„Žalgirio“ centras skundžiasi skausmais, “Respublika” 0

Rungtynių su Stambulo "Ulker" išvakarėse A.Saboniui gydytojai leido vaistus

Kristina KUČINSKAITĖ
Saulius RAMOŠKA

Prieš šiandienos Eurolygos pirmąsias antrojo etapo Kauno "Žalgirio" rungtynes su Stambulo "Ulker" žalgiriečių vidurio puolėjas Arvydas Sabonis skundėsi skausmais, o gydytojai jam leido vaistus ir atliko procedūras. Vakar dieną dar nebuvo aišku, ar krepšininkas eis į vakarinę trečiadienio treniruotę. Šiandien vakare žalgiriečiai išvykoje žais pirmąsias antrojo etapo G grupės rungtynes su "Ulker" (Turkija) komanda.

Sabas ėjo sunkiai

Pasak "Žalgirio" klubo generalinio direktoriaus Gino Rutkausko, kuris drauge su komanda atvyko į Turkiją, visi žalgiriečiai sveiki ir puikios nuotaikos, išskyrus legendinį krepšininką Arvydą Sabonį. Pasak jo, Arvydas greičiausiai per antradienio treniruotę pasitempė sąnarį dubens srityje, tad vakar sunkiai paėjo.
"Nežinome, ar jis dalyvaus vakarinėje treniruotėje, – vakar "Respublikai" sakė G.Rutkauskas. – šįryt jis sunkiai vaikščiojo ir skundėsi skausmu dubens srityje. Tad komandos gydytojai jam leidžia vaistus, atlieka įvairias procedūras".
Generalinis direktorius nedrįso spėti, ar skausmas nesutrukdys A.Saboniui šiandien išbėgti į aikštelę ir kovoti su Turkijos komanda.

Sotūs pietūs

"Žalgirio" krepšininkai vakar 11.20 val. tiesioginiu reisu iš Vilniaus atskrido į Stambulą. Kauniečiai apsistojo "Akgun" viešbutyje. Pasak G.Rutkausko, viešbutis yra geroje strateginėje vietoje – netoli oro uosto, iki sporto arenos dešimt minučių kelio.
Į Turkiją išskrido 12 "Žalgirio" krepšininkų: Andrius Lepinaitis, Giedrius Gustas, Tanoka Berdas, Dariušas Lavrinovičius, Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas, Arvydas Sabonis, Edas Kota, Paulius Jankūnas, Artūras Javtokas, Simonas Serapinas ir Ainaras Bagatskis.
Kaip įprasta prieš Eurolygos rungtynes, vakar vakare žalgiriečiai dalyvavo treniruotėje, o šiandien ryte lengvai pamėtys į krepšį.
Kai "Respublikos" korespondentas kalbėjosi su G.Rutkausku, žalgiriečiai jau buvo papietavę ir ilsėjosi prieš vakarinę treniruotę. Pietūs, pasak generalinio direktoriaus, buvo sotūs, kaip jau įprasta Eurolygoje – trinta sriuba, spagečiai, kepta višta, šviežios salotos, vaisiai.

M.Beričius – Belgrade

"Žalgirio" legionierius iš Serbijos Miroslavas Beričius ilgą laiką nerungtyniavo dėl Achilo sausgyslės skausmų. Tačiau ir pasibaigus reabilitacijos kursui krepšininkas skundėsi skausmais. Atlikus tyrimą magnetinio rezonanso metodu aptikta įplyšusių Achilo sausgyslės skaidulų. Todėl tęsiamas reabilitacinis gydymas, M.Beričius nesitreniruoja ir nerungtyniauja.
Pasitaręs su klubo vadovais, M.Beričius, likus porai dienų iki LKL Žvaigždžių dienos, ketvirtadienį, išskrido į tėvynę Belgradą.
Sprendimą, kada M.Beričius galės vėl treniruotis ir rungtyniauti, priims gydytojų konsiliumas po pakartotinio traumuotos kojos būklės įvertinimo.
Pasak A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro rinkodaros direktoriaus Gedimino Navikausko, į Kauną serbas turėtų grįžti maždaug po mėnesio.
Beje, įdomi detalė, kaip dienraščio "Lietuvos rytas" savaitinis žurnalas "Krepšinis" klaidina savo skaitytojus. Interviu su "Lietuvos ryto" žaidėju M.Goljovičiumi rašoma: "Šeštadienį Kaune susitikęs su "Žalgirio" legionieriumi Miroslavu Beričiumi, "Lietuvos ryto" snaiperis Miljanas Goljovičius kalbėjosi ne tik apie LKL Žvaigždžių dieną. Trejus metus "Ulker" praleidęs M.Goljovičius ir šį sezoną domisi, kaip sekasi buvusiems jo bendraklubiams iš Stambulo. Serbas turėjo ką papasakoti traumuotam savo tautiečiui M.Beričiui, kurio komandos draugai žalgiriečiai ruošiasi šio ketvirtadienio dvikovai su "Ulker".
Tiesa ta, kad šeštadienį M.Goljovičius niekaip negalėjo pabendrauti su M.Beričiumi, nes šis ketvirtadienį jau skrido į Belgradą!

