„Lietuvos rytas“ meistriškumu neprilygsta „Žalgiriui“ 0

Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda meistriškumu gerokai atsilieka nuo Eurolygoje užgrūdintų Kauno "Žalgirio" krepšininkų, todėl LKL finale didelės intrigos neturėtų būti. Žalgiriečiai be vargo apgins čempionų vardus. Taip po LKL lyderių dvikovos, kurią lengvai 93:75 laimėjo kauniečiai, mūsų tinklalapiui tvirtino krepšinio specialistai. Reguliariajame sezone "Lietuvos rytas" žalgiriečių pranašumą turėjo pripažinti tris kartus.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: "Atvirai pasakius, tikėjausi atkaklesnės kovos. Tačiau "Lietuvos rytas" rungtyniavo labai blankiai. Vilniečiai turėjo žaisti kovingiau, valingiau, taktiškai gudriau. Tačiau jų žaidimas nebuvo protingas, jie neišnaudojo Sauliaus Kuzminsko. Nesuprantu, kodėl S.Kuzminskui neleidžia mesti iš toliau? Jis anksčiau nežaidė vidurio puolėju, turi taiklią ranką. Saulius talentingesnis už Povilą Čiukiną, todėl jam reikia suteikti galimybę atsiskleisti.
Labai blankiai atrodė "Lietuvos ryto" lyderis Ramūnas Šiškauskas. Taip rungtyniauti jis neturi teisės. Tiesiog nesuprantu, kas jam atsitiko. Kur jo prasiveržimai? Ramūno tiesiog negalima atpažinti.
Rungtynių pirmoje pusėje Vilniaus komanda pirmavo ne todėl, kad žalgiriečiai dar nebuvo atsitokėję nuo šoko Tel Avive, bet todėl, jog "Žalgiryje" žaidė mažiau aikštėje pasirodantys krepšininkai. Antanas Sireika logiškai keitė žaidėjus. Šis treneris lėtai, bet tobulėja. Aš neabejoju, kad A.Sireika dar tobulės, tačiau per treniruotes jis turėtų būti griežtesnis, reiklesnis.
"Lietuvos ryto" komanda perspektyvi, bet taktiškai atrodo prastai. LKL finale didelės intrigos neprognozuoju. "Žalgiris" turėtų nesunkiai tapti čempionu, nes meistriškumu gerokai lenkia vilniečius. Sostinės komandai pavyks laimėti nebent vieną mačą".

Alvydas Šidlauskas, buvęs "Žalgirio" vidurio puolėjas: "Rungtynės nebuvo svarbios nei "Žalgiriui", nei "Lietuvos rytui", todėl abiejų komandų žaidėjai buvo atsipalaidavę. Vilniaus krepšininkai beveik nesigynė. Gal jie ieško gynybos būdų LKL finalui? Kauniečiams varžybos buvo tarsi treniruotė. Treneriai į aikštę visai neleido Arvydo Sabonio.
"Žalgirio" žaidime nesijautė Tel Avive patirto šoko pėdsakų. Ir Giedrius Gustas rungtyniavo normaliai. Tikriausiai tai trenerių nuopelnas. Manau, kad šios varžybos labiau priminė komandų žvalgybą prieš artėjantį LKL finalą. "Žalgiris" siekia gerinti gynybą, ypač tai pasijautė trečiajame kėlinuke. "Lietuvos rytas" prieš tokią kauniečių gynybą vaistų nerado. Vilniečiai stengėsi gerai pulti, bet iškeltų uždavinių nesugebėjo įvykdyti.
Aiškiai matėsi, kad "Žalgiris" yra aukštesnio lygio ekipa, užgrūdinta kovų Eurolygos turnyre. Kauno krepšininkai pasitiki savo jėgomis, individualiu meistriškumu jie pranoksta vilniečius. "Lietuvos ryto" lyderis Ramūnas Šiškauskas dabar atrodo "įkritęs į duobę". Galima teigti, kad LKL finale sostinės komanda nepasipriešins "Žalgiriui", nes meistriškumo skirtumas akivaizdus. Gal vilniečiai netyčia vieną kartą ir laimės, bet daugiau padaryti nesugebės".

Algirdas Linkevičius, buvęs "Žalgirio" gynėjas: "Mačo pradžioje žalgiriečiai žaidė prastokai, nes tikriausiai gyveno iš Izraelio atsivežtomis nuotaikomis. Vėliau "Žalgirio" vyrai susikaupė ir pradėjo rungtyniauti taip, kaip moka ir gali. Turėjo įtakos ir trenerio patarimas. Todėl rezultatas pradėjo keistis labai sparčiai. Nesitikėjau, kad po neišpasakytai skaudžiai pralaimėtų Eurolygos rungtynių "Žalgiris" kovos taip šauniai. Geras kauniečių žaidimas mane nustebino.
"Lietuvos rytas" rungtyniavo be diskvalifikuoto vidurio puolėjo Roberto Javtoko. Šis aukštaūgis – trečdalis komandos. Tačiau vilniečiai negali teisintis, kad pralaimėjo tik todėl. Juk "Žalgirio" treneris į aikštę neleido Arvydo Sabonio. "Lietuvos rytas" žaidžia taip, kaip gali, aukščiau savo kartelės krepšininkai neperšoks. Vilniaus ir Kauno komandų meistriškumo skirtumas akivaizdus. Tarp šių ekipų vyksta lygi kova, kai žalgiriečiai būna prastos sportinės formos.
"Žalgirio" treneris leido pažaisti jaunajam Simonui Serapinui, kuris paliko puikų įspūdį. Akivaizdu, kad LKL finalą laimės "Žalgiris". Negaliu pasakyti, kiek rungtynių prireiks žalgiriečiams, kad įrodytų pranašumą, bet neabejoju, kad daug nereikės".

Komentarai