“Mažojoje Eurolygoje” – lemiamų dvikovų metas 0

Balandžio 14 dien1, po tris savaites trukusios pertraukos, prasidejo atkrintamosios “Mažosios Eurolygos” čempionato varžybos. Šiame etape dalyvauja 16 stipriausių Kauno miesto ir Kauno apskrities komandų. Varžybos vyksta “vieno minuso” sistema.

Pirmąsias lemiamo etapo rungtynes žaidė Vyturio v.m. ir Varpo gim. komandos. Jau rungtynių pradžioje Vyturio v.m. krepšininkai iš karto ėmėsi ryžtingų veiksmų ir greitai atitrūko nuo savo priešininkų. Varpo gim. atakos strigo vyturiečių gynyboje. Pirmas kėlinys baigėsi rezultatu 40:16.
Antrame kėlinyje visiškai dominavo Vyturio v.m. krepšininkai ir tik pavieniai gimnazistų tritaškiai bei savos klaidos neleido vyturiečiams sukaupti 30 tšk. persvaros jau pirmoje rungtynių pusėje. Antras kėlinys baigėsi rezultatu 55:38.
Trečiojo kėlinio metu pirmaujančioje komandoje rungtyniavo daugiausia atsarginiai žaidėjai, kurie nusprendė aikštelėje rodyti cirko elementus. Tiesa, tai nelabai jiems sekėsi. O kėlinio viduryje skirtumas buvo sumažėjęs net iki 10 tšk. Šioje atkarpoje gerai žaidė Varpo gim. komandos krepšininkas P.Belevičius. Tačiau į aikštelę sugrįžus Vyturio v.m. lyderiams P.Abromavičiui ir A.Aleksandrovui viskas stojosi į savo vėžes, o kėlinys baigėsi rezultatu 72:57.
Ketvirtame kėlinyje Vyturio v.m. nesulaukė didesnio pasipriešinimo ir užtikrintai nugalėjo rezultatu 105:77. Kitame etape Vyturio v.m. žais su Dainavos v.m. ir Kėdainių “Aušros” v.m. poros nugalėtoju.

Vyturio v.m. 105:77 Varpo gim.
Rezultatyviausiai žaidė:
Vyturio v.m.: V.Dilys 20, A.Aleksandrovas 18, P.Abromavičius 18.
Varpo gim.: Š.Straševičius 21, P.Belevičius 20, Š.Vasiliauskas 15.

Po šių rungtynių dėl teisės išlikti MEL’e išėjo kovoti S.Nėries v.m. ir Eigulių v.m. komandos. Šios komandos jau buvo susitikusios grupės varžybose. Tada 80:72 po įtemtos kovos nugalėjo S.Nėries v.m. krepšininkai. Todėl antroji šių komandų akistata žadėjo būti labai intriguojanti.
Taip ir atsitiko. Pirmajame kėlinyje vyko gynybinio pobūdžio krepšinis, komandos daug klydo. Tiksliau žaidė Eigulių v.m. krepšininkai kurie ir laimėjo pirmąjį kėlinį rezultatu 19:13.
Antrojo kėlinio pirmoje pusėje rodės, kad Eigulių v.m. krepšininkai nusprendė taškus pelnyti vien tritaškiais. Vien tolimais metimais jie pelnė 18 taškų. Vienu metu komandas skyrė net 20 tšk. Tačiau S.Nėries krepšininkai suprato, kad trauktis nėra kur ir pagerino savo gynybą bei paspartino puolimą. Taip žaisdami iki antro kėlinio pabaigos jie sumažino skirtumą iki 10 taškų.
Trečiajame kėlinyje vyko inirtinga kova. Tačiau eiguliečiai buvo jau ne tokie taiklūs nuo tritaškio linijos, o kitų kelių į varžovų krepšį nesurado. To pasekoje, baigiantis trečiajam kėliniui, S.Nėries v.m. išlygino ir persvėrė rezultatą savo naudai. Po trijjų kėlinių rezultatas buvo 53:52.
Ketvirtajame kėlinyje vėl dominavo gynyba. Eigulių v.m komanda darė daugiau klaidų ir skubotų metimų. S.Nėries v.m. krepšininkai iškovojo pergalę rezultatu 66:59.

S.Nėries v.m. 66:59 Eigulių v.m.
Rezultatyviausiai žaidė:
S.Nėries v.m. Z.Kelys 21, E.Babušis 13.
Eigulių v.m. P.Kleiza 18, G.Valavičius ir M.Vansavičius po 13.

Komentarai