Rungtynių pabaigą „Žalgiris“ sužaidė neprotingai 0

Kauno „Žalgiris“ rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ pabaigą sužaidė labai neprotingai ir pralaimėjo laimėtas varžybas.Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklapiui komentavę vakarykštį žalgiriečių ir Izraelio komandos mačą, kurį 107:99 laimėjo „Maccabi“ krepšininkai.

Vladas Garastas, buvęs ilgametis „Žalgirio“ ir šalies rinktinės treneris, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas: „Žalgiriečiai buvo padarę išvadas po prastų rungtynių su Valensijos „Pamesa“. Tačiau jie nepadarė išvadų dėl paskutinių varžybų sekundžių. Juk taip buvo per mačą Kaune su Maskvos CSKA, kai paskutinę sekundę tritaškį į „Žalgirio“ krepšį švystelėjo V.Alexanderis. Tel Avive iš toli pataikė D.Sharpas. Labai apmaudu. Viskas, ką „Žalgiris“ susikrovė per rungtynes, per sekundę nuėjo perniek.
Man nepaprastai pikta dėl tokio pralaimėjimo. Juk net varžovai nebetikėjo, kad gali laimėti. „Maccabi“ atstovaujantis kaunietis Šarūnas Jasikevičius net spėjo pasveikinti „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį Antaną Sireiką su pergale. Deja…Buvo bent du variantai, kaip elgtis rungtynių pabaigoje. Pirmas – trukdyti išmesti kamuolį, antras – prasižengti. Tačiau kauniečiai sužaidė labai neprotingai. Ir nereikia kaltinti Giedriaus Gusto. Ne jis kaltas dėl pralaimėjimo.
„Žalgiris“ labai daug taškų leido pelnyti Šarūnui Jasikevičiui. Taip neturėtų būti, nes Kauno komandos krepšininkai jį gerai pažįsta, žino jo judesius“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Likus keliolikai sekundžių „Žalgiris“ pirmavo šešiais taškais. Tuo metu buvau įsitikinęs, kad kauniečiai laimės. Kad viskas taip baigsis, negalėjau net įsivaizduoti. „Maccabi“ šansai laimėti buvo tokie patys, kaip galimybė išlošti aukso puodą. Tačiau „Maccabi“ jį išlošė.
Kas kaltas dėl pralaimėjimo? Treneris. Manau, kad Antanas Sireika šias rungtynes prisimins visą gyvenimą, jos jam sapnuosis. Treneris turėjo žaidėjams aiškiai pasakyti, kaip elgtis. Tačiau situacija buvo nevaldoma. Pabaigą žalgiriečiai sužaidė tragiškai ir pralaimėjo laimėtas varžybas. Labai gaila, kad „Žalgiris“ nepasimoko iš praeities klaidų. Tereikia prisiminti LKL čempionų rungtynes su Maskvos CSKA ir V.Alexanderio metimą.
Jei nekalbėsime apie rungtynių pabaigą, „Žalgiris“ su „Maccabi“ žaidė gerai. Buvo malonu žiūrėti. Kauniečiai ir gynėsi neblogai, tik Šarūnui Jasikevičiui leido daug įmesti. Izraelio komandos gynybos gera nepavadinčiau. Todėl ir Ainarui Bagatskiui atsirišo rankos. „Maccabi“ krepšininkai žaidė įsitempę, o mūsiškiai laisvai, pasitikėdami savimi. Aikštės šeimininkai mačo pabaigoje buvo susitaikę su pralaimėjimu. O per pratęsimą jau buvo aišku, kad pergalę švęs „Maccabi“. Labai apmaudu, kad „Žalgiris“ per kelias sekundes prarado galimybę žaisti „Finaliniame ketverte“. Manau, kad „Žalgiris“ galėjo realiai pretenduoti į Eurolygos čempiono vardą. Po taip tragiškai pasibaigusių varžybų labai blogai miegojau“.

Linas Šalkus, Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris: „Varžybų pabaiga visai Lietuvai sugadino nervus. Po rungtynių ilgai varčiausi lovoje negalėdamas užmigti. Kalbėjausi su savo žaidėjais — jie sakė tą patį. Sunku pasakyti, ką mačo pabaigoje Antanas Sireika sakė krepšininkams. Kita vertus, žaidėjai ir patys turi suprasti, ką daryti. Logiškai mąstant, reikėjo prasižengti.
„Žalgiriui“ atstovauja du Europos čempionai – Giedrius Gustas ir Dainius Šalenga. Tačiau jie rungtyniavo blogai. Kai kurios G.Gusto klaidos tiesiog šokiravo – tokių nedarytų net miesto pirmenybėse rungtyniaujantis krepšininkas. Jei jau kerti per rankas, tai kirsk iš peties. Giedrius labai svarbiu momentu neįmetė abiejų baudų. Atsimenu, V.Garastas sakydavo, jei negali pataikyti, spirk su koja. Baudas reikia įmesti. Lemiamais momentais paaiškėja, kas yra kas. Rinktinės treneriai turėtų rimtai pagalvoti, kuriuos krepšininkus vešti į olimpiadą.
Didesnę rungtynių dalį „Žalgiris“ žaidė gerai. Puikiai atrodė Arvydas Sabonis, vertas pagyrimo Edas Cota, svarbiais momentais pataikydavo Ainaras Bagatskis. Tačiau kauniečių trumpokas „suolelis“. Negali visą laiką komandą tempti A.Sabonis, T.Beardas, E.Cota. Per pratęsimą žalgiriečiai atrodė psichologiškai palūžę, nepanašūs į save. Noriu pastebėti, kad puikiai su savo darbu susitvarkė arbitrai. Jie teisėjavo idealiai“.

Komentarai