“Žalgiris” žengia į finalą, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ,
Romas PODERYS

Kauno krepšininkai pergale pradėjo LKL pusfinalį

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionai Kauno žalgiriečiai vakar savo aikštėje rezultatu 101:76 (29:22, 27:23, 18:21, 27:10) nugalėjo Vilniaus “Sakalų” komandą ir pusfinalio iki trijų pergalių serijoje pirmauja 1:0. Antrasis šių komandų susitikimas vyks sekmadienį vilniečių aikštėje.

“Sakalai” palūžo ketvirtajame kėlinyje

Reguliarųjį LKL sezoną kauniečiai visus keturis kartus be problemų buvo įveikę “Sakalus” – 106:88, 101:83, 86:61 ir 104:93. Be didesnės intrigos susiklostė ir vakarykštė dvikova.
Rungtynes sėkmingiau pradėjo vilniečiai, išsiveržę į priekį 5:1, tačiau jau 4-ąją minutę rezultatas buvo lygus. Dar po penkių minučių žalgiriečiai pirmavo 27:20, o 13-ąją antrojo kėlinio minutę – 39:22.
Šiuo momentu atrodė, kad “Žalgiris” pradėjo triuškinti varžovus, juolab kad keturis kartus buvo prasižengęs Artūras Masiulis, tris – Rolandas Matulis.
Vis dėlto tiksliais tolimais metimais “Sakalai” priartėjo – 47:43. Susitelkę gynyboje, kauniečiai vėl perėmė iniciatyvą ir padidino persvarą – 56:45.
Vilniečiai nepalūžo ir beveik visą trečiąjį kėlinį neleido “Žalgiriui” įsibėgėti, kol galiausiai sušvelnino skirtumą iki minimalaus – 65:64. LKL čempionai atsitiesė tik Arvydo Sabonio dėka.
Ketvirtąjį kėlinį Kauno krepšininkai žaidė taip, kaip pridera favoritams, todėl skirtumas iškart šoktelėjo jų naudai – 35-ąją minutę “Žalgiris” pirmavo 86:69.

Čempionai nepamiršo nesėkmės Tel Avive

“Neblogai žaidėme trisdešimt penkias minutes, tačiau per paskutines penkias pakrikome. Daugiausiai nerimo kelia gynyba, per daug taškų mums žalgiriečiai įmetė po greitų kontratakų. Kauniečiai – stiprūs varžovai, tačiau pasistengsime su jais dar rimčiau susigrumti Vilniuje”, – po mačo sakė “Sakalų” vyriausiasis treneris Linas Šalkus, pridūręs, jog jo ekipai trūko traumuoto Aivaro Kiaušo.
“Tai, kad esame stipresni, įrodėme, bet žaidėme negražiai. Vilniečiai išsiaiškino mūsų trūkumus, o mes, be to, dar neišnaudojome Arvydo Sabonio. Tas juodas šleifas po skaudaus pralaimėjimo Tel Avive vis dar velkasi paskui mus ir tebeturi įtakos krepšininkų nuotaikai bei žaidimui”, – teigė “Žalgirio” strategas Antanas Sireika.

Komentarai