Vilniečiai atsitrenkė į A.Sabonio komandą, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ,
Romas PODERYS

Kauno “Žalgiris” nesuteikė vilčių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionei Vilniaus “Lietuvos ryto” ekipai išsiveržti į nacionalinio čempionato lyderio poziciją. Vakar žalgiriečiai įveikė sostinės komandą rezultatu 77:73 (23:24, 17:16, 17:15, 20:18).
Pajėgiausių šalies komandų mačą Kauno sporto halėje stebėjo daugiau nei 4000 žiūrovų.

Žiūrovų gretose – premjeras ir I.Sabonienė

Pamatyti LKL favoritų dvikovą nepraleido progos premjeras Algirdas Brazauskas su žmona Kristina, taip pat iš Ispanijos atvykusi “Žalgirio” vidurio puolėjo Arvydo Sabonio žmona Ingrida. Rungtynėms teisėjavo kaunietis Kęstutis Pilipauskas ir vilnietis Romualdas Brazauskas. Į priekį išsiveržusius žalgiriečius (11:4, 20:12) vilniečiai pralenkė pirmojo kėlinio pabaigoje (po Ramūno Šiškausko tritaškio – 22:23). Abi komandos iš pradžių gynyba rūpinosi mažiau nei atakomis, tačiau pirmieji savo žaidimą suderino LKL vicečempionai.

“Lietuvos ryto” vidurio puolėjai Dikis Simpkinsas ir Robertas Javtokas vengė grumtynių po “Žalgirio” krepšiu, jei prie jo būdavo A.Sabonis. Tokiais atvejais Vilniaus ekipos žaidėjai pasikliaudavo metimais iš vidutinių arba tolimų pozicijų ir jiems kartais sekėsi – tokiu būdu antrajame kėlinyje skirtumą buvo padidinęs R.Šiškauskas (23:29).

“Žalgiris” iniciatyvą susigrąžino trečiajame kėlinyje (pataikius Edui Kotai – 53:48). Vilniečių strategas Jonas Kazlauskas į kovą su A.Saboniu netikėtai pasiuntė Saulių Kuzminską, bet nesurado žaidėjo, kuris būtų uždengęs buvusį auklėtinį Artūrą Javtoką (57:50). “Lietuvos rytą” gelbėjo Tomas Delininkaitis ir Andrius Šležas (57:55).

Į A.Sabonio ir Dainiaus Šalengos efektingus “dėjimus” (63:57) ketvirtajame kėlinyje varžovai atsakė R.Šiškausko ir D.Simpkinso tritaškiais (65:63). Žengti dar arčiau vilniečiams nepavyko, nors jie labai stengėsi (70:63, 74:71).

Sabas pranoko jaunąjį oponentą

Nekantriai lauktą A.Sabonio ir R.Javtoko dvikovą laimėjo žalgirietis: Arvydas pelnė 18 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, Robertas – 13 taškų ir 6 kamuolius.

“Kėlėme užduotį gerai sužaisti prieš “Žalgirį” ir Arvydą Sabonį. Tai iš dalies pavyko. Rungtynės buvo aukšto lygio, tuo esu patenkintas. Kauniečių pranašumas – galinga puolėjų grandis, mūsų ekipos žaidėjams buvo sunku grumtis su Arvydu Saboniu, Tanoka Berdu. Deja, ne viską padarėme taip, kaip buvome suplanavę prieš šį mačą”, – po susitikimo sakė “Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris J.Kazlauskas.

“Išankstinės palankios prognozės dažnai būna ne į gera. Taip įvyko ir šį kartą. Pirmajame kėlinyje gerai atakavome, tačiau švelniai gynėmės. Žaidėjams sakiau – negalima leisti vilniečiams įsibėgėti. Mane nustebino sostinės krepšininkų kovingumas, geras Dikio Simpkinso pasirodymas.

Antrojoje mačo dalyje žaidėme ne taip lengvabūdiškai kaip pirmuosius du kėlinius, kiečiau gynėmės. Susitikimo pabaigoje mus gelbėjo individualus Arvydo Sabonio, Tanokos Berdo, Edo Kotos meistriškumas. Daugiau tikėjausi iš Miroslavo Beričiaus. Apskritai dar stokojame susižaidimo”, – teigė “Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Atletiečiai pralaimėjo

Kitose vakar įvykusiose LKL čempionato rungtynėse Panevėžio “Aukštaitija” savo aikštėje po permainingos kovos 75:72 (15:20, 15:19, 21:20, 24:13) įveikė Kauno “TOPO centrą-Atletą”.

Iki susitikimo pabaigos likus 8 sekundėms, “Aukštaitijai” pergalės taškus pelnė Paulius Staškūnas, pataikęs dvi baudas. Jis buvo rezultatyviausias savo ekipoje (23 tšk.). Marius Janišius ir Martynas Jaruševičius pridėjo po 14, o Audrius Stašaitis surinko 11 taškų. “TOPO centrui-Atletui” Dainius Loda pelnė 20 taškų, Vilius Gabšys – 14, Darius Sirtautas ir Dalius Lubys – po 10.

Šiaulių “Šiauliai” namuose 85:79 nugalėjo Kėdainių “Nevėžį”. Šiauliečiams Audrius Danusevičius pelnė 18 taškų, Arvydas Čepulis – 13, o kėdainiškiams po 14 – Žydrūnas Stankus ir Robertas Stankevičius.

Komentarai