Žaisti kartu su A.Saboniu – vienas malonumas, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

“Žalgirio” krepšininkai LKL rungtynėse mėgavosi žaidimu su gyva krepšinio legenda Arvydo Sabonio sugrįžimas po 14 metų į Kauno “Žalgirį” tapo išskirtiniu įvykiu ne tik žiūrovams, bet ir visai komandai. Jauniems “Žalgirio” krepšininkams Sabas dar visai neseniai atrodė tarsi nepasiekiamas idealas, o dabar jie su buvusiu NBA “Portland Trail Blazers” vidurio puolėju treniruojasi ir žaidžia vienoje ekipoje.

Kas pasikeitė komandoje į ją atėjus A.Saboniui, “Kauno diena” kalbėjosi su “Žalgirio” kapitonu Mindaugu Timinsku.

Žaidimas tapo solidesnis

– Mindaugai, kas pasikeitė “Žalgiryje”, atėjus A.Saboniui?
– Pirmiausia pasikeitė komandos gynyba. Arvydas labai gerai kovoja dėl kamuolio ir blokuoja daug metimų. Todėl kitiems žaidėjams truputį ramiau – jeigu padarysi klaidą, Sabas ją ištaisys. Be to, atkovojęs kamuolį jis žaibiškai jį perduoda gynėjui, todėl galime surengti daugiau greitų atakų. Arvydas – didelė jėga, jo parama komandai yra išties vertinga, su juo kartu rungtyniauti – vienas malonumas. Atėjus A.Saboniui, mūsų žaidimas tapo solidesnis.

– Ar jauni krepšininkai, tinkantys A.Saboniui į sūnus, nesivaržė jo autoriteto?
– Pirmasis jaudulys, kiek pastebėjau, buvo išgyventas treniruotėse, dabar jaunimas jaučiasi visai gerai ir A.Sabonio varžymasis – jau praėjęs etapas. Arvydas yra lyg ir paprastas mūsų komandos narys, nors visi suprantame, kad jis nėra eilinis žaidėjas.

Sabas “užveda” komandą

– Po rungtynių Alytuje su “Alita” treneris Antanas Sireika sakė, kad A.Sabonio debiutas suteikė papildomo jaudulio ir pačiam Arvydui, ir visai komandai.
– Iš tiesų jautėme jaudulį dėl to, kad tai buvo neeilinės rungtynės – Arvydas vėl žaidė “Žalgiryje” po ilgos pertraukos. Tai buvo didelis įvykis ne tik Alytaus miestui, visiems žiūrovams, teisėjams, bet ir mums patiems.

– Ką sakė treneriai persirengimo kambaryje prieš šį mačą?
– Nieko ypatinga. Kiekvienas turime dirbti savo darbą, stengtis išnaudoti kiekvieno žaidėjo gerąsias savybes, tuo pačiu – ir A.Sabonio. Tad nieko išskirtinio komandos susirinkime nebuvo pasakyta.

– Kaip geriausias Lietuvos krepšininkas elgiasi treniruotėse, prieš rungtynes ar jų metu – daugiau tyli ar stengiasi dalyti patarimus?
– Kiekvienas žaidėjas turi savitų bruožų. Kaip čia paaiškinti? Na, Sabonis elgiasi kaip Sabonis. Jis nėra iš pačių ramiausių žmonių aikštėje – jis dega, trykšta energija ne tik rungtyniaudamas, bet ir treniruočių metu. Arvydas savo elgesiu “užveda” ir visą komandą, ir gerbėjus.

Treniruotėse – be pokštų

– Dvikovoje su “Nevėžiu” Arvydas buvo netgi linksmai nusiteikęs, pokštavo, energingai reagavo į įvykius aikštėje.
– Jis turi labai išlavintą humoro jausmą. Rungtynės nebuvo sunkios, todėl jis galėjo ir pašmaikštauti. Bet treniruotėse Arvydas mažiau juokauja, nes vyksta juodas ir sunkus darbas. O tokios rungtynės, kaip su “Nevėžiu”, yra vienas malonumas, kuriose jis galėjo ir papokštauti. Bet netrukus prasidės tokios varžybos, kuriose ne juokai bus galvoje ir iš A.Sabonio bei trenerių lūpų išgirsime toli gražu ne linksmų žodžių. Bet tai – natūralu, toks gyvenimas.

– Žiūrovai gėrėjosi A.Sabonio žaidimu LKL rungtynėse. Ar jūs, žaidėjai, turėjote galimybių taip pat pasigėrėti jo sugebėjimais, ar visa tai jums yra jau įprasta?
– Tikrai neįprasta. Kai rungtyniauja A.Sabonis, yra į ką pasižiūrėti bet kuriam krepšininkui. Kai pagalvoju, kiek metų jis žaidžia aukščiausiojo lygio krepšinį, sunku patikėti, kad jis dar turi tiek energijos, ryžto ir sugebėjimų.

Komentarai