MEL: Kaunas – Kėdainiai 1:1 0

Balandžio 16d. vyko dar dvi “Mažosios Eurolygos” aštunfinalio rungtynės. “Dainavos” v.m. komanda kovojo su Kėdainių “Aušros” v.m., o Kėdainių “Atžalyno” v.m. aiškinosi santykius su “Saulės” gimnazijos krepšininkais. Trumpai apžvelgsime šias MEL kovas.

“Dainavos” v.m. 74:60 Kėd.”Aušros” v.m.

Rungtynių pradžioje atrodė, kad Dainavos v.m. krepšininkai lengvai laimės rungtynes. Kėdainiečiams sunkiai sekėsi rasti būdų kaip įveikti kauniečių gynybą. Tačiau įpusėjus kėliniui Kėdainių krepšininkai pradėjo atakuoti krepšį iš toliau ir ši taktika pasiteisino. Po 4 iš eilės taiklių T.Lukoševičiaus tritaškių antrojo kėlinio viduryje rezultatas tapo lygus 26:26.
Toliau visą laiką vyko lygi kova iki pat 4 kėlinio. Pasiaukojančiai žaidžiantys “Aušros” v.m. krepšininkai nenorėjo nusileisti meistriškumu juos truputį lenkiantiems kauniečiams. Tačiau ketvirto kėlinio viduryje kėdainiečiams pradėjo trūkti jėgų, jie daugiau klydo, o tritaškiai metimai nebuvo tokie taiklūs. Tai leido “Dainavos” v.m. krepšininkams išsiveržti į priekį, o po A.Vasiliausko perdavimo ir R.Danio atlikto dėjimo tapo aišku, kad kėdainiečiams teks pasitraukti iš tolimesnės kovos MEL čempionate. Tačiau reikia pagirti Kėdainių “Aušros” v.m. krepšininkus už kovingumą, o ypač kapitoną T.Lukoševičių.
Rezultatyviausiai žaidė:
Dainavos v.m.: A.Vasiliauskas 27, R.Danys 22.
Aušros v.m.: T.Lukoševičius 27, M.Lekečinskas 20.
Ketvirtfinalyje “Dainavos” v.m. krepšininkai susitiks su “Vyturio” v.m. krepšininkais.

“Atžalyno” v.m. 77:74 “Saulės” gimnazija

Šios rungtynės prasidėjo aiškia “Saulės” gimnazijos krepšininkų persvara. Rodės, kad gimnazistams tai bus lengvas pasivaikščiojimas kelyje į ketvirtfinalį. Pirmąjį kėlinį kėdainiečiai įmetė tik 4 taškus, to tarpu “Saulės” gimnazija jau buvo surinkusi 23.
Antrame kėlinyje iš dalies kėdainiečiams pavyko atsitiesti, jie pagerino puolimą, bet nelaibai sėkmingai gynėsi. Po dviejų kėlinių rezultatu 37:24 vis dar pirmavo “Saulės” gimnazija.
Trečio kėlinio pradžioje vyko lygi kova, tačiau dėka anksčiau sukauptos persvaros pirmavo “Saulės” gimnazijos komanda. Tačiau kėlinio viduryje jie pradėjo daug klysti, po to nervuotis. Iš jų turėtos persvaros liko tik 5 taškai. Ketvirtą kartą prasižengė vienas „Saulės“ lyderių M.Maumevičius. Paskutinę kėlinio minutę rezultatas buvo lygus 48:48, o po kėdainiečio M.Levinsko tritaškio jau pirmavo “Atžalyno” v.m. Trečias kėlinys baigėsi rezultatu 53:50.
Ketvirto kėlinio pradžioje tikslesni vėl buvo Kėdainių krepšininkai. Bet „Saulės“ gimnazijos krepšininkas M.Ručinskas tris atakas iš eilės pataikė tritaškius ir tai leido kauniečiams išlyginti rezultatą. Tačiau kėdainiečių lyderis T.Stankevičius į tai atsako 4 iš eilės taikliais tritaškiais, tuo tarpu „Saulės“ gimnazija taškus renka iš dvitaškiais. To pasekmėje 72:70 pirmauja Kėdainių “Atžalyno” v.m. komanda. “Saulės” gimnazija savo atakos metu uždirbo du baudos metimus, tačiau vieną jų M.Maumevičius prametė. Tada kėdainietis M.Levinskas pataiko dar vieną tritaškį. “Saulės” gimnazija atsako skubota ataka, kuri taip pat baigiasi taikliu tritaškiu. Rezultatu 75:74 pirmauja kėdainiečiai. Iki 4 kėlinio pabaigos buvo likę 20 sekundžių. “Saulės” gimnazija nesugeba prasižengti net 16 sekundžių. T.Stankevičius įmeta abi baudas, o M.Maumevičiaus metimas nuo vidurio linijos paskutinėmis sekundėmis buvo netaiklus.
Rezultatyviausiai žaidė:
“Atžalyno” v.m.: T.Stankevičius 38, 6 3tšk., M.Levinskas 20.
“Saulės” gim.: P.Butkevičius 22, M.Ručinskas 19, M.Maumevičius 14.

Komentarai