„Pamesa“ ir antrąkart buvo pajėgesnė 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams ir antrajame Eurolygos TOP-16 varžybų susitikime namie su Valensijos „Pamesa“ nepavyko iškovoti pergalės. Kauniečiai pralaimėjo varžovams 87:100 (14:22, 15:22, 24:20, 34:36). „Žalgiriui“ E.Cota pelnė 20 taškų (6 rezultatyvūs perdavimai), A.Sabonis – 17 (7 atkovoti kamuoliai), T.Beard – 16 (7 atkovoti kamuoliai), M.Timinskas – 11 (4 perimti kamuoliai), G.Gustas – 10, A.Bagatskis – 8, D.Šalenga – 3, A.Javtokas – 2. Ispanų komandoje nesulaikomas buvo A.Rigaudeau, kurio sąskaitoje 30 taškų, 4 perimti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai bei 8 išprovokuotos pražangos. Prie Valensijos ekipos pergalės taip pat prisidėjo F.Oberto, įmetęs 21 tašką, A.Montecchia – 16, A.Paraiso – 7, D.Tomaševič (15 atkovotų kamuolių) ir R.Pack (6 rezultatyvūs perdavimai) – po 6, V.Luengo – 2.

“Pamesa” vyriausiasis treneris Paco Olmos po rungtynių pasidžiaugė, jog jo žaidėjai parodė charakterį bei užsispyrimą. “ Mes labai stengėmės ir tai buvo ypač svarbu, nes pirmoje mačo pusėje sugebėjome “Žalgiriui” primesti savo taktiką. Pertraukos metu mes sužinojome, jog “Maccabi” pralaimėjo Stambule, o tai reiškė, jog žalgiriečiams rungtynės su mumis tapo labai svarbios. Mums tai leido suprasti, kad žalgiriečiai žais dar labiau motyvuotai ir agresyviau. Taip ir įvyko, bet mes išlaikėme turimą persvarą ir neleidome pasikeisti rezultatui švieslentėje. Nepaisant kauniečių palaikymo, mano žaidėjai taip ir neleido “Žalgiriui” sumažinti skirtumo. Ši pergalė mums yra labai svarbi kaip komandai”, – po susitikom teigė P.Olmos.
Pasak jo, “Pamesa” neatsisakė žaisti Izraelyje. Tiesiog ispanų klubas nori žaisti sportinėje atmosferoje, kurios nebuvo tuo metu Tel Avive. Jei lemiamų varžybų metu situacija būtų palanki, “Pamesa” vyktų į Izraelį.

“Sužaidėme labai blogai. Ypač trūko protingo žaidimo. Pabaigoje taip žaidžiant sugebėjome praleisti 100-ąjį tašką. Emocijos bei aistros mus valdė labiau negu nurodymai. Gaila, jog tai pasireiškė nuo pat pradžių. Turbūt pirmąkart šiame sezone taip pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Ispanams palankus buvo toks teisėjavimas, nes jie gynėsi ties pražangos riba. Net A.Sabonį varžovai “trankė” kiek norėjo, bet baudų nebuvo. Galbūt dėl to prasidėjo psichozė, o ne žaidimas”, – po susitikimo sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Komentarai