“Žalgiris” pajūryje įkvėpė gaivaus oro, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

Kauno krepšininkai Palangoje ilsėjosi, bendravo ir lengvai treniravosi

Kauno “Žalgirio” krepšininkai, nuo pirmadienio stovyklavę Palangoje, vakar sugrįžo į Kauną.
Lietuvos čempionai laukiančioms lemiamoms Eurolygos varžyboms pajūryje rengėsi ir fiziškai, ir psichologiškai.
Šįvakar dauguma žalgiriečių dalyvaus Lietuvos krepšinio lygos “Žvaigždžių dienoje su Fastum Gel”.

Trys dienos – be kamuolio

“Žalgirį” penkių dienų stovyklai Palangoje į savo viešbutį “Pušų paunksnėje” priėmė komandos savininkas ir vidurio puolėjas Arvydas Sabonis. Pasikeitusi ir maloni aplinka, gaivus pajūrio oras teigiamai veikė sunkių Eurolygos kovų fiziškai ir dvasiškai išvargintus krepšininkus.
Komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika pasakojo, kad tris dienas žaidėjams buvo taikoma savita reabilitacija, per kurią jie galėjo pailsėti nuo krepšinio. Vyrai padirbėjo su treniruokliais, bėgiojo krosą, nuvykdavo į maniežą Klaipėdoje, o vakare mėgaudavosi baseinu ir masažu. Kuriems reikėjo, buvo taikomos įvairios medicininės procedūros.
Tad pirmosiomis dienomis daugiausia darbo turėjo fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas, masažuotojas Vygintas Dėmenis, gydytojas Robertas Narkus.
Ketvirtadienį žalgiriečiai jau grįžo į sporto salę.

Analizavo varžovų žaidimą

“Aplinka buvo tinkama atitrūkti nuo kasdienybės, gludinti ir žaidimo, ir tarpusavio santykių nelygumus. Turėjome laiko artimiau pabendrauti, pasikalbėti”, – džiaugėsi A.Sireika.
Anot jo, kai žaidėjai po kelių dienų sugrįžo į krepšinio salę, jautėsi, kad jie jau buvo pasiilgę kamuolio. Treneris mano, kad ir šįvakar vyksianti relaksacinio pobūdžio šventė – LKL “Žvaigždžių diena” – išeis į naudą krepšininkams, padės nuimti psichologinę įtampą.
A.Sireika su kolega Gintaru Krapiku ir krepšininkais Palangoje peržiūrėjo ne vieną ir savo komandos, ir būsimų varžovų rungtynių vaizdo įrašą.
“Nepasakyčiau, kad varžovų žaidimas nudžiugino. Pamatėme, kaip Eurolygoje rungtyniavo ir “Ulker”, ir “Pamesa”. Abi ekipos labai stiprios, turi pakankamai žvaigždžių, yra judrios, žaidžia greitai, turi gerus “centrus”. Žodžiu, ne dovanėlė. Visi bijojome “Maccabi”, bet jeigu bent akimirkai atsipalaiduosime, nereikės ir žydų komandos”, – išrėžė A.Sireika.

Tvarkaraštis nesikeis

Izraelio spaudoje pasirodė pranešimų, kad Tel Avivo “Maccabi” klubas nori kreiptis į “Žalgirį” su prašymu, kad komandos pasikeistų namų rungtynėmis. Pagal tvarkaraštį numatyta, kad pirmosios šių ekipų G grupės rungtynės kovo 11 dieną vyks Kaune, atsakomosios – balandžio 8 dieną Tel Avive.
Anot “Maccabi” atstovų, tą dieną Tel Avive vyks nacionalinė Pesacho šventė, todėl sporto rūmuose yra numatyti šventiniai renginiai.
Tačiau A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro rinkodaros direktorius Gediminas Navikauskas tvirtino, kad “Maccabi” į juos dėl tvarkaraščio pakeitimų nesikreipė, todėl keistis namų rungtynėmis su žydų klubu neketinama.
“Manau, kad jie ir nesikreips, nes jau atsiuntė delegacijos, kuri atvyks kovo 11 dieną, sąrašą ir užsiprašė 200 bilietų aistruoliams”, – sakė G.Navikauskas.

Komentarai