MEL finale susitiks Vyturio ir Milikonių v.m. 0

Šiandien, gegužės 6 d., po įnirtingų kovų paaiškėjo “Mažosios Euolygos” finalo dalyviai. Pusfinalio kovose susitiko keturios panašaus pajėgumo komandos. Pirmoje pusfinalio poroje žaidė Vyturio v.m. ir S.Nėries v.m., o po jų dėl vietos finale žaidė Petrašiūnų v.m. ir Milikonių v.m. Trumpai apžvelgsim rungtynių eigą.

Vyturio v.m. krepšininkai, ką tik grįžę iš įvairių turnyrų Europoje, į aikštelę išėjo nusiteikę kovai ir nebuvo linkę žaisti su Fortūna. S.Nėries v.m. krepšininkai atrodė kupini ryžto nugalėti. Pirmame kėlinyje vyko lygi kova. Tačiau Vyturio v.m. žaidėjai pataikė net penkis tritaškius metimus. Tai leido jiems įgyti pranašumą. Po pirmojo kėlinio 22:19 pirmavo vyturiečiai. Antrasis kėlinys vyko pagal panašų scenarijų, tačiau truputį taiklesni buvo Vyturio v.m. krepšininkai, kas jiems leido padidinti savo persvarą iki 8 taškų. Komandos ilsėtis išėjo rezultatui esant 45:37. Trečio kėlinio metu S.Nėries krepšininkams taip pat nepavyko sušvelninti rezultato, nors ir gerai žaisdami, tačiau jie vis tiek pralamėjo šį kėlinį dviem taškais. Po trijų kėlinių švieslentė skelbė jau dešimties taškų Vyturio v.m. komandos pranašumą – 64:54. Ketvirtasis kėlinys, nors prasidėjęs kovingai, baigėsi be intrigos. Vyturio v.m. komanda pateko į MEL finalą nugalėjusi S.Nėries mokyklą rezultatu 81:66.

Vyturio v.m. 81:66 S.Nėries v.m.
Rezultatyviausiai žaidė:
Vyturio v.m.: K.Rainys 28, A.Aleksandrovas 18, P.Abramavičius 18.
S.Nėries v.m.: Ž.Kelys 19, R.Trakimas 13, P.Ringys ir E.Babušis po 11.

Kitose pusfinalio rungtynėse susitiko Petrašiūnų v.m. ir Milikonių v.m. Nors Petrašiūnai ir manė, kad iš visų galimų priešininkų pusfinalio kovose silpniausia yra Milikonių v.m., tačiau šie pateikė staigmenų.
Pirmiausia yra tai, kad savo komandą atėjo palaikyti nemažas būrys Milikonių v.m. moksleivių. Įtemtą kova vyko ne tik aikštelėje, bet ir už jos rybų. Abiejų komandų sirgaliai parodė išprusimą ir kovojo tik skanduotėmis.
O aikštelėje vyko bene įnirtingiausia dvikova šiais metais. Nors ir pralaimėję pirmąjį kėlinį rezultatu 13:19, Milikonių v.m. neketino nuleisti rankų ir iki pertraukos sugebėjo sumažinti skirtumą dviem taškais. Po dviejų kėlinių rezultatu 34:30 pirmavo Petrašiūnų v.m. Po pertraukos įtampa pasiekė epogėjų. Abi komandos suprato, kad būtent tuo metu sprendėsi rungtynių likimas ir dėjo visas jėgas tiek puolime, tiek gynyboje. Reikia pažymėti, kad būtent tuo momentu trimis iš eilės fantastiškais tritaškiais pasižymėjo Milikonių v.m. komandos žaidėjas K.Normantas. Po trečiojo kėlinio vienu tašku jau pirmavo Milikonių v.m. krepšininkai – 48:49. Ketvirtame kėlinyje taip pat kova vyko taškas į tašką. Tačiau čia jau įtampos neišlaikė Petrašiūnų v.m. komandos žaidėjas E.Dimša, kuris prisirinko baudų, buvo nubaustas technine pražanga ir savo agresyviu elgesiu blaškė komandos draugus. Milikonių komanda pelnytai nugalėjo ir pateko į finalą.

Petrašiūnų v.m. 64:70 Milikonių v.m.
Rezultatyviausiai žaidė:
Petrašiūnų v.m. M.Linkevičius 22, E.Dimša 16, S.Urbonas 12
Milikonių v.m. K.Normantas 30, M.Šidlauskas 18, A.Lideika 10.

Komentarai