„Žalgiris“ vis dar laukia pažadėtos premijos, „Respublika“ 0

Saulius RAMOŠKA

Po gražių akcinės bendrovės "Švyturys-Utenos alus" pažadų Kauno "Žalgiriui" patekus į antrąjį Eurolygos etapą paramą komandai padidinti iki milijono šešiasdešimt dviejų tūkstančių litų praėjus mėnesiui, "Žalgirio" sąskaita nepasipildė.

Pritrūko dokumentų?

Kauno "Žalgirio" komandai sėkmingai baigus pirmąjį Eurolygos etapą, spaudoje pasirodė skelbimai, jog alaus bendrovė sveikina "Žalgirį" patekus į antrąjį Eurolygos etapą ir ta proga didina paramą komandai. "Žalgirio" klubui turėjo būti skirta sutartyje numatyta nemaža premija. Kad komandai bus skirta ši premija, "Respublikai" duodamas interviu neslėpė ir AB "Švyturys-Utenos alus" generalinis direktorius Tomas Kučinskas. Jis sakė, kad papildžius "Žalgirio" sąskaitą sutartyje numatytais 200 000 litų (plius PVM), bendra rėmimo suma išaugtų iki milijono ir beveik šimto tūkstančių litų.
Praėjo mėnuo, žalgiriečiai jau įpusėjo antrojo etapo kovas, tačiau "Žalgiris" rėmėjų žadėtos premijos dar nėra gavęs. Vakar "Respublika" bandė išsiaiškinti, kodėl žadėtoji suma iki šiol nepervesta į "Žalgirio" sąskaitą.
"Utenos alaus" rinkodaros direktoriui Mindaugui Šeštokui vakar nepavyko prisiskambinti. O susisiekus su AB "Švyturys-Utenos alus" generaliniu direktoriumi T.Kučinsku, šis trumpai atsakė esąs Latvijoje, ten posėdžiaująs ir patarė visais klausimais kreiptis į jo atstovą spaudai Dainių Smailį. Šis, išgirdęs vienintelį "Respublikos" klausimą, kodėl iki šiol į "Žalgirio" klubo sąskaitą nepervesta žadėtoji premija, paprašė visus klausimus suformuluoti raštu ir atsiųsti elektroniniu paštu. Paklaustas, kada galime tikėtis atsakymo, D.Smailys patikino: "Kai tik surinksiu visą informaciją".
Ilgai nelaukę gavome atsakymą (kalba netaisyta): "VĮ "Kauno Žalgirio rėmėjas" sąskaitą dėl papildomos paramos – 200 tūkst. litų ir PVM – išėjus "Žalgirio" krepšinio komandai į antrąjį Eurolygos etapą gavome tik kovo 19 d. – praėjusį penktadienį. Prie sąskaitos nebuvo pridėta pagal sutartį privalomų dokumentų, tad paprašėme VĮ "Kauno Žalgirio rėmėjas" pateikti trūkstamus dokumentus. Kai tik žalgiriečių lėšas administruojanti viešoji įmonė pateiks reikiamus raštus, apmokėsime sąskaitą sutartyje numatytais terminais".

Klubas nori aiškumo

A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro rinkodaros direktorius Gediminas Navikauskas "Respublikai" sakė, jog visi reikalingi dokumentai pagal sutartį bendrovei buvo išsiųsti vasario 23 dieną. "Po dviejų savaičių paskambinome, Tomo Kučinsko sekretorė mums patvirtino, jog dokumentai gauti, jie guli ant direktoriaus stalo, – sakė G.Navikauskas. – O sąskaitą faktūrą išsiuntėme kovo 10 dieną, tad neįtikėtina, jog Lietuvos paštas taip lėtai dirba".
G.Navikauskas įsitikinęs, kad bet kokiu atveju praėjus tiek laiko normali bendrovė paskambinusi praneštų, jog trūksta dokumentų. Bet šiuo atveju, pasak G.Navikausko, nieko netrūksta.
Be to, "Žalgiris" jau sumokėjo PVM mokestį už tą sumą, kurią kaip premiją turi gauti iš "Utenos alaus".
Rinkodaros direktorius teigė, kad jei "Utenos alus" nenori ar nepajėgia toliau remti "Žalgirio", turėtų tai oficialiai pranešti klubo vadovams. "Tada pretenzijų jiems neturėsime", – sakė jis.
G.Navikauskas užsiminė, kad viešai "Utenos alaus" skelbiama "Žalgiriui" skirta padidėjusi suma iki milijono šešiasdešimt dviejų tūkstančių litų neatitinka tikrovės. "Suma padidėjo iki 900 000 litų, o likusi dalis – tai sumokėtas valstybei PVM", – sakė A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro rinkodaros direktorius.

Komentarai