„Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 1-0 0

Šiandien prasidėjo finalinė LKL serija kovoje dėl aukso žiedų. Pirmosiose LKL finalo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ Sporto halėje be didesnio vargo nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“ 90:75 (15:14, 36:18, 28:26, 11:17) ir pirmauja serijoje iki keturių pergalių 1-0. Vilniečiai rezultatą sušvelninti sugebėjo tik susitikimo pabaigoje. „Žalgiriui“ T.Beard pelnė 17 taškų (11 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai bei 3 blokuoti metimai), M.Timinskas – 16 (9 atkovoti kamuoliai), A.Javtokas – 13, E.Cota (7 rezultatyvūs perdavimai) ir S.Serapinas – po 11, D.Šalenga – 9, V.Ginevičius – 8, A.Bagatskis – 3, A.Sabonis – 2.
Varžovų gretose 15 taškų įmetė A.Lucas, po 13 – A.Šležas ir R.Javtokas (13 atkovotų kamuolių), 11 – T.Delininkaitis (4 rezultatyvūs perdavimai), 7 – R.Šiškauskas, 5 – S.Kuzminskas, po 4 – P.Čiukinas ir S.Jasaitis, 3 – M.Lukauskis.

Po mačo “Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra apgailestavo, kad rungtynės jo komandai susiklostė nesėkmingai. “Pradžia buvo nebloga, bet paskui žalgiriečiai, panaudoję mūsų pačių ginklą – greitas atakas, įgijo persvarą. Mes labai prastai pataikėme iš toli. Antroje susitikimo pusėje žaidėme geriau, padidinome tempą, bet žalgiriečiai vis tiek įveikdavo mūsų gynybą. Pripažįstu, jog šiandien kauniečiai buvo pajėgesni, bet tikiuosi, kad Vilniuje geriau pataikysime ir bandysime iškovoti pergalę”, – sakė K.Kemzūra.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika teigė, jog pirmasis mačas buvo labai svarbus psichologiškai. “Bijojau, kad komanda nežaistų taip kaip ketvirtajame kėlinuke – visiškai atsipalaidavusi. Gerai, kad taip neatsitiko. G.Gustas šiandien nepasirodė aikštelėje mano sprendimu. Serija ilga ir dar bus laiko išnaudoti visus žaidėjus. A.Sabonis rungtyniavo mažai, nes nebuvo būtinybės laikyti jį aikštelėje. Šiandien vilniečiai prastai pataikė. Savo arenoje jie mėtys taikliau. Žaisdami gan padriką krepšinį laimėjome nemažu skirtumu. Galvoju, kad Vilniuje bus sunkiau laimėti”, – kalbėjo A.Sireika.

Komentarai