Sostinėje žalgiriečius palaikys didelis aistruolių iš Kauno būrys 0

Ištikimiausi Kauno „Žalgirio“ komandos aistruoliai savo numylėtinius palaiko ne tik Sporto halėje. Žalgiriečius dievinantys fanai, susibūrę į klubą „Žalioji mirtis“, lydi ekipą ir į kitus Lietuvos, o kartais ir užsienio miestus.

„Šį sezoną „Žalgirio“ fanų padaugėjo. Tam įtakos turėjo ir Arvydo Sabonio sugrįžimas“, – mūsų tinklalapiui teigė „Žaliosios mirties“ prezidentas Ričardas Petrauskas. Anot jo, šiemet Kauno komandą į kitus Lietuvos miestus lydėdavo apie 25 sirgaliai, o per LKL atkrintamąsias varžybas į Kėdainius ir Vilnių vyko dvigubai daugiau gerbėjų.
„Prireikė samdyti autobusą. Net nesitikėjau, kad „Žalgirio“ fanai bus tokie aktyvūs. Maniau, jog po apmaudaus pralaimėjimo Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkams aistruoliai nenorės lydėti komandos, kai ji žais išvykoje. Labai džiaugiuosi, kad fanai nenusisuko nuo žalgiriečių“, – aiškino R.Petrauskas.
Rytoj prasidės LKL finalas tarp „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų. Dauguma Kauno klubo fanų įsitikinę lengva žalgiriečių pergale. Tokios pat nuomonės laikosi ir „Žaliosios mirties“ prezidentas. „Šiemet intrigos nebus, nes Vilniaus komanda susilpnėjusi, o „Žalgiris“ – sustiprėjęs. Mūsiškiai finalo seriją laimės be problemų“, – tvirtino R.Petrauskas.
„Žalgirio“ fanai savo mylimą komandą rengiasi aktyviai palaikyti ir sostinėje. Pernai per pirmąsias LKL finalo varžybas į Vilnių vyko 60 kauniečių, o per trečiąsias – 75 aistruoliai. „Šiemet norinčių palaikyti ekipą yra gerokai daugiau. Sekmadienį į Vilnių žada važiuoti apie 100, gal ir daugiau žmonių. Jau išsinuomavome autobusą“, – sakė R.Petrauskas.
20 „Žalgirio“ sirgalių į „Lietuvos ryto“ areną gali įeiti nemokamai. Kauniečiai sumeta pinigus į bendrą kasą ir draugiškai pasidalija bilietais. Praėjusį sezoną Vilniaus ir Kauno klubų fanų santykiai nebuvo labai blogi. Kokie jų santykiai dabar? „Šiemet „Lietuvos ryto“ fanai ant mūsų bus piktesni, nes jų komanda silpnesnė. Gali būti ir provokacijų, bet jos labiau tikėtinos ne iš organizuotų sirgalių, o iš pavienių vilniečių. Kita vertus, sostinėje apsauga dirba gerai, palydi iki pat autobuso. Ankstesniais laikais Vilniuje net į tualetą nebuvo galima ramiai nueiti, nes prikibdavo „Lietuvos ryto“ aistruoliai. Dabar apsauga lydi net į tualetą“, – aiškino „Žalgirio“ fanų lyderis.
Kauno policija taip pat stebi situaciją. Anot R.Petrausko, vienas iš Kauno policijos komisarų buvo atvykęs į sostinę ir stebėjo kaip per „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynes elgiasi abiejų komandų fanai. Tarp „Žalgirio“ gerbėjų beveik trečdalis yra merginos. „Baisiausia, kad vilniečiai nesumuštų 12 – 14 metų mergaičių. Prieš porą metų vienai kaunietei buvo praskelta galva“, – prisiminė R.Petrauskas.
„Žaliosios mirties“ prezidentas tikisi, kad per išvykas incidentų pavyks išvengti. „Laukiame „Žalgirio“ pergalės ir tikime komandos sėkme. Jei žalgiriečiai iškovos LKL aukso žiedus, visus krepšininkus pamėtysime į viršų. Šį sezoną jie žaidė gerai, nuotaika buvo sugadinta tik po nelemto mačo su „Maccabi“. Dėkojame už paramą „Žalgirio“ klubui, padedančiam pigiau įsigyti bilietus. Taip pat noriu pasakyti ačiū tiems fanams, kurie nepraleidžia nė vienerių mylimos komandos varžybų“, – sakė R.Petrauskas.

Komentarai