“Žalgiris” palaiko lyderį, „Kauno diena“ 0

Amerikiečių pateikti kaltinimai, kad šių metų birželio 27 dieną Jutos valstijos Ogdeno mieste vykusiame Kauno “Žalgirio” puolėjo Tanokos Berdo koncertų įrašų kompanijos organizuotame renginyje kilo incidentas tarp apsaugos darbuotojų ir policijos pareigūnų, kurie įtarė, jog renginyje buvo pažeistos prekybos alkoholiu taisyklės ir vartojami narkotikai, neliko be atgarsio ir Kaune. UAB “Arvydo Sabonio Žalgirio krepšinio centro” valdyba išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad LKL čempionų klubas gavo informaciją apie incidento aplinkybes bei galimas juridines pasekmes.

Bylos medžiagą vertinantys JAV juristai pripažįsta, kad informacinių agentūrų išplatintoje informacijoje apie incidentą pateikiama tik policijos operatyvinės grupės atstovų įvykių versija. Dabar byloje sukaupta filmuota vaizdo medžiaga, kuri atspindi objektyviai vykusius dalykus. Manoma, kad verdiktas byloje bus paskelbtas ne anksčiau kaip ateinančių metų vasarą.

“Žalgirio” klubui buvo pranešta, kad dabartinė “Ogdeno riaušių” bylos eiga nekelia grėsmės T.Berdui. Jis galės 2003-2004 metų sezoną likti “Žalgirio” komandos žaidėju ir visaverčiai dalyvauti komandos pasirengimo naujam sezonui treniruotėse nuo jų pradžios.

“Žalgirio” krepšinio klubo pareiškime pabrėžiama, kad praėjusį sezoną T.Berdas demonstravo aukščiausio lygio profesionalumą, pasižymėjo kovotojo ir lyderio savybėmis. Žalgiriečiai palaiko savo lyderį ir linki sėkmės nelengvu jam gyvenimo etapu.

Komentarai