„Žalgirio“ tikslas tik vienas – pergalė, “Respublika” 0

Rytoj Kauno "Žalgirio" krepšininkai pradeda Turkijoje antrąjį Eurolygos etapą

Kristina KUČINSKAITĖ

Šiandien ryte iš Vilniaus oro uosto į Stambulą tiesioginiu reisu išskrido "Žalgirio" krepšininkai. Ketvirtadienį vakare varžybomis su Stambulo "Ulker" ekipa Turkijoje jie pradės antrąjį Eurolygos etapą.
Iš viso žalgiriečiai žais šešerias antrojo etapo rungtynes. Jų varžovai – Stambulo "Ulker", Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) ir Valensijos "Pamesa" (Ispanija).
Su "Ulker" žalgiriečiai buvo susitikę prieš keletą metų. Tačiau iš tuometinės komandos likę vos keli žaidėjai. Dabartinis "Ulker" Kauno ekipai yra nežinomas ir matytas tik iš vaizdo įrašų.
Stambulo ekipa turi pavojingų snaiperių ir gynėjų. Prognozuoti, kaip baigsis susitikimas, neįmanoma.
Vakar, skrydžio į Turkijos sostinę išvakarėse, "Respublika" kalbėjosi su "Žalgirio" vyriausiuoju treneriu Antanu Sireika ir asistentu Gintaru Krapiku.
Antanas Sireika: "Dabar yra tokia situacija – svajoti apie naudingą rezultatą negalime. Yra tik vienas tikslas – pergalė. Tam ir bandėme nuteikti krepšininkus. Jei pogrupyje užimsime antrą ar trečią vietą, niekas nepagirs ir nepaguos. Geras žaidimas ir rezultatai nebus vertinami, jei nepateksime į finalo ketvertą.
Pavojingiausi "Ulker" žaidėjai – Naumoskis, Bekeris ir Kutlajus. Jie – patyrusios krepšinio žvaigždės. Svarbiausia – su jais susidoroti. Ar turime ką priešpastatyti? Žinoma! Arvydas Sabonis, Tanoka Berdas, Edas Kota, Mindaugas Timinskas. Svarbu, kad jie protingai žaistų, nedarytų kvailų klaidų. Tada viskas bus gerai".
G.Krapikas: "Rungtynės bus tokios pat sunkios, kokias iki šiol žaidėme Eurolygoje. Ir krepšininkų pavardėmis, ir žaidimu "Ulker" leidžia suprasti, kad jokiu būdu nesutiks nusileisti varžovams. Juk jie savo pogrupyje užėmė labai aukštą trečią vietą.
Matėme "Ulker" varžybų įrašą. Komanda palieka stiprų įspūdį. Jau vien faktas, kad Stambulo ekipoje žaidžia praėjusio Eurolygos reguliariojo sezono naudingiausias žaidėjas Bleiras, daug ką pasako. Tai pavojingas centras, kuris, neabejoju, mums pridarys daug nemalonumų.
Snaiperis Kutlajus krepšinio pasaulyje taip pat gerai žinomas. Jis yra pirmo ryškumo žvaigždė. Žaisti su "Ulker" bus sudėtinga.
Varžyboms rengėmės ne tik Kaune. Išnaudojome pertrauką tarp rungtynių ir savaitę pabuvome Palangoje. Atgavome jėgas, pusiausvyrą, sustiprėjome, pasikalbėjome. Kiekvienas pašnekesys yra naudingas. Išsiaiškiname, kas gerai, o kas ne taip. Žaidėjai gali pasakyti savo nuomonę, išklausyti mūsų patarimų ir nurodymų.
Į Stambulą skrendame visi, išskyrus Miroslavą Beričių. Jam gydytojai sportuoti neleidžia. Šešias savaites jo koja dar bus įtvare.
Dabartinės sudėties tikimės ir baigti sezoną. Nė vieno žaidėjo prarasti ar paleisti neketiname.
Krepšininkams gerų emocijų suteikė "Žvaigždžių diena", vykusi Kauno sporto halėje. Per tokius renginius siekiama ne tiek sporto rezultatų, kiek susirenkama gerų emocijų. Ir pralaimėjusieji ne taip graužiasi, kiek patyrę nesėkmę rimtose rungtynėse. Be to, šou renginys yra galimybė pasirodyti sirgaliams, pabendrauti su geriausiais kitų Lietuvos ekipų žaidėjais.

Komentarai