LKL čempionate lyderiai skynė pergales, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse iš Kauno komandų ir toliau sėkmingai rungtyniauja lygos čempionas Kauno “Žalgiris”. Tačiau antroji Kauno ekipa “TOPO centras-Atletas” vis dar laukia pirmosios pergalės.

Favoritai problemų neturėjo

LKL čempionate – dvivaldystė. Kaip ir tikėtasi, be pralaimėjimų žengia Vilniaus “Lietuvos rytas” ir “Žalgiris”, laimėję visas ketverias rungtynes.

Nuostolių kol kas nepatyrė ir Šiaulių “Šiauliai”, iškovoję visas pergales. Tik vakar pirmąją nesėkmę atidėtose rungtynėse patyrė Vilniaus “Sakalai”, kuriuos Kauno sporto halėje sustabdė “Žalgiris”.

“Lietuvos ryto” legionierius iš JAV Dikis Simpkinsas savaitgalį tapo tikru karaliumi kovoje dėl atšokusio kamuolio. Mače su Alytaus “Alita” jis kamuolį sugriebė 16 kartų, o su Panevėžio “Aukštaitija” – 20. Beje, “Lietuvos rytas” įspūdingai laimėjo dvikovos su Panevėžio ekipa ketvirtąjį kėlinį – 37:7.

Komandose – nauji veidai

Šeštadienį Kaune vykusioje abiejų miesto komandų dvikovoje didžiausia intriga buvo, ar pasirodys aikštėje Arvydas Sabonis, kuris prieš keletą dienų jau pradėjo treniruotis po kirkšnies traumos. Vis dėlto žiūrovai legendinio krepšininko neišvydo. Nerizikuoti – toks buvo vienareikšmis gydytojų sprendimas, tad geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas nerungtyniavo ir su “TOPO centru-Atletu”, ir kitą dieną su “Sakalais”.

Tačiau “Žalgiryje” jau žaidė išsigydęs turnyre Prancūzijoje prieš sezoną patirtą traumą Mindaugas Timinskas bei ekipos naujokas serbas Mirsolavas Beričius.

“TOPO centre-Atlete” debiutavo praėjusį sezoną Izraelyje rungtyniavęs Vilius Gabšys.

“Žalgiris” jau pirmajame ketvirtyje įrodė savo pranašumą prieš varžovus, laimėjęs jį 27:10. Antrąjį kėlinį “TOPO centrui-Atletui” pavyko laimėti 23:22, tačiau jauna ir patirties stokojanti ekipa tą vakarą daugiau nieko negalėjo padaryti.

Žaidėjai dažnai klydo

“Norėjom, kad komanda labiau pasipriešintų “Žalgiriui”. Tačiau pralaimėti mažesniu skirtumu neleido klaidos – žaidėjai ne kartą klydo lygioje vietoje, ne po vieną kamuolį prarado įžaidėjai. 20 taškų praleidome be jokio pateisinimo, kai prarasdavome kamuolį arba patys neįmesdavome iš po krepšio, o varžovai tuo pasinaudoję rengė greitas atakas”, – kalbėjo “TOPO centro-Atleto” trenerio Gintauto Obelevičiaus asistentas Ramūnas Cvirka.

Kol kas pergalių LKL čempionate neiškovojusi komanda mače su “Žalgiriu” išbandė keletą naujovių. Kol traumuotas antrasis įžaidėjas Laurynas Pečiukaitis, dispečerio vaidmenį bandė atlikti ir labiausiai patyręs kauniečių gynėjas Darius Sirtautas.

“Manyčiau, kad nieko bloga, kol jis vadovavo žaidimui, neatsitiko”, – sakė R.Cvirka.

Taip pat buvo išbandytas tik praėjusią savaitę prie ekipos prisijungęs 24 metų 199 cm ūgio V.Gabšys, pasižymintis snaiperio savybėmis. Tačiau puolėjas, nespėjęs įsiminti derinių, kol kas negalėjo suteikti komandai realios pagalbos.

Serbu treneris nenusivylė

Rungtynėse su “TOPO centru-Atletu” žalgiriečiai sprendė savitas užduotis. Vyriausiasis treneris Antanas Sireika liepė auklėtiniams gintis taip, kad varžovai neįmestų 60 taškų. Žaidėjai trenerio reikalavimą įvykdė.

“Antrasis penketas pasistengė nepraleisti 60 taškų. Jeigu būtų neįvykdę užduoties, būtų turėję vykdyti kitą užduotį, – pusiau rimtai, pusiau juokais kalbėjo A.Sireika. – Vis dėlto aš matau dar daug blogybių, todėl ir stengiamės, treniruojamės. Jeigu viskas būtų gerai, treniruotis nereikėtų”.

Nors M.Beričius šeštadienio mače nedemonstravo išskirtinių sugebėjimų, A.Sireika nebuvo nusivylęs naujoku: “Aš mačiau, kaip jis atrodo treniruotėse. Jam dar trūksta tarpusavio supratimo su komandos draugais, jis truputį jaudinosi, be to, jis kol kas nėra įgavęs fizinės formos. Tačiau vertinant tai, kad tai buvo pirmos M.Beričiaus rungtynės, manyčiau, kad jis žaidė normaliai”.

Auklėtiniams išsakė priekaištų

Vakar “Žalgiris” Sporto halėje rungtyniavo su iki tol be pralaimėjimų žaidusia “Sakalų” ekipa ir nesunkiai laimėjo 106:88. 37-ąją min. aikštės šeimininkų pranašumas siekė 31 tašką – 98:67, tačiau likusią atkarpą jie pralaimėjo 8:21 ir leido vilniečiams gerokai sumažinti skirtumą.

“Esu nepatenkintas nei rezultatu, nei žaidimu. Blogai gynėmės, buvo daug pavienių veiksmų. Iki gero žaidimo mums dar trūksta labai daug”, – sakė “Žalgirio” strategas A.Sireika.

Negyrė savo auklėtinių ir “Sakalų” vyriausiasis treneris Linas Šalkus: “Jauni krepšininkai atrodė išsigandę, nerado vietos aikštėje. Norėjau šiame mače išbandyti kuo daugiau žaidėjų, bet kai kurie nepateisino lūkesčių. Gali būti, kad atsiliepė ir nuovargis po išvakarėse vykusių sunkių rungtynių su “Nevėžiu”.

Komentarai