V.Ginevičius paliko "Alitą" ir grįžo į "Žalgirį"

"Žalgirio" generalinis direktorius G.Rutkauskas vakar apgailestavo, kad Eurolygos varžyboms jie nespėjo įregistruoti gynėjo Vido Ginevičiaus, kuris buvo paskolintas Alytaus "Alitos" ekipai. V.Ginevičius tapo trečiuoju "Alitos" žmogumi, kuris nesutiko toliau dirbti už mažesnį atlyginimą. Kaip vakar rašėme, nuo kovo pirmosios iš finansų problemų kamuojamos "Alitos" pasitraukė vyriausiasis treneris Algirdas Brazys ir kapitonas Martynas Andriukaitis. Vakar "Alitą" nutarė palikti ir V.Ginevičius. Sezoną jis baigs "Žalgiryje" ir padės komandai tik per LKL varžybas, nes Eurolygoje jo įregistruoti nespėta. M.Andriukaitis toliau rungtyniaus "Šiaulių" ekipoje.

Reikėtų daugiau greitų atakų

Prieš žalgiriečių išvyką į Stambulą "Respublika" kalbėjosi su žalgiriečiais Mindaugu Timinsku ir Dainiumi Šalenga apie ketvirtadienio rungtynes.
M.Timinskas: "Jaučiamės gerai ir kovingai. Stengėmės įvertinti varžovus, spėti, ko jie imsis prieš mus. "Ulker" turi pavojingus gynėjus. Tai Kutlajus, Naumoskis, Bukeris. Centro žaidėjas Džozefas Bleiras žinomas kaip pernai metų reguliariojo Eurolygos sezono naudingiausias žaidėjas. Ketvirtadienį reikės daug dirbti. Stengsimės žaisti intensyviai, žiūrėsime, kaip gintis, rezultatyviau pulti. Nusprendėme, kad reikėtų daryti daugiau greitų atakų. Pagrindinė žaidimo taktika lieka ta pati. Tik kai ką pritaikėme būtent šiam susitikimui. Kaip geriausiai elgtis, sprendėme peržiūrėję "Ulker" rungtynių vaizdo įrašą. Atsakomybė didelė. Turime laimėti. Galimybių būti grupėje pirmiems taip pat yra. Tik reikia nesuklysti. Viską įvykdyti, kaip treneriai liepė. Žinoma, prognozuoti varžybų neįmanoma. Kartais nesėkmės priežastys sunkiai paaiškinamos ar suvokiamos. Tiesiog taip būna".

Užduotis – uždengti I.Kutluajų

D.Šalenga: "Ulker" – stiprus varžovas. Su jais žaidėme prieš keletą metų. Tiesa, tada buvo visai kita komandos sudėtis. Iš tuometinių krepšininkų likę vos keli. Pastebėjome, jog varžovų komandoje aktyviau žaidžia mažesni žaidėjai. Jie atlieka pagrindinį darbą. Mūsų svarbiausia užduotis – uždengti Ibrahimą Kutluajų. Jį dengti greičiausiai reikės ir man. Gal dar Petarą Naumoskį. Rungtynėms rengėmės atsakingai. Palangoje sportavome, pasiekėme kondiciją ir galime viską pradėti iš naujo. Tikiuosi, viskas bus gerai".

Komentarai