Pretendentų į čempionų žiedus skaičius vis mažėja 0

Savaitė tik prasidėjo, o trys komandos jau spėjo atsisveikinti su “Mažąja Eurolyga”.
Pirmadienį, balandžio 19d. MEL 1/8 finalo rungtynėse susitiko Kalniečių v.m. ir M.Šalčiaus v.m. Kaip ir grupės varžybose, taip ir šį kartą stipresni buvo Kalniečių v.m. krepšininkai. Savo priešininkus jie nugalėjo rezultatu 77:65. Ketvirtfinalyje Kalniečių v.m. susitiks su Petrašiūnų v.m.

Kalniečių v.m. 77:65 M. Šalčiaus v.m.
Rezultatyviausiai žaidė:
Kalniečių v.m.: A.Daugvila 20, K.Meiliūnas 18, M.Gelažnikas 13.
M.Šalčiaus v.m.: G.Dragunevičius 27, S.Šeiko 22, G.Kurtinaitis 10.

Kitose tos dienos rungtynėse jėgas išbandė Petrašiūnų v.m. ir Šilainių v.m. Šiose rungtynėse kova vyko tik pirmajame kėlinyje, kuris baigėsi rezultatu 19:17. Antrajame gerokai pranašesni buvo Petrašiūnų v.m. krepšininkai, kurie iki pertraukos sugebėjo susikrauti net 18 taškų persvarą. Trečiajame kėlinyje Šilainių v.m. komanda sugebėjo įmesti tik du taškus ir taip palaidojo savo viltis tęsti kovą MEL’e. Ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas.
Petrašiūnų v.m. krepšininkai tolimesnėje kovoje susitiks su Kalniečių v.m. komanda.

Petrašiūnų v.m. 84 :49 Šilainių v.m.
Rezultatyviausiai žaidė:
Petrašiūnų v.m.: S.Urbonas 21, G.Jeršovas ir E.Dimša po 12.
Šilainių v.m.: V.Vainauskas 21.

Balandžio 20d. “Kaustos” sporto salėje susitiko Milikonių v.m. ir Rasos gim. komandos. Šios varžybos turėjo vykti balandžio 23d. Tačiau tą dieną daugelis moksleivių privalo laikyti anglų kalbos bandomąjį testą, todėl komandų sutarimų varžybos vyko anksčiau.
Galima sakyti susitiko dvi panašaus pajėgumo komandos, tačiau Rasos gimnazijos komandai sunkiai sekasi spręsti savo lyderių problema. O problema yra tai, kad į rungtynes retai ateina lyderiai. Štai ir šiose, kaip vėliau paaiškėjo lemiamose, rungtynėse nebuvo J.Mačiulio, kuris be jokios abejonės, būtų sustiprinęs gimnazistų puolimą. Kito Rasos gimnazijos komandos lyderio M.Kalniečio, nors ir pelniusio 35 taškus, pastangų neužteko pasipriešinti darniai ir kaip visada pilnos sudėties žaidusiai Milikonių v.m.komandai.

Milikonių v.m. 83:73 Rasos gim.
Rezultatyviausiai žaidė
Milikonių v.m.: M.Šidlauskas 34, K.Normantas 25.
Rasos gim.: M.Kalnietis 35, D.Rekašius 15.

Kitame etape Milikonių v.m. susitiks su Kėdainių “Ryto” v.m, o ne “Atžalyno” v.m. kaip skelbė “Mažoji Eurolyga”. Už šią klaidą “Mažoji Eurolyga” atsiprašo visų zalgiris.lt tinklalapio skaitytojų.

Komentarai