“Žalgirio” auka tapo kita Kauno komanda, “Kauno diena” 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

LKL čempionato lyderiai autsaiderius įveikė rekordiniu skirtumu

Baigiantys pamiršti pergalių skonį Eurolygoje Kauno “Žalgirio” krepšininkai smaginasi Lietuvos krepšinio lygos čempionate (LKL). Užvakar negandų užkluptą antrąją Kauno ekipą “TOPO centrą-Atletą” šalies čempionai įveikė 146:64 ir pasiekė LKL rezultatyvumo rekordą. Rekordinis – ir rezultato skirtumas.
Kitose LKL dvikovose savaitgalį didesnių netikėtumų nebuvo.

Skaudžios lyderių pamokos

“TOPO centro-Atleto” trenerio Ramūno Cvirkos nurodymai ir reikalavimai gintis tebuvo šauksmas tyruose. Jauni, beveik be patyrusių komandos draugų likę krepšininkai, patekę po galinga nesėkmių Eurolygoje įsiutintų žalgiriečių puolimo mašina, aikštėje atrodė visiškai sutrikę ir pamiršę krepšinio abėcėlę. Negana to, “Žalgiris” nevengė spausti varžovus po visą aikštę.
Komandoje įsisukęs virusas pastaruoju metu vieną po kito guldė į lovą “TOPO centro-Atleto” žaidėjus. Spėjo atsigauti vieni žaidėjai, susirgo kiti. Šį savaitgalį nerungtyniavo ekipos kapitonas ir vienas naudingiausių žaidėjų Dainius Loda, taip pat – Tomas Pušinaitis. Vidurio puolėjui Mindaugui Kalveliui išvakarėse buvo stipriai sumuštas kojos raumuo. Nors iš pradžių jis bandė rungtyniauti sutinusia ir skaudančia koja, vėliau R.Cvirka nutarė jį patausoti, kad jis atsigautų iki kito savaitgalio. Dėl 5 pražangų anksčiau laiko aikštę paliko Martynas Dipartas.
Negailestingas kauniečiams buvo ir tvarkaraštis – aštuoniems žaidėjams penktadienį ir šeštadienį teko kovoti prieš abu LKL lyderius. “Lietuvos rytas” svečius nugalėjo 96:52.

Žaidė “Kaustoje”

Kauno komandų rungtynės pirmą kartą šį sezoną vyko “Kaustos” sporto salėje. Mačo šeimininku turėjo būti “TOPO centras-Atletas”, tačiau jau antrajame rate “Žalgiris” buvo prašęs, kad rungtynės vėl būtų žaidžiamos jų salėje, nes Sporto halė buvo užimta.
Tačiau ir vėl Sporto halė buvo užimta, o “Žalgiris” varžovų salėje jau sužaidęs dukart, todėl teko rungtyniauti “Kaustoje”. Dėl to buvo kilę tam tikrų nesusipratimų. Kai kurie žiūrovai laukė rungtynių “TOPO centro-Atleto” salėje, o atvykę į “Kaustą” negalėjo iškart patekti į areną, nes dėl riboto vietų skaičiaus jų galėjo užtekti tik sezoninius abonementus įsigijusiems žiūrovams. Kadangi laisvų vietų salėje liko, į ją vėliau pateko visi norintieji.

Mažeikiuose prireikė pratęsimo

Atkakliausias turo mačas vyko Mažeikiuose, kur “Nafta” tik po pratęsimo 81:77 palaužė Panevėžio “Aukštaitiją”. Panevėžiečiai trečioje vietoje esantiems varžovams sugebėjo priešintis net suklydę 25 kartus. Dažniausiai klydo abu įžaidėjai: Žydrūnas Valuckis padarė 9 klaidas, o Audrius Stašaitis – 8. Pratęsimo metu žaidimo sąlygas diktavo “Nafta”. “Aukštaitija” dar turėjo šansų išlyginti rezultatą, tačiau paprastai taikliai baudas metantis Ž.Valuckis dukart prašovė pro šalį. Darbo šioje dvikovoje netrūko ir arbitrams, kurie už keiksmažodžius techninėmis pražangomis nubaudė Taurą Stumbrį iš “Aukštaitijos” bei Martyną Slivskį iš “Naftos”. Abiem žaidėjams tai kainuos po 100 litų.

Statistikos veidrodyje

Rezultatyviausiųjų žaidėjų sąraše “TOPO centro-Atleto” puolėjas Vilius Gabšys, pelnęs 377 taškus (vid. 19,84), baigia pasivyti “Aukštaitijos” vidurio puolėją Marių Janišių, įmetusį tik vienu tašku daugiau (vid. 19,89).
Į savaitės geriausiųjų LKL žaidėjų penketą iškart pateko traumą išsigydęs “Žalgirio” aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius (efektyvumo koeficientas (EK) 1.235), kuriam mačas su “TOPO centru-Atletu” buvo debiutinis šį sezoną.
Kartu su juo penkete – dar trys žalgiriečiai: Simonas Serapinas (EK 1.036), Giedrius Gustas (1.647) ir Edas Kota (1.017). Vienintelis kitos komandos atstovas – Mindaugas Lukauskis iš “Lietuvos ryto” (1.313).
Į LKL sezono geriausiųjų žaidėjų penketą patenka žalgiriečiai Tanoka Berdas (EK 1.014) ir Paulius Jankūnas (0.686), “Lietuvos ryto” žaidėjai Aronas Lukasas (0.612) ir Ramūnas Šiškauskas (0.542) bei “Alitos” puolėjas Tadas Klimavičius (0.749).

Komentarai