LKL favoritai varžovams nepaliko jokių vilčių, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) favoritai Kauno “Žalgirio” ir Vilniaus “Lietuvos ryto” krepšininkai pusfinalio barjerą yra nusiteikę įveikti be jokių intrigų.
“Žalgiris” Vilniuje vakar antrą kartą 113:93 nugalėjo “Sakalus” ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0. Pirmąją dvikovą Kaune žalgiriečiai buvo laimėję 101:76. Trečiasis mačas vyks balandžio 28 dieną Kaune.
Vakar Vilniuje “Žalgiris” rungtynes pradėjo galingai, 4-ąją minutę išsiveržęs į priekį 13:0. Pirmajame ketvirtyje kauniečiai pataikė 6 iš 7 tritaškių ir laimėjo jį 33:18. Antrajame kėlinyje jų pranašumas padidėjo iki 49:29, o baigiantis trečiajam – iki 92:62. Tai buvo didžiausias “Žalgirio” pranašumas.
Išskirtinį taiklumą demonstravo nė vieno metimo neprametęs žalgirietis Ainaras Bagatskis, pelnęs 30 taškų. Jis pataikė visus 7 mestus tritaškius, po tris dvitaškius ir baudas.
“Lietuvos ryto” krepšininkai šeštadienį nepaliko jokių vilčių “Šiaulių” klubui, sutriuškinę jį 104:72. Kovą dėl kamuolio, net žaisdami be pagrindinio “centro” Roberto Javtoko, LKL vicečempionai laimėjo įspūdingu skirtumu 44:13.
Rytoj “Šiauliuose” vyks antroji šių ekipų dvikova. “Lietuvos rytui” po ketverių rungtynių diskvalifikacijos jau galės atstovauti ir R.Javtokas.

Komentarai