateityje panašiai gali atsitikti ir su Giedriumi Gustu. Štai „Pamesa“ išstudijavo jo žaidimą, neleido mėtyti laisvam ir rezultatas iš karto matyti. G.Gustui teko mėtyti iš sunkių padėčių, todėl jis ir nepataikė. Giedriui dar trūksta kai kurių savybių, gynėjas nėra tokio lygio krepšininkas, kad varžovai jo negalėtų sulaikyti.
Iš žalgiriečių man geriausią įspūdį paliko Tanoka Beardas. Amerikietis savo darbą padarė, jis – aukšto meistriškumo krepšininkas. Gal šį kartą jo iki galo neišnaudojo. Edas Cota sužaidė prasčiau nei gali, aikštėje jis nebuvo pastebimas. Ainarui Bagatskiui Eurolygoje sunku, latvis prastokai ginasi.
Po šio pralaimėjimo situacija „Žalgiriui“ nėra dėkinga. Tiesą sakant, komandai trūksta aukštesnio meistriškumo krepšininkų. Labai norėčiau, kad kauniečiai taptų grupės nugalėtojais, bet nesu besaikis optimistas. „Žalgiris“ Tel Avive gali laimėti tik tokiu atveju, jei žais puikiai, o „Maccabi“ – labai blogai. Stebuklų būna, bet aš manau, kad grupėje pirmąją vietą užims „Maccabi“.

Komentarai