Pergalė sustiprino žalgiriečių tikėjimą sėkme 0

Po Eurolygos rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ komanda „Žalgirio“ krepšininkai drabužinėje atrodė linksmi. Džiaugtis tikrai buvo kuo – Eurolygos favoritu vadinamas galingas Izraelio klubas įveiktas 78:70 (18:19, 22:15, 16:11, 20:25). Po šios pergalės žalgiriečiai tapo vienvaldžiais G grupės lyderiais.

„Labai svarbu, kad laimėjome. Žinoma, ši pergalė dar nieko negarantuoja, bet žengėme gerą žingsnį“, – sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis, prieš šį mačą apdovanotas Eurolygos reguliariojo sezono naudingiausiojo žaidėjo prizu.
A.Sabonis tvirtino, kad pertrauka Eurolygoje žalgiriečiams buvo naudinga. „Mes atsipūtėme, lengvai pasitreniravome. Po pertraukos komandos žaidimas pasikeitė į gerąją pusę – visi pradėjome kovoti ir puolime, ir gynyboje“.
Ar Arvydui patiko teisėjų darbas? Į tai A.Sabonis atsakė klausimu: „O jums?“ ir išpyškino: „Po „Lietuvos ryto“ rungtynių per vieną televiziją perspėjo, kad mums švilps ta pati teisėjų grupė, kuri labai palaiko Izraelio krepšininkus. Patarė laikytis. Aš neišlaikiau, gavau vieną techninę pražangą“.
Paklaustas, kaip dabar jaučiasi, Sabas atsakė: „Pavargęs, labai pavargęs“.

„Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas tvirtino, kad lengvų rungtynių nesitikėjo. „Tačiau mes tikėjome savo sėkme. Pergalė aštuonių taškų skirtumu – neblogai“, — sakė krepšininkas.
Pastebėjus, kad žalgiriečiai kovo 11 dieną galėjo laimėti 11 taškų skirtumu, jei paskutinę rungtynių sekundę nebūtų praleidę tritaškio, M.Timinskas nusišypsojo: „Pavedėme Lietuvą. 11 taškų persvara būtų tikrai mielesnė ir įsimintinesnė“.
Rungtynių pabaigoje „Maccabi“ treneris P.Gershonas kažką pasakė Mindaugui. Ką? „Jis tikino, kad nuo manęs nuriedėjo kamuolys. Aš treneriui atsakiau, jog tikrai ne nuo manęs. Tada P.Gershonas ištarė: „Aš tikiu“.

„Žalgirio“ puolėjas Dainius Šalenga po truputį atgauna pasitikėjimą savo jėgomis. „Pertrauka ir komandai, ir man išėjo į naudą. Prieš ją buvau psichologiškai „sėdęs“, o dabar jaučiuosi atsigavęs. Dabar visi žaidėjai atrodo šviežesni. Jei ir toliau žaisime taip, kaip dabar – dėl komandos sėkmės, o ne dėl savo statistinių rodiklių, bus pergalių“, – tikino D.Šalenga.

„Sužaidžiau gerai. Tačiau negalėčiau sakyti, kad su „Maccabi“ buvo mano geriausios rungtynės Eurolygoje, nes su Stambulo „Ulker“ irgi pasirodžiau gerai. Kuo toliau, tuo geriau sekasi. Jau pasitikiu savo jėgomis“, – sakė puikų žaidimą demonstruojantis „Žalgirio“ gynėjas Giedrius Gustas.
Per varžybas Giedrius atrodo ramus, tarsi jo niekas negalėtų išmušti iš vėžių. Taip atrodo tik iš šalies ar iš tikrųjų taip yra? „Kaip matote, taip ir yra“, – tvirtino G.Gustas.

„Nemanau, kad mes lengvai laimėjome. Tikėjomės kovos. Ji ir buvo. Tiesa, vienu metu buvome atitrūkę 17 taškų skirtumu, bet mačo pabaigoje varžovai sugebėjo jį gerokai sumažinti“, – teigė Kauno komandos puolėjas Paulius Jankūnas.
Paulius mano, kad pergalė aštuonių taškų skirtumu prieš „Maccabi“ – geras rezultatas. „Jei Tel Avive gerai žaisime, Kaune įgytos persvaros turėtų užtekti“, – sakė jaunasis žalgirietis, turėdamas galvoje tai, jei abi komandos grupėje surinktų po lygiai taškų.

„Maccabi“ gynėjas Šarūnas Jasikevičius po rungtynių norėjo pabendrauti su šeima, todėl kalbėjo labai trumpai. Į klausimą, kuo kauniečiai pranoko jo komandą, Š.Jasikevičius atsakė: „Pirmiausia – agresyvumu. Apskritai, viskuo pranoko“. Šalia stovinčiam Mindaugui Timinskui Šarūnas replikavo: „Jūs kaip ereliai – apšokote, apibėgote, apstumdėte mus“.

Komentarai