Žalgiriečiai negailėjo kritikos sau 0

Kauno „Žalgiris“ paskutinį Eurolygos mačą savo aikštėje šį sezoną pralaimėjo. Kauniečiai 87:100 (14:22, 15:22, 24:20, 34:36) pripažino Valensijos „Pamesa“ pranašumą.
Po rungtynių „Žalgirio“ krepšininkai drabužinėje sėdėjo nusiminę. Jie pripažino, kad žaidė blogai ir negailėjo kritikos sau.

„Labai blogai pradėjome rungtynes, padarėme daug klaidų. Todėl taip ir išėjo. Po pertraukos žaidėme žymiai geriau, bet buvo sunku. Pasirodo, kad „Pamesa“ mums neparanki komanda, nes jai pralaimėjome abu kartus. Varžovai sugebėjo mums diktuoti savo sąlygas. Nė vienas iš mūsų nesugebėjo normaliai sužaisti“, – aiškino „Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis.
Paklaustas, kas buvo didžiausias „Žalgirio“ duobkasys, A.Sabonis atsakė: „Manau, kad mes patys sau išsikasėme duobę. Mes juk nežaidėme. Jei būtume gerai rungtyniavę ir pralaimėję, tada būtų galima vardinti duobkasius. Dabar reikia kaltinti tiktai save“.
Kokios Arvydo prognozės prieš išvyką į Tel Avivą? „Duok, Dieve, kad nežaistume dviejų iš eilės rungtynių taip, kaip šį kartą su „Pamesa“. Žinome, kad norint patekti į finalinį ketvertą, turime laimėti . Žiūrėsime, kaip sugebėsime pasirengti mačui. Turės įtakos ir psichologinis pasirengimas“, – sakė A.Sabonis.

„Iki pertraukos žaidėme labai prastai, blogiau jau buvo neįmanoma. Vėliau rungtyniavome truputį geriau, bet jau buvome patekę į didelę duobę, iš kurios nebegalėjome išsikapstyti. Varžovai rungtyniavo gerai, svarbiais momentais pataikydavo tritaškius. O mums nekrito“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.
Į klausimą, kodėl per pirmąjį ketvirtį nepavyko sulaikyti A.Rigaudeau, kuris per 7,5 minutės pelnė 15 taškų, M.Timinskas atsakė: „Aš blogai gyniausi, gavau tris pražangas. Mačo pradžioje aš dengiau A.Rigaudeau“.
„Žalgirio“ kapitonas samprotavo, kad gal ir geriau vykti į Tel Avivą žinant, jog būtinai reikia laimėti ir negalvojant kaip išsaugoti 8 taškų persvarą. Anot Mindaugo, „Maccabi“ krepšininkams Izraelyje bus kur kas didesnis spaudimas nei žalgiriečiams. „Gal dėl to mums bus lengviau žaisti. Mums galvų tikriausiai nenukirs, jei iš Tel Avivo grįšime be pergalės, o iš „Maccabi“ jos tiesiog reikalaujama“, – teigė M.Timinskas.

„Žalgirio“ legionierius Tanoka Beardas tvirtino, kad svečiai žaidė protingiau už žalgiriečius. „Reikia pripažinti, jog psichologiškai šioms rungtynėms mes nebuvome tinkamai pasirengę. Komandos treneriai padarė viską, ką galėjo, o mes, žaidėjai – ne“, – sakė amerikietis.
T.Beardas pareiškė, kad pralaimėjimo nedramatizuoja. „Mūsų ekipa išvykoje gali įveikti Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus ir patekti tarp keturių stipriausių Eurolygos komandų“, – tikino vidurio puolėjas.

„Pagrindinė pralaimėjimo priežastis ta, kad „Pamesa“ žaidė kur kas greičiau nei mes. Leidome varžovams atitrūkti, o sumažinti skirtumą buvo labai sunku“, – sakė Kauno klubo įžaidėjas Edas Cota.
Paklaustas, ar jo žaidimui turėjo įtakos neseniai patirta trauma, E.Cota atsakė: „Aš žaidžiau kęsdamas skausmą, bet tai mano žaidimui neturėjo jokios įtakos“. Amerikietis gyrė Valensijos krepšininkus: „Jie puikiai atliko savo darbą, nors mes tikrai nebuvome atsipalaidavę. Varžovai rungtyniavo geriau, jie buvo stipresni. Kaip ir Valensijoje, mums nepavyko sustabdyti A.Rigaudeau. Kodėl? Tikriausiai nepadarėme išvadų“.

„Visi buvome pasirengę iškovoti pergalę, nes Halėje žaidėme paskutines rungtynes. Bet pradžia mums susiklostė labai nesėkmingai. Gal komanda „perdegė“, nes darė daug vaikiškų klaidų. Kai varžovai atitrūko, juos pavyti buvo sunku“, – aiškino „Žalgirio“ legionierius Ainaras Bagatskis.
„Pamesa“ – gera komanda, žaidėjai protingi, jie pasinaudojo mūsų klaidomis. Iki pertraukos padarėme tiek klaidų, kad jų su kaupu užtektų visoms rungtynėms. Po mūsų klaidų svečiai pelnydavo lengvus taškus“, – teigė latvis. Anot jo, „Žalgiris“ nėra silpnesnė komanda už „Maccabi“. „Negaliu teigti, jog iš Izraelio grįšime su pergale, bet mūsų šansai dideli. Iš savo komandos Tel Avive tikiuosi gero žaidimo“, – sakė A.Bagatskis.

Rezultatyviausias „Pamesa“ žaidėjas Antoine’as Rigaudeau tvirtino, kas jo komandai pergalę lėmė puiki gynyba. „Mes ne tik labai gerai gynėmės, bet ir šauniai kovojome po krepšiais. Atkovoti kamuoliai mūsų ekipai leido įgyti pranašumą. Pelnėme daug lengvų taškų. Džiaugiuosi, kad „Pamesa“ žalgiriečiams neleido net pagalvoti apie pergalę. Mes žaidėme kur kas geriau už aikštės šeimininkus“, – teigė A.Rigaudeau.

Komentarai