Žalgiriečiai turėjo priekaištų sau ir teisėjams 0

Po Eurolygos rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA komandų į žalgiriečių drabužinę užsuko Lietuvos premjeras Algirdas Brazauskas, Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius. Tačiau jie LKL čempionams galėjo tik padėkoti už gerą žaidimą, nes pergalę 78:75 pasiglemžė svečiai.
CSKA krepšininkai po varžybų švytėjo. Persirengę visi maskviečiai atėjo prie tribūnos, kurioje buvo įsitaisę komandos gerbėjai ir jiems pamojavo. Šie audringai skandavo „C-S-K-A“.

Maskvos ekipos kapitonas Sergejus Panovas neslėpė džiaugsmo. Paklaustas, kodėl varžybų pradžioje jo komandai nesisekė, krepšininkas atsakė: „Mums nesisekė, užtat „Žalgiriui“ labai sekėsi. Bet ilgai taip tęstis negalėjo. Pavargo Arvydas Sabonis, todėl žaidimas išsilygino“.
CSKA puolėjas tvirtino, kad kauniečiams vien su Sabu sunku užkariauti Eurolygą. Kokį įspūdį S.Panovui paliko „Žalgiris“? „Jūsų komandos žaidimas labai priklauso nuo A.Sabonio. Norint pasiekti skambių pergalių, reikia, kad Arvydui dar kažkas padėtų. Su mumis gerai kovojo Ainaras Bagatskis ir Edas Cota“, – teigė maskvietis.
Pasiteiravus, kaip vertina „Žalgirio“ galimybes patekti į finalinį ketvertą, S.Panovas nenorėjo prognozuoti. „Kauniečiai turi vieną šansą iš keturių. Lygiai tokios pat ir mūsų galimybės“, – sakė CSKA kapitonas.

„Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas po mačo atrodė susikrimtęs. „Privalėjome apsiginti nuo paskutinės varžovų atakos. Bet nepavyko. Mūsų žaidėjai leido sugauti kamuolį CSKA aukštaūgiui. To negalima buvo leisti, reikėjo bent jau išmušti kamuolį už aikštės ribų. O Victoras Alexanderis metė net nežiūrėdamas. Kaip dažnai tokiais atvejais būna, kamuolys įkrito“, – sakė G.Krapikas.
Jis liko nepatenkintas teisėjavimu. „Nervino vienas iš arbitrų, nuolat švilpęs prieš mus“, – emocingai kalbėjo G.Krapikas.

„Gaila, kad pralaimėjome. Neįmetėme baudų, padarėme klaidų, nepataikėme iš po krepšio. Tie prarasti taškeliai ir nulėmė rungtynių rezultatą“, – teigė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis. Arvydas sutiko su pastebėjimu, kad ir jam reikia geriau mėtyti baudas: „Tikrai reikia. Mėčiau prieš varžybas, variau, variau ir vis tiek per rungtynes iš dviejų baudų išėjo pataikyti tik vieną. Ką žinau, ką daryti“.
A.Sabonis turėjo priekaištų teisėjams. „Arbitrų darbas tikriausiai nepatiko visiems Halėje buvusiems žiūrovams, išskyrus CSKA gerbėjus“, – tvirtino „Žalgirio“ lyderis.
Kaip A.Sabonis vertina „Žalgirio“ pasirodymą pirmajame Eurolygos etape – 6 pergalės ir 8 pralaimėjimai? „Blogai. Turėjome namie laimėti ne tik prieš Sienos „Montepaschi“. Manau, kad savo aikštėje reikėjo nugalėti visus varžovus. Ir Tel Avivo „Maccabi“, ir CSKA įveikiamos komandos, bet su jomis reikia žaisti beveik idealiai“, – sakė Sabas.

„Žalgirio“ legionierius Ainaras Bagatskis mano, kad kauniečiai turėjo ir galėjo laimėti. „CSKA neturi kažkokių ypatingų derinių. Komanda remiasi individualiu žaidėjų meistriškumu, krepšininkai stengiasi žaisti vienas prieš vieną. Iš pradžių mes gerai gynėmės, šauniai puolėme. Bet vėliau žaidimo mechanizmas užstrigo. Gal pavargome. Vis dėlto turėjome šį mačą laimėti. Tačiau leidome maskviečiams atlikti paskutinį metimą. Tokio aukšto meistriškumo komanda kaip „Žalgiris“ neturėtų leisti varžovams įmesti paskutinę sekundę“, – aiškino A.Bagatskis.
Latvis teigė, kad iš B grupės komandų CSKA paliko geriausią įspūdį. „Tačiau mes parodėme, kad net su maskviečiais galime kautis kaip lygūs su lygiais“, – pridūrė snaiperis.

„Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius rungtynes praleido ant suolelio. „Norėjosi įbėgti į aikštelę, bet treneris mano, kad man dar per anksti. Aš dabar jaučiuosi gerai, nieko neskauda“, – sakė D.Lavrinovičius.
Kaip Darjušui iš šalies atrodė komandos draugų žaidimas? „Vyrai puikiai kovėsi, bet varžybų pabaigoje mums nepasisekė. „Žalgiris“ tikrai galėjo laimėti. Nemaniau, kad CSKA per pusantros sekundės sugebės įmesti. O šiaip tikėjausi tokios atkaklios kovos, kokia buvo“.

Komentarai