Sabas žada revanšuotis Tel Avive, „Respublika“ 0

Romanas BURŠTEINAS

Antrąjį pralaimėjimą Eurolygos B grupėje ketvirtadienį namie patyrę Kauno "Žalgirio" krepšininkai su trimis pergalėmis ir toliau liko trečiojoje pozicijoje. Užvakar žalgiriečiai namie 87:91 turėjo pripažinti penktąją pergalę iš eilės iškovojusios Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) komandos su Šarūnu Jasikevičiumi pranašumą.

Žaidė rezultatyviai

"Maccabi" strategas Pinis Geršonas per spaudos konfenciją teigė, kad laukė sunkių rungtynių ir iškovota pergalė yra labai svarbi. Pagrindinėmis "Maccabi" pergalės priežastimis P.Geršonas įvardijo ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį ir klaidų sumažinimą antroje rungtynių pusėje. P.Geršonas: "Mes žinojome, kad jų žaidėjų suolelis nėra ilgas, ir nors šiandien jie naudojo daugiau žaidėjų nei įprastai, tikėjomės, kad ketvirtas kėlinys vis dėlto bus mums naudingesnis, nes išlaikysime šviežesnius žaidėjus, rotuodami didesnį jų skaičių. Trečiajame kėlinyje mes praradome keletą kamuolių ir "Žalgiris" buvo pabėgęs 12 taškų į priekį. Tačiau rungtynių pabaigoje klaidų mums pavyko sumažinti".
"Maccabi" treneris pasidžiaugė, kad komanda žaidė rezultatyviai, nes, pasak jo, tai padaryti rungtyniaujant su "Žalgiriu" nėra paprasta: "Antroje rungtynių pusėje kiekvieną kėlinuką įmesdavome po 26 taškus, o Eurolygoje žaidžiant su tokia komanda kaip "Žalgiris" tai padaryti nėra lengva".

Keitimai nepavyko

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Antanas Sireika po rungtynių kalbėjo, kad daugiausia dėmesio buvo skirta gynybai, tačiau sėkmingai apsiginti retai pavykdavo. Varžovai pelnė 91 tašką ir kauniečių trenerio šis skaičius nepradžiugino. A.Sireika žurnalistams sakė, jog rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų, ir už tai kaltę prisiėmė sau.
A.Sireika: "Bandėme keisti žaidėjus. Giedrius anksti išėjo, iš pradžių buvo neblogai… Paulius Jankūnas pasirodė… Vienu žodžiu, nepavyko keitimai".

A.Javtokas pasirengęs kovoms

A.Sireikos pagyros žodžių sulaukė Eurolygoje debiutavęs Artūras Javtokas (4 tšk., 4 kam., 4 praž.). Trenerio teigimu, jei ne anksti surinktos pražangos, A.Javtokas būtų tapęs vienu geriausių rungtynių žaidėjų. A.Sireika pabrėžė, kad per pirmąją rungtynių dalį A.Javtokas visiškai neutralizavo "Maccabi" puolėją Maseo Bastoną (17 tšk., 14 kam.), neleisdamas šiam pelnyti nė taško. Visus savo taškus M.Bastonas surinko po didžiosios pertraukos. A.Sireika sakė, jog netikėtai starto penkete pasirodžiusio A.Javtoko pagrindinė užduotis ir buvo "susitvakyti su Bastonu". M.Bastonas buvo pripažintas naudingiausiu pastarųjų dviejų savaičių Eurolygos žaidėju. "Žalgirio" stratego nuomone, A.Javtokas yra visiškai pasirengęs kovoms Eurolygoje.

Svarbi pergalė

"Maccabi" lyderis Šarūnas Jasikevičius, komentuodamas rungtynių eigą, teigė, jog pirmoje rungtynių dalyje, ypač antrame kėlinyje, gindamasi komanda darė viską atvirkščiai, nei buvo trenerių suplanuota, todėl rezultatas "Maccabi" komandai iki didžiosios pertaukos buvo nepalankus.
Š.Jasikevičius: "Iš pradžių labai geras buvo puolimas, bet gynyba šiaip sau. O paskui, kai susitvarkėme gynybą, iškart įmetėme taškus, ir, taip sakant, vėl prasidėjo rungtynės".
Š.Jasikevičius kalbėjo, kad malonu grįžti namo ir laimėti rungtynes, tačiau pabrėžė, kad tai nėra galutinė pergalė turnyre, o tik pergalė per vienas rungtynes: "Tai labai svarbi pergalė. Nemanau, kad atsiras daug tokių komandų, kurios pasieks pergalę halėje".
Paklaustas, kurio jį dengusio krepšininko – G.Gusto, E.Kotos, M.Beričiaus – gynyba buvo geriausia, Š. Jasikevičius atsakė, jog visi krepšininkai moka gerai gintis ir bet kokiu atveju puolant reikalinga komandos draugų pagalba. "Net jei jie padaro klaidą, įsiverži į vidurį ir ten toks žmogus stovi vienas: tu pakeli rankas, jis pakelia rankas ir net krepšio nematai", – kalbėjo įžaidėjas.
Š.Jasikevičius pasiskundė, jog truputį persišaldė, prisipažino, kad Lietuvoje dienai ar kelioms neliks ir kartu su komanda vyks į Izraelį.

Žada revanšą

"Žalgirio" vidurio puolėjas Arvydas Sabonis po rungtynių žadėjo pergalę Tel Avive: "Pralaimėjome dėl savo kaltės. Ką gi, laimėsime Tel Avive, nes "Maccabi" nėra tokia komanda, kurios negalėtume įveikti".
Šeštąsias Eurolygos rungtynes "Žalgiris" gruodžio 11-ąją namie žais su Novo Mesto "Krka" (Slovėnija) komanda.

Komentarai