Sezono pradžiai – staigmenos gerbėjams, „Kauno diena“ 0

Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS

Kauno “Žalgirio” klubas šeštadienį sudrebino miestą. Apie pietus krepšininkai atvyko į greitojo maisto restoraną “McDonald’s”, kur pusantros valandos bendravo su mažaisiais gerbėjais. Vėliau nuo Rotušės aikštės iki Sporto halės pajudėjo didžiulė Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinių eisena, skelbianti, kad “Žalgiris” pradeda naująjį sezoną.

Arvydas Sabonis šypsojosi

Likus pusvalandžiui iki susitikimo su krepšininkais, greitojo maitinimo restorane nebuvo laisvų vietų. Iš autobuso išlipę krepšininkai buvo sutikti ovacijomis. Išvydęs mažuosius gerbėjus, Arvydas Sabonis šypsojosi. Legendinis krepšininkas neslėpė, kad dažnai su vaikais užsuka į “McDonald’s”. “Esu pripratęs prie vaikų klyksmo”, – tikino “Žalgirio” vidurio puolėjas.

Vaikams buvo surengta improvizuota viktorina. Klausimai, susiję su garsiausia Lietuvos krepšinio komanda, žaibiškai sulaukdavo teisingų atsakymų. “Pirmą kartą matau gyvą A.Sabonį”, – rankose laikydamas krepšinio kamuolį prisipažino jaunasis komandos gerbėjas Linas. Vėliau vaikinas neslėpė džiaugsmo, nes legendinis krepšininkas ant kamuolio suraitė savo autografą.

Kapitonas nusiteikęs kovingai

Greitojo maisto restoranas parengė ir daugiau staigmenų krepšinio gerbėjams. Nuo šiol jo sienas puošia “Žalgirio” krepšininkų nuotraukos ir marškinėliai. Ant restorano stogo iškeltas didžiulis krepšinio kamuolys. Net langų stiklai padengti specialia plėvele su krepšininkų atvaizdais.

“Sezonas ilgas. Manau, kad dažnai ateisime čia pavalgyti ir dar ne kartą susitiksime”, – sakė Kauno klubo kapitonas Mindaugas Timinskas. Tačiau šeštadienį jam kartu su Tanoka Berdu ir Edu Kota teko trumpam padirbėti už baro. “Nebuvo sunku. Viską išsamiai paaiškino. Maistą paimi ir paduodi. Tiesa, daugiau vaikų pageidavo ne maisto, o mūsų autografų”, – sakė M.Timinskas.

Krepšininkai prasitarė, kad sezono atidarymas jiems šiek tiek mažesnė šventė. “Turime rengtis varžyboms, tačiau taip pat norime sukurti šventinę nuotaiką mūsų gerbėjams. Be jų mes nebūtume komanda. Kiekvieno sezono pradžioje nuotaika nebloga. Auksas yra mūsų tikslas”, – teigė komandos kapitonas.

M.Timinskas juokavo, kad atvykęs į greitojo maisto restoraną, pasijuto tarsi namuose. “Vaikų klyksmas – normalus dalykas. Esu prie to pripratęs”, – prasitarė krepšininkas.

Eisena ir baikerių sveikinimai

Keli šimtai jaunųjų krepšininkų šeštadienį surengė eiseną miesto gatvėmis. Rotušėje susirinkusius A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinius pasveikino ir Kauno baikeriai. Didžiulė jų kolona keletą kartų prasuko per aikštę.

Kai kurie eisenos dalyviai juokavo, kad neatsitiktinai žygiuoja Vilniaus gatve. “Tegul vilniečiai net nesvajoja apie auksą. “Žalgiris” – čempionai”, – tikino vaikinai.

Nepamiršti ir senieji himnai

Kauno sporto halėje prieš LKL varžybas buvo pristatytas ir šio sezono “Žalgirio” himnas. Jį sukūrė kauniečių grupė VOODOO. Jame nėra paminėtas “Žalgirio” vardas, tačiau neatsitiktinai daina pavadinta “Džiaugsmo ašaros”. “Šiame kūrinyje kalbama apie sirgalius. Šeštadienį jam buvo nufilmuotas ir vaizdo klipas. Mūsų vokalistas ėjo miesto gatvėmis kartu su A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtiniais”, – pasakojo grupės vadybininkas Marius. Žodžius ir muziką šiam himnui sukūrė grupės gitaristas Laimonas Jurgaitis. Grupės VOODOO muzikantai yra aistringi krepšinio gerbėjai. Vienas jų praėjusį sezoną net nusifotografavo “Žalgirio” reklamai.

Per sezono atidarymo šventę nebuvo pamiršti ir ankstesnių himnų atlikėjai: Linas Adomaitis ir Arina. Renginio vedėjas Martynas Starkus bliuzo karalienę pristatė kaip “sielą ir širdį pardavusią vienam krepšinio klubui”.

Komentarai