„Žalgiris“ pradeda antrąjį Eurolygos ratą, “Respublika” 0

Kristina KUČINSKAITĖ

Ketvirtadienį Kauno "Žalgiris" žais pirmąsias Eurolygos antrojo rato varžybas su Atėnų “Panathinaikos" (Graikija) krepšininkais.
Per atostogas nesiilsėję žalgiriečiai tikisi, kad trečioji vieta turnyro lentelėje bus išsaugota ir po antrojo čempionato etapo.
Į Graikiją "Žalgiris" išskrido naktį iš antradienio į trečiadienį. "Žalgirio" vyriausiasis treneris Antanas Sireika tvirtino, jog Atėnuose laukia ypač sunkios varžybos. Anot jo, varžovai rungtynėse Kaune grūmėsi iš visų jėgų ir pralaimėjo nedideliu skirtumu. Jiems aktualu namuose prieš Kauno komandą nusiskinti pergalę. Žalgiriečiai peržiūrėjo pirmųjų rungtynių vaizdo įrašą. Labiausiai jiems į akis krito tai, kad "Panathinaikos" žaidėjai į krepšį nepataikė iš labai gerų padėčių.
"Vadinasi, tą dieną jiems nesisekė. Neaišku, kaip bus šį sykį ir kam palankesnis bus likimas", – sakė A.Sireika.
"Panathinaikos" gretos pasipildė nauju žaidėju. Jis sustiprino ekipos priekinę liniją.
Susitikimas su graikais žalgiriečiams pirmasis Eurolygos antrajame rate.
Nuo Kalėdų iki šios savaitės čempionato dalyviams buvo poilsis, tačiau "Žalgiris", išskyrus legionierius, treniravosi kasdien. "Nors treniravomės, per dvi savaites nežaidėme nė vienų varžybų. Be to, nebuvo su ekipa legionierių. Rungtyniausime Graikijoje. Visi šie dalykai, be abejonės, turės įtakos rungtynių eigai", – kalbėjo antrasis "Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas.
Jo teigimu, daugiausiai dėmesio per pastarųjų savaičių treniruotes skirta gynybos stiprinimui. Dabar komandoje vyrauja normali darbinė nuotaika.
G.Krapiko nuomone, pirmame rate buvo sužaistos ir geros, ir prastesnės rungtynės: "Reikia tikėtis, jog antrasis ratas praeis be didesnių problemų. Bent jau nežaisime prasčiau nei pirmame rate".
"Žalgirio" krepšininkai nesiilsėti per atostogas nutarė po kelerių pralaimėtų Eurolygos ir LKL rungtynių. Namo išvyko tik legionieriai, kuriems lėktuvo bilietai buvo nupirkti iš anksto. "Geriau jie būtų neišvažiavę. Žinoma, kad namie jie nesitreniravo taip, kaip kiti krepšininkai, o tai gali atsiliepti per varžybas", – kalbĖjo A.Sireika.
Pasak G.Krapiko, tikimasi, kad legionieriai įrodys savo profesionalumą ir nebus prasčiau pasirengę nei likusieji žaidėjai. "Komanda pasiruošė tikrai produktyviai. Mėginsime išlaikyti ir gerinti savo pozicijas Eurolygoje", – sakė antrasis treneris.
"Žalgiryje" šiuo metu niekas nėra patyręs rimtų traumų. Sveiksta ir Dariušas Lavrinovičius. Rungtynėse su "Panathinaikos" jis dar nepasirodys. Nors koja yra sugijusi, dėl skausmo fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas krepšininkui dar neleidžia bėgti į aikštę. Dideli fiziniai krūviai jam pakenktų.
"Dariušui reikia visiškai išgyti ir pasiruošti kovoms. Jis negali žaisti taip, kaip tie, kurie nepraleido nė vienų varžybų. Krepšininkui reikia duoti laiko atsigauti", – tvirtino A.Sireika. "Žalgirio" treneriai neabejoja, jog kovos antrame rate bus dar sudėtingesnės, nes lyderiai bandys išsaugoti savo turimų taškų persvarą ir ją padidinti, o atsiliekantieji darys viską, kad iškoptų į kitą čempionato etapą.

Komentarai